Jump to content

Tjuner JVC FX-1100

bvucic

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima

imam tjuner JVC FX-1100 koji me je mučio poprilično dok nije proradio ali sada kada hvata stanice na mono prijemu nema šuma dok na stereo prijemu ima i to na svakoj stanici bez obzira na jačinu signala. Kako se čovek  može rešiti  ovog šuma ???

Na njemu sam menjao LA1266 i LM7000 i tada je proradeo ali sada me šum izluđuje jer je zvuk stvarno jako dobar.

Svaki predlog je dobrodošao.

Pozdrav.

Podeli na ovim sajtovima

• Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

tuneri su zaebana sorta - ako se desi da nesto menjas i ne dobijes besprekoran prijem, postoji mogucnost da je neophodna kalibracija/podesavanje

a za to, za moje znanje, samo Gosha ima neophodnu opremu - signal generatore i slicno

Podeli na ovim sajtovima

Imal te mozda telefon gosn Gose jer imam bar tri tunera koja ne bih da stelujem na uvo ili da vrtim zavojnice a da ne znam sta sam tacno uradio, dok nisam toliko znao poravljao sam tjunere i radili su bez problema a sad se strecam....sve nesto mislim...il fabricki podesen il ga ne slusam...ala ekipa sa onog sajta FMtjuner al za to treba nesto da napravi 100MHz a to bas i nije lako....mozda onaj djokica sto se u autu gura u mesto elektro upaljaca ali nisam siguran da i oni imaju tacan signal ?!

Podeli na ovim sajtovima

Gosha je trenutno van "stroja" a i kad se vratim ne znam gde su pre.

Sto se tice gore pomenutog "Jovice", zasto nisi probao da zamenis i LA3450 stereo dekoder, ako su vec ova dva IC-a otisla, mozda je i on poceo da otkazuje.

Mada, nisam do sad imao slicaj da tako otkaze nekoliko IC-a osim ako nije nastao neki faul sa napajanjem (grmljavina bi spalila ceo FM frontend).

Postoji mogucnost da posle zamene LA1266 treba dostelovati kalem T206, ali to je bas pipavo i za to treba vobloskop.

Podeli na ovim sajtovima

UF...:Dizzy: 

Prvo sam promenio LM7000 jer nije imao napona na TP101  i napona je bilo posle ali ne dobrog pa je zamenjen LA1266 e onda je lepo menjao napon  i počeo da nalazi stanice, posle je počeo da me muči gubitak jačine signala stanice i ispostavio se hladan lem na ulaznom delu sa varicap diodama, pa sam i to sredio ali taj pozadinski šum me ubija tako da ovaj hobi projekat nikako da uspe a traje od juna prošle godine:shout:.

Podeli na ovim sajtovima

On 19.5.2023. at 9:47, Gosha reče

Gosha je trenutno van "stroja" a i kad se vratim ne znam gde su pre.

Sto se tice gore pomenutog "Jovice", zasto nisi probao da zamenis i LA3450 stereo dekoder, ako su vec ova dva IC-a otisla, mozda je i on poceo da otkazuje.

Mada, nisam do sad imao slicaj da tako otkaze nekoliko IC-a osim ako nije nastao neki faul sa napajanjem (grmljavina bi spalila ceo FM frontend).

Postoji mogucnost da posle zamene LA1266 treba dostelovati kalem T206, ali to je bas pipavo i za to treba vobloskop.

Zar mi za ovo ne treba samo voltmetar???

tačka 8.  u uputstvu Zero center adjustment

Podeli na ovim sajtovima

11 hours ago, bvucic said:

Zar mi za ovo ne treba samo voltmetar???

tačka 8.  u uputstvu Zero center adjustment

Tako je, na brzinu sam pogledao SM i nisam obratio paznju da ima izvedene merne tacke za zero center. Ja to uvek podesavam sa vobloskopom, to mi je sigurnija metoda. 

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...