Jump to content

Jevrem

Član
  • Broj sadržaja

    7
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Reputacija aktivnosti

  1. Love
    Jevrem got a reaction from pre>30g platio porez... in Aleph 2 monoblokovi   
    Pratim ovu temu i uvek se uplasim kod ovakvih projekata. Zasto? Radio sam nekoliko projekata u svom zivotu i uvek sam dobio nesto sto nisam zeleo. Delimicno jer sam po pisanjim na forumima, gde svako drukcije dozivljava pojedinu komponentu a odziv zavisi od toga d ali je godinama slusao Aiwa mini liniju ili Pliniusa cuo dobre utiske. A delimicno jer nikad ne upotrebim potpuno identicne komponente i raspored elemenata i konektora pa je rezultat uvek drukciji.
     
    Poslednjih godina sam cuo dosta samogradnje PassLabs uredjaja i interesantno je da su svi razlicito zvucali a nijedan savseno. Onda procitam ili cujem da je testiran originalni Pass sa DIY i da original bolje radi. Na drugom mestu procitam da je covek napravio nekoliko komada i da svi rade bolje od originala. Ono sto je vrlo bitno da svaki projekat sa neta mora jos mnogo, mnogo da se doradjuje i da se popravlja da bi se dobio bolji rezultat a na kraju posle godina pokusaja ustanovim da to i ne moze da radi prema mojim zeljama i ocekivanjima. tada dodje tacka da se predje na novi projekat. Na zalost ovakvi rezultati poljuljaju covekovu volju i zazalim sto ipak nisam preskocio ovaj hobi i kupovao fabricke uredjaje pa kad mi se ne svidjaju jednostavno ih zamenim. Tako u pokusajima prodje pola veka i sto bi reko Djoka: "posle ce biti kasno, i petlu vreme ide", dodjem do tacke da ce skoro da me odnesu na brdo a nisam cuo dobar audio sistem a to mi je zelja od kad sam pre 33 godine usao u ovaj hobi.
     
    Zbog toga svima preporucujem a narocito mladjim clanovima da svoje projekte zavrsavaju sto brze pa makar i sa losijim delovima. Tako ce bar neko vreme uzivati u rezultatima svog rada a izmene mogu da se rade i u hodu.
     
    Slazem se da 9610 nije bas najbolji izbor i da zvuci zrnasto ali je lako nabavljiv pa nek prosvira sa njima. Kad stignu j313 taman ce se nauciti na zvuk pa ce i razlike u tranzistorima da se cuju.
  • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 161 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.9k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2866
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    mvbg1
    Najnoviji član
    mvbg1
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...