Jump to content

Jamo zvucnici


laky_va

Preporučeni Komentari

Zar nije najbolje resenje ugraditi limiter signala ( ili nesto slicno ) ? Moze da spasi zvucnike od pijanih budala :drinks: Jeste da to nije bas zgodno na fabrickim pojacalima i mozda nije Hi-Fi resenje ( mada je za zurke je ta stavka nebitna ), ali se moze izvesti.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 26
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Cekajte ljudi, kakve zurke, pijane budale, vlada Srbije i sl. ? Za zurke se kupi kineski PA amp od 100 evrica i udri, mozes i da ga polivas, zasticen je od svega, osusis ga fenom i teras dalje...Ja sam shvatio da lakyva ima problem u normalnim uslovima koriscenja - ili gresim ? :scratch_head:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam shvatio da lakyva ima problem u normalnim uslovima koriscenja - ili gresim ? :scratch_head:

Moguće. Međutim, ako volume pot uglavnom ide na 270 stepeni, onda je 6 od 10 preko pola. Što bi rekli, prošlo podne. Većina dobro ugođenih parova ne zahteva amp da bude odvrnut preko pozicije "12 sati" za full glasnoću slušanja kako valja...(bemliga, ne sećam se kada sam poslednji put imao pri ruci volume kontrolu sa numeracijom tipa 0-10) U svakom slučaju, vidim da se uglavnom slažemo da nisu Jamo zvučnici toliko đubre (pa makar baš ovaj model i nije neki hajend Jamo ponude) koliko svi sumnjamo u sposobnost pojačala da izda adekvatan, kvalitetni napon za pogon zvučnika...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tako je - i da se ne mistifikuje avet klipinga...Fuck the kliping - i to je samo jos jedan talasni oblik. Fora je u tome sto, ako pogledamo talasni oblik klipovanog signala primeticemo da on sto je u vecem klipingu, to vise lici na tzv. cetvrtku sto ce reci da je ukupna energija preneta zvucniku veca i steta nastaje kad ta, povecana, energija predje limit za koji je zvucnik u proizvodnji dimenzionisan. Tu nastaje zabuna sa watima - moj amp je 70 W a zvucnici 100 W a ipak su krepali ?To je zato sto kod cetvrtastog signala average snaga je jednaka vrshnoj vrednosti (peak) a kod sinusnog (koji vise lici na uobicajen, muzicki) average snaga je tek pola vrshne vrednosti.To je Stein vec preneo, al' evo i na srpskom da se vise ne drami oko klipinga. Los amp pravi vece pizdarije od toga - blesavi nekontrolisani peak-ovi, razna NF i VF oscilovanja, povremeni DC outburst-i i sl... Kliping se bar jasno cuje ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znas kako to ti je kada pravis zurku za opremom koja za to nije predvidjena.. Tek mi je 18 leta valjda cu ukapirati jednom :D.. Na jednom pojacalu tj na ovom sony-u su bili Jamo kutije. Nema sta lep zvuk daju, msm solidan, ali nemaju skretnicu, sto je bizarno.. Imaju kond i spulnu na visokom na srednjem kond na basu nista i posle se pitas zasto je pao posle 6og stepena.. A i sami drajveri su losi, Zen je bas komentarisao na nekom postu.. Aj sad da sam zakucao pojacalo pa da crkne, ali ovako jbg..Jos bizarnija stvar je to sto su 4x30w Aiwini zvucnici na drugom pojacalu przili na 10, neko je odvrnuo nisam ni gledao, dok na kraju nisam pogasio sve. Uglavnom ujutru kada sam proveravao zatekao sam ranjenog jamo-a, dok ovim aiwinim matorcima, ima im jedno 20ak godina ama nista :)..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...