Zvu Napisano Oktobar 7, 2011 #1 Napisano Oktobar 7, 2011 Problem se manifestuje tako što nekoliko trenutaka pošto pustim klip sa YouTube, ekran dobije jednu boju (potpuno nebitno koja je jer nije uvek ista) i ceo računar blokira. Ništa drugo ne pomaže osim restarta.Počelo je da se dešava pošto sam promenio grafičku karticu. Kartica koja je bila u ovom je umrla pa sam stavio ATI Radeon 5670.Apsolutno nemam pojma o čemu se radi. Retko se dešava da mi nešto ne valja na kompu što ne mogu sam da ispravim ali sada je to slučaj.Instalirao sam opet sistem i sve drajvere i ista priča.HELP Please
Mikorist Napisano Oktobar 7, 2011 #2 Napisano Oktobar 7, 2011 samo te zeza Youtube ?drugo sve normalno radi - mozes normalno - druge filmove da gledas , slusas muziku ?
Zvu Napisano Oktobar 7, 2011 Autor #3 Napisano Oktobar 7, 2011 Upravo tako.Tačnije, bilo koji sajt preko kog se mogu gledati klipovi izaziva isto.
Mikorist Napisano Oktobar 7, 2011 #4 Napisano Oktobar 7, 2011 ajd skini neki linux i ucitaj ga sa CD-aprobaj kroz njega da gledas video.
Zvu Napisano Oktobar 7, 2011 Autor #6 Napisano Oktobar 7, 2011 ajd skini neki linux i ucitaj ga sa CD-aprobaj kroz njega da gledas video.Videću šta mogu da uradim ali kako će mi to rešiti problem sve i da funkcioniše besprekorno ?
Mikorist Napisano Oktobar 7, 2011 #7 Napisano Oktobar 7, 2011 Реинсталирај Флеш.pa ako je reinstalirao ceo sistem - onda je i flesh.mozda ima viruscinu na hardu - ja to testiram linuxom - ako sve radi kroz lindzu znaci da treba nulama da ubijam hard. Hiren's Boot CD - Ranish Partition Manager - fill it with zeros posle standardni format i install windowsa. ako imas vise hard diskova pokusaj da ih izolujes fizicki dok instaliras sistem - drajvere i na kraju anti virus - posle ih vrati.
gaggia Napisano Oktobar 8, 2011 #9 Napisano Oktobar 8, 2011 prethodna dva dana sam se odrao popravljajuci neciji racunar.. takav virus se zapatio da mi je tek posle drugog reinstaliranja postalo jasno da je to glavni problem, pored par sporednih..a trebalo je sacuvati 15gb podataka, koje vir nije naceo - bez mogucnosti da ih prebacim negde drugde pa ceo hard obrisem.. obrises jednu particiju, on skoci sa druge na tek instalirani system..i jos ne da da ukljucim opciju Show hidden files.. knoppix-boot cd mi je pomogao da ga pokopam..
Zvu Napisano Oktobar 8, 2011 Autor #10 Napisano Oktobar 8, 2011 Mogu da sa'ranim particiju što se mene tiče ali na ostatku HD-a imam 480GB podataka (i još toliko slobodnog mesta) koje nemam gde da prebacim. Na drugom, manjem, hardu u kompu imam slobodno možda još 70GB i to je sve.
Sipi Napisano Oktobar 8, 2011 #11 Napisano Oktobar 8, 2011 Nesto ovakvo ti svakako treba: http://www.kupujempr...lter_id=5731722 http://www.kupujemprodajem.com/Sharkoon-QuickStore-Portable-767449-oglas.htm?filter_id=5731756
Zvu Napisano Oktobar 8, 2011 Autor #12 Napisano Oktobar 8, 2011 Izgleda da sam uspeo da rešim problem. Nije nikakav problem da raspalim po sistemu kada ništa drugo ne pomogne. Malo probrljam po internetu i nađem 68000 mogućih problema i 68000^3 rešenja. Jedno od njih (koje je u mom slučaju zvučalo najlogičnije jer je problem počeo da se manifestuje kada sam stavio novu grafičku) je da je u pitanju neka stara verzija drajvera za ATI i da treba instalirati neku noviju (10.1) verziju. Batalim fabrički disk sa drajverima za grafu i skinem sa neta najnovije. Instaliram nove bez prethodne deinstalacije starih i za sada sve radi bez problema Nesto ovakvo ti svakako treba:http://www.kupujempr...lter_id=5731722http://www.kupujempr...lter_id=5731756Gledam već neko vreme eksterne HD-ove i koji da pazarim. Ne isplati mi se da idem ispod 1TB kao i sa internim tako da će biti nešto tog tipa.
gaggia Napisano Oktobar 8, 2011 #13 Napisano Oktobar 8, 2011 Mogu da sa'ranim particiju što se mene tiče ali na ostatku HD-a imam 480GB podataka (i još toliko slobodnog mesta) koje nemam gde da prebacim. Na drugom, manjem, hardu u kompu imam slobodno možda još 70GB i to je sve.dam ti kaspersky `11-to leto, na cistom fleshu, na tek instaliran sys odmah instaliras kaspera, bez potrebe za updateom i skeniras...mora da nadje nesto, ako ga ima..ukolko ne, najverovatnije da nesto drugo pravi problemedit: e pretece me.. povlacim ponudu
Zvu Napisano Oktobar 8, 2011 Autor #14 Napisano Oktobar 8, 2011 dam ti kaspersky `11-to leto, na cistom fleshu, na tek instaliran sys odmah instaliras kaspera, bez potrebe za updateom i skeniras...mora da nadje nesto, ako ga ima..ukolko ne, najverovatnije da nesto drugo pravi problem ...........e pretece me.. povlacim ponudu Hijeno
stein Napisano Oktobar 8, 2011 #15 Napisano Oktobar 8, 2011 Toplo preporučujem sledeće rešenje za "inteligentnu" upotrebu:Za internet: Linux (Ubuntu, Suse, Linux Mint, whatever) a za sve ostalo što ti treba a nisi voljan da tražiš alternative: Windows - samo povremeno puštati na internet - striktno ako nema drugog rešenja. Podatke (filmove, muziku i sl.) držati na zasebnom hardu kojem jednako mogu pristupati i Win i Linux. Odeš na net, Linuxom, skineš šta ti treba, a ako ti je to posle potrebno za win, jednostavno pretrčiš u Linuxu antivirusom (ClamAV, AVG Avast ili Bit Defender) i onda si siguran da ti se Win neće zaraziti ili shit usaditi u sistem ili neki fajl koji si skinuo na zajednički data hard...Mana je da se sistem mora restartovati da se izađe iz Linuxa i da se bootuje Win, ali... Sveukupno, prilično sigurna kombinacija...
stein Napisano Oktobar 8, 2011 #16 Napisano Oktobar 8, 2011 BTW, najjeftiniji su "Green" WD HDD-i jer su malo sporiji ali sasvim korektno rešenje ako ti je potreban veliki kapacitet po ljubaznoj ceni. Kod mene je sistemski HDD Black Caviar, a dva "data" harda su "zeleni", dva zelena po ceni jednog crnog... Sveukupno 3T na raspolaganju... Sreća je da dodavanje diskova ne zahteva rasturanje sistema... Može kada hoćeš/možeš da investiraš...
Zvu Napisano Oktobar 8, 2011 Autor #17 Napisano Oktobar 8, 2011 Veliki kapacitet je uvek potreban.Odavno sam krenuo da skidam samo 720p i 1080p filmove koje od ranije imam u SD (koji budu obrisani posle). Imam možda oko 120GB muzike koju slušam. Ono što skinem i ne svidi mi se posle 2-3 slušanja automatski brišem. Mada, siguran sam, sada bez problema može da mi se desi da opet skinem nešto što sam otpisao i da opet sebe silim da preslušavam više puta kako bih nanovo to isto obrisao.Morao bih da počnem da pravim listu muzike koja mi se nije svidela pa je bila obrisana
stein Napisano Oktobar 8, 2011 #18 Napisano Oktobar 8, 2011 Veliki kapacitet je uvek potreban.Odavno sam krenuo da skidam samo 720p filmove koje imam u SD (koji budu obrisani posle). Imam možda oko 120GB muzike koju slušam. Ono što skinem i ne svidi mi se posle 2-3 slušanja automatski brišem. Mada, siguran sam, sada bez problema može da mi se desi da opet skinem nešto što sam otpisao i da opet sebe silim da preslušavam više puta kako bih nanovo to isto obrisao.Morao bih da počnem da pravim listu muzike koja mi se nije svidela pa je bila obrisana Jedan od 1T držim samo za muziku, ništa ne brišem. Nikada ne znam šta će mi sutra ili za mesec dana pasti na pamet...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah