Jump to content

radomir

Član
  • Broj sadržaja

    40
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od radomir

  1. pre 18 minuta, Zen Mod reče

    ne diraj TL cev, nego se igraj kolicinom ispune unutra

    zadata kolicina je "samo" rezultat simulacije i podrazumeva se da se moze podesiti za tvoj prostor, obicno -10%/+20% od pocetne gramaze

     

    MLTL ne radi kao bass reflex, gde cujes znacajan doprinos output-u same BR cevi

    kod MLTL je taj doprinos daleko manji ........ ne obracaj paznju na to sto cujes od samog otvora, nego slusaj celu kutiju 

    Примио к знању. 

  2. pre 21 časa, Aleks reče

    Ako je kutija nekog komercijalnog proizvođača, ne diraj ništa.

    Ako si sam pravio, igraj se po volji, ekperimentiši ;)

    Ako si voljan, WinISD skini, unesi parametre bas drajvera, unesi parametre kutije, pa se igraj do mile volje.

    Сам правио.

    Зен Мод нацрт.

    Динаудио Езотек 20вв75. 

    Ради баш добро. Али...

  3. pre 11 minuta, чика-Брка reče

    ugradnja druge bas refleks cevi umesto originalne

    ti je 100% lov u mutnom.

    najiskrenije.

    Оригинална је Ф 50,8 мм а дужина 100 мм. Може ли некако да се прорачуна еквивалентна? На пример ако би била исте дужине и запремине.

  4. pre 25 minuta, ManicP reče

    Ako može info gde ima za nabavku 2 ili 4... Hvala :)

    На купујем продајем нешто мало и Али експрес. Али ја бих пробао да импровизујем нешто за пробу, ако њихова уградња уопште има смисла. То покушавам овде да сазнам. Ваљда ће неко помоћи.

     

     

     

  5. Amazon.com: uxcell 50mm x 122mm Speaker Port Tube Subwoofer Bass Reflex  Tube Bass Woofer Box 1pcs : ElectronicsOrder the Precision Sound 3" flared bassreflex port kit - SoundImportsBass Reflex Port Tube – 58mm | KJF AudioAmazon.com: uxcell 100mm x 160mm Speaker Port Tube Subwoofer Bass Reflex  Tube Bass Woofer Box Port Tube Vent : Electronics

                     1                                        2                                       3                                          4

    Имам на МЛТЛ звучној кутији цев као на слици 1. Да ли има смисла заменити је са неком од ових које су на сликама 2, 3, 4?

    Да ли би тиме појачао звук који долази из цеви?

     

     

  6. Како бих волео да сам измерим само кад бих знао. Не знам колико имам снаге да учим, поготову ако је баш непознато или обимно или оба. А слутим да јесте. Жеља је ту али нисам сигуран у себе...

  7. Имам 4 комада  БЗ 200 звучника из  ДМ 110 кутија. 8 ома су. Хтео бих да урадим са њима неке озбиљније звучне кутије. Нисам успео да пронађем т/с параметре. Можда неко може да помогне.

  8.    Ево, после дужег времена да се јавим и саопштим исход везан за израду звучне кутије. Пре свега да се завалим свима који су се укључили са циљем да помогну. Могу слободно да кажем да је звучна кутија надмашила очекивања. Упоређивали смо је са Динаудио контур 1.3, која се показала можда нешто боља у горњем делу спектра али укупан дојам је на страни новог пројекта. Једногласно 4 слушаоца. 

       Кутија је МЛТЛ, рађена по Зеновом нацрту.

     

  9. pre 10 minuta, NIXIE reče

    Imaju FF. Ovde su originalni recone kitovi za taj model, cena je jaka. Ti polovni sa KP, ako nisu oštećene membrane, otvori se, očisti se i zameni FF, to nije toliki skupo. Ako su membrane oštećene, nema vajde od toga.

    https://speakerrepairshop.nl/en/diaphragms/for-b-w/b-w-diaphragm-for-dm500-and-dm600-series-tweeter/a-3653-10000077

    Једна мембрана има три оштећења (као иглом убодена), друга је у реду. Због специфичног облика други модели би морали да се буџе, али то мени не смета толико. Ове мембране на Ибеи су одговарајуће јел тако?

  10. Још једна дилема која нема директне везе са овом. Потребна ми је набавка високотонаца за Боверс-Виллкинс ДМ580 па бих то радио паралелно са набавком високотонаца за ову кутију. Да ли да ставим оригиналне или је боље да ставим неке нове? Оригиналне сам нашао на кп (цела кутија дм 570 85е) који нису баш у добром стању. Да ли ови високотонци имају феро флуид?

    Ако није у реду да се ова тема користи за ове високотонце, ја се извињавам. Шта онда даље?

  11. pre 24 minuta, Zen Mod reče

    3KHz deklarisano je malo povisoko

    moras naci visoki koji korektno radi od 2K

    Видео сам дијаграм негде, ово нисам регистровао. Гранична учестаност је 1700Хз, а овог другог 1600 Хз. Има их код нас зато су ми били занимљиви.

  12. WWW.VISATON.DE

    25 mm (1") High-End titanium dome driver for the highrange above 2000 Hz. Due to the enormously strong and ultra-light titanium dome and in conjunction with a highly damped sypronyle surround, linear frequency response and no partial oscillations. Due to the enormously high magnetic flux in the ferrofluid-filled air-gap high efficiency and high power handling are possible.

     

  13. sc10n

    WWW.VISATON.DE

    Magnetically shielded 25 mm (1") fabric dome driver for the highrange above 3000 Hz. Linear frequency re-sponse due to special dome coating and ferrofluid-cooled voice-coil for high power handling. Suitable for shielded medium sized 2-way combinations for surround center speakers and multi-media systems in conjunction with the shielded low-midrange driver SC 13 8 Ohm.

     

     

  14. Можда ће ово да реши дилеме: Пошто ми столарски занат иде од руке (у трећем месецу ове године остао сам без малог прста), урадићу и затворену кутију и млтл, па која боље звучи, видећемо.

    Саван је дао предлог да затворена кутија буде 80 литара. Урадићу 80 литара са могућношћу за смањивање. Могао би неки предлог за пригушење.

    Зен Мод је дао предлог за млтл унутрашњих мера 985х245х205. Треба још и детаљи.

    Да ли је ово неко решење?

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 11 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...