Jump to content

RankoG

Član
  • Broj sadržaja

    5
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od RankoG

  1. 2 hours ago, zek said:

    Ja ti predložio na drugom forumu jednu seljačku verziju - jedna daska ispod stola zašrafljena i prepuštena sa obe strane stola za širinu zvučnika, na to staviš neki sunđer i eto ti najjeftinijeg rešenja.

    Hvala jos jednom na ideji :)
    Izgleda super i resio sam za sat vremena i bes trosenja novca
     

    Ideja.jpg

  2. 6 minutes ago, zek said:

    Ja ti predložio na drugom forumu jednu seljačku verziju - jedna daska ispod stola zašrafljena i prepuštena sa obe strane stola za širinu zvučnika, na to staviš neki sunđer i eto ti najjeftinijeg rešenja.

    Definitivno najbolje resenje, nije mi ni palo na pamet.
    Hvala na ideji, i hvala na odgovoru na drugom forumu :)

  3. 38 minutes ago, NIXIE said:

    Moraš ih obezbediti od pomeranja i izolovati tako da vibracije što manje stižu do stola. Takođe blago naginjanje unazad će popraviti zvuk. Postoje namenski podmetači od sunđera koji sve to rade.

    Hvala puno na savetu :)

    Primetio sam da se odredjena kolicina vibracija prenosi na sto i kvari zvuk, pa je ovo veoma korisna informacija i definitvno cu ih izilovati.

    Nazalost, ono sto je trazim je neki vid stalka ili nosaca koji cu moci da pricvrtim za sto kako bi imao mesta da montiram oba.
    U medjuvremenu sam nasao primer od prilike sta trazim, ali ne mogu da nadjem nista slicno u nekoj radnji u Srbiji niti da se naruci iz inostratsva, a posto sam poprilicno nov u svemu ovome (Do sada sam koristio Genius 5.1 sistem, sa rca na 3.5mm kablom kao najveci amater) ne znam bas gde da trazim.

    U svakom slucaju, hvala jos jednom na savetu.

    dfeg8rep1jne7pysq7xg.webp

  4. 5 minutes ago, Zen Mod said:

    sta smeta ako tako ostanu?


    Sa tehnickog pogleda nista "ne smeta" da se tako izrazim. Ali, preferirao bih da ima neku simetricnost, kao i da mi ne zauzima povrsinu elementa na kom se trenutno nalazi (I takodje, jer volim dosta basa, preferirao bih da levi ne stoji na naslaganim knjigama, jer se pomera od vibracija, a ne zelim da moram svaki dan da ga namestam, ili u najgorem slucaju da se preturi i osteti)

    Ali hvala svakako na predlogu :)

  5. Pozdrav,

    Pre neki dan sam kupio Edifier r1280db ali nisam bas obratio paznju na njihocvu velicinu (Slike koje sam gledao su uvek bile pored velikog TV-a ili Monitora, pa se nije primetilo)
    Problem koji trenutno imam je, posto imam dva kompa (Licni i poslovni) zvucnici ne stanu na sto nikako, a ne zelim bas da ih montiram na zid (prvo zbog kablova, a drugo jer zivim kao podstanar i selim se uskoro)
    U prilogu se nalazi slika kako trenutno stoje (ne brinite za radijator, on nije u funkciji), pa ako neko ima neku ideju kako bih mogao da ih montiram, jer ja ne mogu da nadjem nikakav stalak ili nosac koji odgovara mojim potrebama, a to je da minimalno zalaze u povrsinu stola, i da se po mogustvu monitra za sto.

    Bilo kakav savet ili ideja su dobrodosli.

    Hvala unapred :)

    Zvucnici.jpg

  • Trenutno na sajtu   2 članova, 0 Skrivenih, 103 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    436k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2869
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    avalilyzoe
    Najnoviji član
    avalilyzoe
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...