Jump to content

TOMSAV

Član
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About TOMSAV

 • Rank
  🎖

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Strasbourg
 • Zemlja:
  France

Contact Methods

 • Skype
  t.bartek
 1. TOMSAV

  Čestit Božić !

  Mir božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić!
 2. TOMSAV

  Kasetni dek snimanje

  Ovo slike Merci Zen Mod
 3. TOMSAV

  Kasetni dek snimanje

  Molim admina da obrise moj prethodni prazni post (u kojem je trebala biti slika) Ako se nadje neko da me nauci kado da dodam sliku u post to bi bilo stvarno cool !
 4. TOMSAV

  Kasetni dek snimanje

  Jesi uspeo popraviti u medjuvremenu deck ? To je stari deck iz '82-83 godine. U ono vreme Glave za snimanje su bile povezane sa obicnim coaxijalnim kabelom. Taj kabel se cesto otkine direktno na lemu od glave usled cestog podizanja/spustanja prema kaseti i auto-reversa Ja bih proverio prvo te lemove direktno na glavi. Proveri sa gore opisanom sondom signal tracera dali zvuk stize do glave. Ako si dovoljno vest; mozes odlemiti kabel sa glave za snimanje i permutovati zice od levog i desnog kanala. Putem eliminisanja, ces ujedno znati da li ti je glava crka ili ne. Ako nadjem nacin da stavim sliku u post, bice ti mnogo lakse da shvatis o cemu pricam.
 5. Da mislim na slike sa prvog posta, tacnije na trecoj slici, tamo gde su obe kutije prikazane na desnom satelitu je razlicit tweeter i cini mi se da je D21-2. Kada merim odnos rastojanja velicine zvucnika/srafova/kalotne rekao bih ja je dynaudio. Ako nije, dobru su mu kopiju napravili
 6. Znam je je ovo vrlo stari tread i da je ravan arheoloskoj iskopini ali cisto iz informativnih razloga : gornji desni tweeter je Dynaudio D21-2 i verovatno je njegova nalepnica bila zalepljena na levoj bass spulni.
 7. Pozdrav svima, Hvala Zen Mod-u za preporuku jer ovaj formum nisam poznavao ranije. Nov na forumu, midle aged po godinama a senior u HI-FI tehnici. Rodom sam iz Novog Sada a sada zivim u Fr. Elektronicar po obuci, informaticar jer moram (neko mora i racune da placa . Deca polako odlaze za svojim zivotom iz kuce pa ponovo imam malo fore da se bavim svojom prvom ljubavi : hi-fi uredjajima. Prvo hand made pojacalo, snagas sa 4 * 2N3055 napravio u 13-14 godini pocetkom osamdesetih - sprzio sam barem 20-30 tranzistora pre nego sto je pojacalo postalo stabilno. Omiljeni Tape Deck - Sony TC-K777 zatim Nakamichi Dragon Od onda sam pravio sve i svasta, najcesce snagase mada bilo je tu i malih pojacala u A klasi. Pocetkom '80-tih godina, u nekom auditorijumu u Zagrebu, imao sam prilike da slusam razne kitove kod predstavnika Dynaudio zvucnika. Izmedju ostalog, lik je imao je iz vrhunske KEF, Mordaunt Short i Celestion zvucnike sa prvom metalnom kalotnom na tweeteru. Od onda sam zaljubljen u Dynaudio zvuk i imao sam dosta i kupljenih i pravljenih zvucnika. Potrosio sam na stotine sati na razno-raznim optimizacijama kutija, dampiranjima, skretnica, aktivnih skretnica, postolja i merenjima. U slobodnom vremenu napravio sam puno kutija na bazi kitova u pocetku iz SAM-a (SBI) a zatim i iz drugih izvora. Tast mi je isto bio zagrizen Dynaudiovac (kutije SELEKTOR II) Od onda sam u konstantnoj potrazi za svakom schemom, slikom i skicom o Dynaudio zvucnicima, skretnicama i prepravkama postojecih kutija. Pozivam svakog ko ima i najmanji papiric o Dynaudio zvucnicima da mi posalje
 • Who's Online   0 Members, 2 Anonymous, 62 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Forum Statistics

  7585
  Total Topics
  305759
  Total Posts
 • Member Statistics

  2361
  Total Members
  3371
  Most Online
  marin
  Newest Member
  marin
  Joined
×