Jump to content

Mihajlovic'89

Član
  • Broj sadržaja

    76
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od Mihajlovic'89

  1. Pozdrav svima. Uzeo sam receiver Hitachi SR-804, pa mi je potreban savet sta prvo proveriti, premeriti, prestelovati. Pretpostavljam da bi trebalo zameniti i sve elektrolite, pa bi mi trebao savet koje elektrolite uzeti umesto originalnih Nippon?

    I potrebna mi je kapa potenciometra za bas ili treble control, ili za selektor ulaza, ukoliko ima neko da proda.

    Unapred hvala.

  2. 19 minutes ago, Gosha said:

    Nemoj to da te brine. To je samo plasticni poklopac koji se malo iskrivio, ne znaci da se kond naduo. Ispod njega je aluminijumsko kuciste.

    Mnogo puta sam video takvu situaciju kod ampova.

    Ako te ne mrzi mozes to doneti kod mene na "kanal" da bacimo pogled. Bez materijalne nadoknade, naravno.

    I deluje da je plasticni poklopac, upada unutra kad ga pritisnem. Donecu, hvala, pusti mi samo poruku kad si slobodan, ja radim do 5 pon-pet, vikendom sam slobodan. 

  3. Stigli pojacalo i tuner :) Lepo rade, lepo ocuvani, sve u svemu super :) hvala svima za dobar savet ;) 

    Slike pojacala i tunera:

    https://ibb.co/hTUOE6
    https://ibb.co/ccLwZ6
    https://ibb.co/gEUZMm

    Slike unutrasnjosti pojacala:

    https://ibb.co/eJ4R1m
    https://ibb.co/nE9Fu6
    https://ibb.co/inBjnR
    https://ibb.co/g8UR1m
    https://ibb.co/gdTVSR

    Slike unutrasnjosti tunera:

    https://ibb.co/gN5igm
    https://ibb.co/jn8Qu6
    https://ibb.co/gQEWZ6

    Kod pojacala mi se cini da je jedan od ona dva (desni) veca kondenzatora malo poduo gore, i ima dosta masne prljavstine na plocici. Da li bi trebalo to menjati i cistiti?

    Kod tunera svi kondenzatori deluju dobro, i nema ni prasine unutra. Ali kod tunera imam jedan problem, kod stanice sa maksimalnom jacinom signala posle par sekundi normalnog rada pocinje da prekida, kao da "secka" zvuk.. Sumova nema jer je pun signal, i ne igra skazaljka za Tuning, nema varijacije napona.. Sta moze biti problem tu? I koju bi ste mi antenu preporucili, jer lokacija moje kuce je u "rupi, okruzen sam brdima, i malo losije hvata signal?

  4. Kupio sam Dynaharmony i tuner FT-440. Danas stizu :)

    Hvala puno svima, bili ste od velike pomoci :) 

    Dobro bi dosla i pomoc oko osvezavanja, sta, kako, sta proveriti, sta zameniti, ako je neko raspolozan, lemilica i merni instrumenti mi nisu strani :) 

  5. 1 minute ago, Spachek said:

    Jbt ljudi se ubise objasnjavajuci kako su dobri komadi u pitanju, a ti ih cimas da poslusaju snimak koji je sigurno napravljen telefonom...mislim...

    Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
     

    Izvinite, upravu ste, preterao sam. 

    Hvala puno svima, bili ste od velike pomoci, zaista ste mi puno pomogli. Hvala puno jos jednom, javicu se kad uzmem pojacalo :)

  6. 37 minutes ago, Mihajlovic'89 said:

    https://m.kupujemprodajem.com/Hitachi-FT-440-54337909-oglas.htm#mhs0-1515168207452

    Jel ovo tuner iz iste serije kao i dyna? Da li da uzmem i njega uz pojacalo, ili da trazim neko digitalno, nemam iskustva s analognim tunerima? 

    Imam i snimke pojacala, poslao mi prodavac, ali moracu da ih uploadujem negde pa saljem link, zanima me misljenje onih koji su vec culi to pokacalo :)

    Hitachi Dyna:

    https://www.zeta-uploader.com/en/271267410

    https://www.zeta-uploader.com/en/1590581534

     

    Hitachi HA-6800:

    https://www.zeta-uploader.com/en/219325708

    https://www.zeta-uploader.com/en/1554226135

     

    Molim vas poslusajte pa mi recite vase misljenje, uzecu jedno od ova dva, mozda sam vise za Dyna, ali bi mi dobro doslo vase misljenje. 

    Hvala puno unapred. 

  7. 36 minutes ago, Zen Mod said:

    pojacalo moze da svira ili hladno ili slatko ili izmedju ...... sa manje ili vise detalja ali se sve svede na to koliko je to zivotno , koliko ima žilu , što bi rekli muzikanti

    Onda da preformulisem pitanje, konkretno pojacalo Dynaharmony koje ste imali, da li svira sa vise ili manje detalja, da li ima tu zilu? :)

    Za ovaj Dynaharmony na kp covek trazi 15000din, jel ok ta cena, jer ste pominjali da je 150e puno za to pojacalo?

    Za 6800 traze 11000din..

  8. Mislite da nece da pregreva i da se iskljucuje sa kutijama od 4 Oma, mislim na Hitachi HA-6800? U tom slucaju bih ga rado uzeo. Konkretno ovaj: https://www.kupujemprodajem.com/Hitachi-ha-6800-54145516-oglas.htm

    Mislim da su moje kutije nesto vise od 4 oma, oko 4.5, ne secam se tacno, ali izmericu kad se vratim s posla..

    Dynaharmony isto deluje interesantno, mada sto se tice podataka na papiru mozda bih se pre odlucio za HA-6800, mada kao sto rece Vix, vreme je da zanemarim vrednosti na papiru :) 

    Kada bih uzeo neko od ova dva pojacala, sta bih trebao da promenim kod njih da ih osvezim? I koliko bi to kostalo otprilike, da li neko zna?

    I generalno, ako je neko cuo oba pojacala, za koje bi se pre odlucio?

    @Zen Mod Posto si imao Dynaharmony, mozes li mi reci kakav zvuk ima, jel otvoren zvuk, sa naglasenim visokim tonovima, ili su kod njega naglaseni srednji tonovi? Poslusao sam par snimaka na youtube, i ne mogu da cujem bas najbolje, deluje kao da preovladavaju srednji tonovi, mada mislim da su im i izvori losi..

    @vladd

    2 hours ago, vladd said:

    savremeni izvori zvuka daju previse napona na izlazu

    Od izvora zvuka trenutno imam samo cd player Akai CD-55, koji je sa varijabilnim izlazom, i nikad ga ne pustam preko 50% :) 

  9. Hvala puno svima.

    Sto se tice pojacala Hitachi HA-6800 gledao sam to pojacalo, ali je problem sto radi od 6 Oma, moje kutije su 4..

    A sto se tice Hitachi Dynaharmony, deluje zanimljivo, samo da nije mnogo velika THD od 0.3%, u poredjenju sa prethodnim Hitachi HA-6800 koji ima THD 0.008% deluje kao poprilicno velika brojka?

  10. 6 minutes ago, Alex said:

    Rekao bih da su ti zvucnici onako lepo osetljivi (kompresija, sundjer vesanje, hornica) pa tako moze to lepo da potera recimo Hiraga monstre, ili ona jaca, neki pass, sta znam. A to moze da se napravi da bude pristojno za nekih 200-300e, naravno, polovni hladnjaci, trafo, kutija, ostalo novo.

    A hebg, dosao si na diy forum da trazis savet :)

    Ja dosao ovde na forum jer provereno znam za dosta clanova ovde da su veliki poznavaoci audio tehnike :)

  11. 13 minutes ago, sax.hifi said:

    sva tri pojacala su sasvim osrednja.

    pioneer je mozda najbolji od ta tri.

    po meni.

    a mozda je bolje resenje da nista ne menjas, skupljaj parice za nesto bolje.

    :drinks:

     

    Prodao sam moje, nerviralo me gubio se jedan kanal, tako da moram da uzmem nesto jer nemam sta da slusam sad :) ali problem je sto ne znam sta. Mozda bih uzeo neki vintage, ali citam po forumima da vintage pojacala nemaju te visoke tonove, i sto vise citam manje znam sta bih uzeo :) kod vintage bi trebalo promeniti i kondenzatore.. Ali i pored toga mislim da je to bolje nego sad nesto novokomponovano sto se sklapa u Kini.. 

  12. 2 hours ago, NIXIE said:

    Teoretski je bolje, ali i skuplje, praktično i nema neke razlike, jedino što odvojene komponente možeš kasnije menjati. Imaš za tu cenu dosta Marantz-a, Cambridge-a, Nad-ova i tako to što sigurno radi lepo na 4 oma. Gledaj da prodavac ima dobar rejting na KP, po mogućstvu da je vlasnik i da uređaj nije stariji od 10god. Kad nađeš nešto što ti se sviđa onda pregledaj internet za owner/byer review tog uređaja da nema neku izrazitu manu. Review od magazina i profesionalnih valjača i reklamera ima nultu vrednost. Traži od prodavca da slika iznutrice pa stavi na forum da vidimo jel bilo kakvog budženja. Mutne i nejasne slike zaobiđi.

    Naiso sam na Pioneer A-77x, po karakteristikama na papiru deluje dobro. Da li mozda imate neka iskustva i misljenje o tim pojacalima? 

    Isti covek mi nudi i Sansui AU-D33, i Marantz PM54 mk2. Da li od ovoga nesto vredi, da odem da poslusam, nije mnogo daleko od Nisa? 

  13. 2 minutes ago, NIXIE said:

    Mislio sam da nemaju puno basa jer su kompresione, ako imaju tim bolje. To sa probanjem jeste problem, može neko da ti uvali neki krš jer kod nas ti krpe ta stara pojačala i slično samo za prodaju (kao i kola, ista priča). Sreća je da su verovatno efikasne pa ti ne treba više od 50w.

    Stvar ukusa, meni kompresione imaju bolji bas u zatvorenim prostorijama, inace ne vezano za to, ove kutije imaju dobar bas, sto ne menja cinjenicu da i dalje ne znam s kojim pojacalom ih upariti :D Ne znam kakav zvuk imaju englezi.. japanci mi se cini da imaju ostriji zvuk, cuo sam i neka sansui pojacala i dopala mi se njihova sirina i zvucni detalji, ali ponovo nema neka ponuda sansui pojacala koja rade na 4 oma.. za marantz sam citao po forumu da imaju poprilicno neutralan zvuk..

  14. 24 minutes ago, NIXIE said:

    Obzirom na kutije, ne savetujem uzimanje pojačala bez tonskih kontrola. Šta god da kupuješ, kao i uvek savetujem probu kod tebe i odvrtanje da se eliminišu barem početna iznenađenja. Lakše bi ti rekli šta da praviš neko šta da kupiš.

    Jel smatrate da su kutije lose, da bi trebalo promeniti i kutije? Meni su se dopale jer imaju topao i mek zvuk zbog sundjera predpostavljam, dubinu a ujedno i ostre i izrazene visoke tonove, a i po meni sto veca membrana to bolje, ne bih uzimao manje zvucnike.. 

    Problem i jeste u tome sto nemam mogucnost da cujem svako pojacalo kod mene, slaba je ponuda u Nisu i okolini, zato i pitam iskunije od sebe za savet :) 

  15. Kao prvo srecna Nova godina svima. Zamolio bih Vas ako mozete da mi predlozite pojacalo do 200e. Pojacalo ce biti upareno sa Pioneer kutijama, oznaku ne znam, kutije su trosistemske kompresione, bas 12", srednji 5.5", i visokotonac horna, sundjerasta vesanja na basu i srednjem, rade na 4 Oma, snaga 60/90W, kutije su bas stare, zato i ne mogu da vidim oznaku modela na nalepnici. Inace kutije su osvezene, zamenjeno je vesanja i kondenzatori na skretnici. Postavicu i slike kutija..

    Sto se pojacala tice volim cist zvuk sa izrazenim visokim tonovima, ali naravno da ima i dubinu sto se niskih tonova tice.

    Do sada sam koristio Pioneer pojacalo A-450R, koje je imalo zadovoljavajuce visoke tonove, ali sam resio da promenim za nesto kvalitetnije.

    Ako ima neko neki predlog hvala unapred, jer ja i ne znam sta bih gledao :) Mozda neki Sansui, ali ne nalazim na KP nista sto radi na 4 Oma..

    Uz pojacalo planiram da uzmem odgovarajuci tuner, kasnije i neki gramofon. Imam Akai cd-55, planiram da uzmem i Akai dek..

    0-02-05-8a2e7a7db19c0a2c7be17daea7a43f7caa06d637dabcbd4fa38f300b7b71f5bb_full.jpg

  16. Pozdrav svima, interesuje me vase misljenje o sistemu preampa i snagasa Denon POA-800 i Denon PRA-1500. 

    Dvoumim se izmedju tog sistema, i pojacala Denon PMA-850.

    Konkretno gledam Denon jer sam citao da ima svetliji zvuk. Ako neko ima bolji predlog neka predlozi :)

    Unapred hvala :)

  17. 3 minutes ago, NIXIE said:

    Tim zvučnicima je vreme za osvežavanje odnosno zamenu kondenzatora u skretnici.

    Kondenzatore sam promenio, i zamenio vesanja. Kutije su odlicne, ne znam samo koji je model, trazio sam i nisam nasao, a kad sam otvorio kutije na magnetima je ugraviran pioneerov simbol.

  18. 35 minutes ago, ninja said:

    Na sta ces prikaciti pojacalo? 

    Pojacalo ide na Pioneer kutije, ne znam tacnu oznaku, bas je 12", srednji 5.5", i horna. Na basu i srednjem je sundjerasto vesanje, snage su 60/90W na 4 oma. Kutije su stare oko 30god, mozda i koju godinu vise. Zato sam i mislio uz njih da uklopim neki vintage..

    Od ostalih komponenti imam cd player Akai CD-55, planirao sam da uzmem dek Akai GX-75, i neki gramofon, jos uvek ne znam koji. Sto se tice tunera, zavisno koje pojacalo da uzmem uzecu odgovarajuci tuner, jer smatram da tu nema neke posebne tehnologije, pa bih ga bar uklopio uz pojacalo.

    Do sada sam te kutije slusao na Pioneer A-450R, on ima zadovoljavajuce visoke tonove, ali preklopnici su mu uzas, i vrlo rado sam ga poslao u istoriju..

     

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 1 Skrivenih, 135 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.8k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2865
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    sinisav
    Najnoviji član
    sinisav
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...