dj.nik Napisano Jul 5, 2010 #1 Napisano Jul 5, 2010 Potreban mi je selektor za ulaze sa balansiranom vezom. Njuskajuci pronadjoh staru temu na bigDIY i ovakvo neko resenje. Interesantno je da se upotrebljava svega 4 releja a jos interesantnije da jedna veza (ovde #3) ostvaruje kontakt bez napona na relejima. Sta mislite o ovakvom resenju. Ako je OK, kako unaprediti? Dioda na vod 'a', otpori ka masi?
Zen Mod Napisano Jul 5, 2010 #2 Napisano Jul 5, 2010 ne pije vode preterano zakomplikovano ( iz ko zna kojih razloga - ko zna cime se upravljalo ) , serijski spoj vise kontakata na putu signala uostalom - sta nedostaje onom selektoru koji sam ja nacrtao - nema nepotrebnih kerefeka a radi sve sto treba i to kako treba mislim - nevezano sto sam ja to nacrtao
dj.nik Napisano Jul 5, 2010 Autor #3 Napisano Jul 5, 2010 ne pije vode preterano zakomplikovano ( iz ko zna kojih razloga - ko zna cime se upravljalo ) , serijski spoj vise kontakata na putu signala uostalom - sta nedostaje onom selektoru koji sam ja nacrtao - nema nepotrebnih kerefeka a radi sve sto treba i to kako treba mislim - nevezano sto sam ja to nacrtao Licilo mi je da moze da se uradi bez stampane plocice, na jako malo prostora (releji jedan iza drugog ili 'jedan na drugom') - zbog malog prostora (visine) u kutiji. A tvoju plocicu preradjujem - prilagodjavam rasporedu ulaza kod meneme, s time sto se ja igram u 'crtacem' programu Hvala Zen, dobili smo svi kvalitetan komentar. Iako je srebro, ipak su to dva 'labava' kontakta .
Zen Mod Napisano Jul 5, 2010 #4 Napisano Jul 5, 2010 samo se drzi ideja kod onog mog selektora i to moze biti veliko koliko 3 releja sama perf board je apsolutno validno resenje , ako bas neces PtP
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah