Jump to content

Napajanje za SB


circulus

Preporučeni Komentari

Posto mi je ovo prvi post na forumu, pre svega da pozdravim sve forumase. A sad pitanje. Kod nekih drugara video sam kod nas uradjena napajanja za SB, 5 V i jedno 2-2,5 A. Takva napajanja mi deluju kao dobra ideja, a i njihovi vlasnici ih hvale. Mozete li da predlozite neku pogodnu semu napajanja 5V i recimo 3-4 A (da pokriju i Touch)? Hvala!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 30
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ja bih hteo da napravim neke izmene u odnosu na ono sto sam video. Pre svega bih hteo da izbegnem da vod do SB-a izlazi iz ispravljaca preko uvodnika, vec bih voleo da taj kabl moze da se odvoji od ispravljaca, tj. da postoji konektor i na kucistu i na kablu. Stavise, posto imam jedan trafo od oko 250-300 W razmisljao sam o mogucnosti da se iz ovog ispravljaca napaja vise od jednog uredjaja. Neka vrsta Naim-olikog napajanja :). Vidim da se i na ovoj semi pominju jacine struje bitno vece od 3-4 A koje sam pominjao. Drugo, na tim ispravljacima kabl prema SB je bio dugacak 15-20 cm. Ja bih voleo da taj kabl bude duzi, tako da ispravljac moze da stoji negde na dnu (ispod) police i ne zauzima mesto na polici. Da li je potrebno na neki poseban nacin kompenzovati pad napona koji se stvara povecanjem duzine kabla, kao i na konektorima na kucistu i kablu?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da, napajanja koja sam video su upravo ova sa slika u ovoj temi. I moji drugari su likovi iz te teme :). U principu je ceo posao zavrsio Fixxxer. Vidim da je Kuju zanimalo isto sto i mene - odvojiv kabl prema SB-u. Pitanje je samo da li bi se na osnovu ovoga mogao dobiti ispravljac za vecu jacinu struje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Sipi, imas li semu na uvid? ...

Osnovnu semu regulatora sa LT1083 imas u datasheet-u, a lako ju je prilagoditi za bilo cije posebne potrebe. Ja sam tim regulatorima pravio i regulisano napajanje za Gain Clone, iznenadjujuce su dobri. Vidim da im je i cena pala - pre par godina sam ih nabavio za 20-ak EUR/kom. a sad ih Farnell nudi za 17EUR/1kom.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...