Jump to content

Malo pomoci...


zox79

Preporučeni Komentari

Nov sam na forumu,pa bih iskoristio priliku da pozdravim sve forumase,potrebna mi je pomoc oko dve stvari.....1- Technics su-v6x ,koliko kosta i da li je stvarno dobro toliko koliko ga hvale?2- Kenwood krf-v5300 receiver, da li ima smisla uzimati posto je cena novog veoma prihvatljiva ( 16000) ? Hvala unapred na pomoci !!!!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/su-v6x-e.htmlTechnics je stereo pojačalo za slušanje muzike, Kenwood je AV pojačalo, prvenstveno namenjeno uz kućni bioskop. Iako bih ja lično izbegao oba, prethodna rečenica može da ti olakša izbor.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

.... da li ima smisla uzimati posto je cena novog veoma prihvatljiva ( 16000) ?

Mada si već dobio valjan odgovor, samo da dopunim nekim svojim razmišljanjem na temu.Nikad ne kupuj Hi-Fi opremu samo zato što je jeftina. Taj Kenwood je očit primer.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

za oba ne znam, ali da ne kupis Technics evo razloga :u podacima pise snaga 120W + 120W na 6 oma, a potrosnja uredjaja 193W.nesto tu ne pije vodu, ali retko koji PRAVI proizvodjac ne laze. a uzgred, pojacaloje matoro, a to donosi probleme. :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

u podacima pise snaga 120W + 120W na 6 oma, a potrosnja uredjaja 193W.

Sta ga znas, mozda radi na orgon, a on, kao sto je svima dobro poznato, ima koeficient iskoriscenja od 150%. :Viannen_loungelizard:

Posto se ne razumem bas najbolje u ove stvari,obratio sam se vama za pomoc.Citajuci thredove na forumu,skontao sam da koliko para toliko i muzike. <_< ALI posto nisam u situaciji da si priustim nesto skupo,ima te li neki predlog?

1. Koje zvucnike imas?2. Zelis stereo sistem za muziku ili 5.1 sistem za audio-video?Kako si pocetnik, prvi prakticni savet je da se ne zanosis sa snagom pojacala (kao sto si vec video, moze svasta da pise na tarabi, ali to ne mora da bude istina). Drugo, pojacalo koje je na papiru DVA puta jace, mi ne cujemo tako. Za nas je to 3dB jace, a jedan decibel je otprilike najmanja razlika u jacini zvuka koju mozes da primetis. Dakle, pojaclo od 120W cujno je tek nesto jace od pojacala koje ima 60W. Ko zelis da svira dva puta jace, pojacalo mora da bude po snazi deset puta jace. Kapiras?Generalno, solidno i ljudski uradjeno pojacalo od kojih 40-60W je sasvim dovoljno u vecini slucajeva.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

"Nasledio" sam od burazera Tannoy mercury m2 su svucnike, i jedan visaton w250s driver. Dobio sam preporuku da :1) kupim jos jedan w250s i napravim 2 suba ,2) uzmem neko a+b jako pojacalo ili 5.1,Prvenstveno slusam rok i bluz muziku (ima i metala pomalo :diablo: ) ,prostorija koja treba da se ozvuci je oko 35 m2 visoka 3.2m .Inace ,trenutno slusam m3 na nekoj plasticnoj sony mini liniji od pre 15 god..... Znam da je novac presudan faktor ali bih voleo sa svojim fondom bar nesto da uradim po pitanju ozvucenja...Ako ima volje i vremena ,predlazite! Pozzzzzzp.s. kakva su Marantz pojacala posto ih ima u oglasima dosta po ceni od 70-120 e (pm 40,pm-35 ,pm-54,) ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...