Jump to content

K: TKD 2CP-2511MC Motorized


Impuls

Preporučeni Komentari

Ako nekom stoji a ne koristi se i voljan je da se trampi sa mnom za neku novcanu valutu, zainteresovan sam. Stereo potenciometar TKD 2CP-2511MC sa motorom. Pozeljan 10k log ili ako postoji 50k ili 100k lin.Zainteresovan sam i za Crni Alps bez motora 10k log ili 50 ili 100k lin. U nedostatku TKD alps ce dobiti svoj motor sa drugog pota

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...
  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Zar niko nema nista od navedenog. A ja mislio ovo Diyaudio. Izgleda se ovde jos uvek samogradnja radi sa 2N3055.Evo druga varijanta: menjam crni alps 100k log za crni alps 100k linTreca varijanta: menjam plavi alps 10k log + 50k log za pot iz naslova bez motora 10k logCetvrta varijanta: menjam 10k + 50k + 100k svi log za pot iz naslovaSvi navedeni potovi su stereo i potpuno novi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Razmisljao sam da napravim Gb ali ne znam koliko je interesantno za pot koji bi u grupnoj kupovini kostao oko 60 evra. Dobio sam ponudu od TKD-a na bazi 20 komada. Mislim da je to za nasu diyaudio scenu mnogo vise komada nego sto bi bilo zainteresovanih. Po citanjima na netu bolji je i od crnog alpsa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bas tako. Ja sam ustanovio da cujne razlike izmedju dobrih potova (znaci da nije Piher i slican krs) dolaze do izrazaja iskljucivo tamo gde je losija impedansna prilagodjenost (pasivni preampi i sl.). Ako buffer-ujem pot sa 1:100 prema sledecem stepenu, nema razlike izmedju crnog i zelenog Alpsa (STRK09707). Secas se da nam i za te zelene nije uspeo GB svojevremeno...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Inicijativa za dobar pot je krenula nakon modifikacije Akai-ja Cd79 kad je zakljucak bio da bi koliko god preamp bio kvalitetan to znacilo jos 2 konektora i jean kabel vise na putu signala. Tako se doslo na ideju da se pot ugradi direktno u cd plejer i da se koristi postojeci daljinski od cd-a jer vec poseduje kontrolu motora. Privremeno resenje je takvo da smo skinuli njegov originalni pot i nalemili ga direknto na izlazne chincheve gde smo izbegli 60cm zica i njegov bafer nekim jefinim operacionim. Zvucni napredak je primetan odnosno degradacija zvuka izmedju varijabilnog i fiksnog izlaza skoro zanemarljiva ali ipak primetna. Tako se doslo na ideju da se ugradi trazeni pot.Razlike izmedju potova su stvarno velike. Cak i popularni plavi alps ima jako los zvuk u odnosu na crni. Da ne bi neko rekao da nam se pricinjava neka obrate malo paznju na izbor otpornika u sistemima koji su cujno drukciji a pot je u principu samo jedan otpornik.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 year later...
Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...