Jump to content

String Suspended Tonearm?


InSides

Preporučeni Komentari

Како још нисам решио проблем око 12" ручице, а потрошио сам пуно времена у читању различитих патента, привукла ме идеја око ручица које користе суспендовану нит како лежајни елемент.Неки експеримент се лако да урадити, али пре тога, нешто ми тотално није јасно, па можда неко ми овде може појаснити - цртеж би свакако користио. Гледао сам овај патент - Schroeder DPS Reference:http://www.google.com/patents?vid=USPAT7086071Ево шта ми није јасно - како се практично фиксира нит од ручице до оног комада за сетирање anti-skating-а? Мислим, гледам шему суспензије, и тотално ми није јасно како се то да практично урадити. Рецимо, ако се нит повеже са магнетом на самој ручици, како се онда спроведе горе до тог knob-а, и како се фиксира, а да нит не вири изнад knob-a?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 3
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

11. A pick-up arm system as set forth in claim 1 wherein said torsion element is attached to a centrally drilled pole piece said pole piece having a countersink chosen to provide enough room for fixating said torsion element in said pole piece by means of a knot.12. A pick-up arm system as set forth in claim 1, wherein said torsion element is fixated or held by a knot, cotter pin or an adhesive. Dakle, u maloj kapici, iznad ručice, provučeni konac se po opisu u patentu fiksira pomoću čvora i/ili lepljenjem. To podrazumeva da rupa u donjem delu bude uža, a od gore, nešto šira da bi unutar tog proširenja mogao da se smesti čvor koji drži ručicu u željenom položaju. Okretanjem tog komadića za antiskating, nit se upreda i ponaša kao antiskating...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ево шта ми није јасно - како се практично фиксира нит од ручице до оног комада за сетирање anti-skating-а? Мислим, гледам шему суспензије, и тотално ми није јасно како се то да практично урадити. Рецимо, ако се нит повеже са магнетом на самој ручици, како се онда спроведе горе до тог knob-а, и како се фиксира, а да нит не вири изнад knob-a?

То што је дато у патенту је само теоретски приказано. У пракси је то далеко друкчије. Једино да дођеш код мене и видиш уживо.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

То што је дато у патенту је само теоретски приказано. У пракси је то далеко друкчије. Једино да дођеш код мене и видиш уживо.

ОК, јавим се онда.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...