Jump to content

Popravka zvučnika


Usher

Preporučeni Komentari

Eh, u poslednje vreme slabo nešto stižem da se bavim samogradnjom, sve nešto popravljam i krpim... Pa kad sam već u tom fazonu, uzeh da doteram i upristojim nekoliko parova zvučnih kutija, a i ponekog drajvera.Tražio sam temu po forumu, no izgleda da se niko do sada nije interesovao za ovu problematiku. Pretpostavljam da nije pristojno da se o ovakvom ciganisanju priča na forumu sa velikom koncentracijom audiofila i hifista, ali ekonomska i politička situacija je takva da opravdava postojanje ove teme. Dakle ovako:- Kakva su vaša iskustva i saveti po pitanju lepljenja dijafragmi?- Kakva su vaša iskustva i savati po pitanju zamena vešanja?- Kakva su vaša iskustva i saveti po pitanju ispravljanja kalota?Naravno da sam, uglavnom iz finansijskih razloga, već više puta radio gore pomenute popravke, no sada sam naišao na problem- Ne mogu da ispravim polipropilensku kalotu jednog niskotonca, neko ju je očigledno, brknuo prstom :crazy: , jer ne vidim kako bi drugačije mogla "slučajno" da se ulegne, a da se od udarca ili čega već nije pocepala dijafragma. Na nekom vuferu od pre neku godinu sam to ispravio iglom za akupunkturu, ali kalota je bila od kevlara, ova propilenska je glatka...Pretpostavljam da ćete mi reći da nema potrebe da se cimam, jer "to ne kvari zvuk", ali meni je i do estetike, jer su drajveri baš lepi, a dotična kutija nema mrežice, pa mi je nekako nakazno da ga gledam takvog.Unapred zahvalan na odgovoru, a i nadam se da će tema biti od koristi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 2
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Ne mogu da ispravim polipropilensku kalotu jednog niskotonca

Usisivac, ali VRLO VRLO pazljivo. Nikako direktno cev usisivaca na kalotu! Tako mozes da napravis jos vecu stetu.Najbolje je da prstima (kaziprst i palac) napravis obruc oko pomenutog mesta i polako priblizis cev usisivaca. Ako osetis da previse jako vuce, jednostavno otvoris prste.Savet - nadji neku igracku od tanje plastike, ulubi je pa uvezbaj tehniku...Daj i neku sliku havarije.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hmm... Interesantno kako se toga nisam setio...Hvala puno na savetu - eto prilike da izgubim jedno nedeljno popodne usisavajući kalote :to_become_senile:Ova tehnika me podseti na jednu njoj sličnu - kako se otvara iPhone?Nema šrafova, nema žljeba u koji bi mogla da se gurne trzalica ili kreditna kartica...Uzmete oveću vakuum sisaljku, zalepite je na ekran i povučete...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...