Jump to content

pitanje za savet o restlovima


ultrakeen

Preporučeni Komentari

Eto nakupilo se tokom vremena u mene nekakvih restlova od zvucnika, al' bas tako, ne znam sta sa njima, pa imam volju da ih sklopim u nesto makar pristojno.

 

Prvi na spisku restlova je KEF bas B136, jedan komad, od koga zbog te "kolicine" moze da se smisli samo zajednicki duboki bas za oba levo/desna ostala "satelita".

 

Osnovu tih "satelita" bi cinili po 2 komada Audax HD1125PE drajvera koji umeju da dobace u dubinu do valda 100 Hz, odakli pa nadole bi teret preuzimao na sebe B139. To je gotova prica.

 

E sad', ona kruna odozgo mi je znak pitanja. Ja licno mnogo volim konfiguraciju sa jednim visokim izmedju 2 mala/srednja. To mi je nekako bas onako ... logicno ubedljivo! Problem mi je dakle samo izbor - koji visoki? Tu se zatekao i par EI visokih AZ011/73/SK8, koji su onako ... kao kvalitetni, cene se zbog tekstilne membrane, aliii... pitanje mi je da li ostali sacinioci u restlovima ne zasluzuju mozda bolje visoke..? ... neke mozda hornice ili riboncice, tako nesto, ne skupo a kvalitetno. Ona po dva Audax-a mogu kao da dobace do 10-tak KHz (negde pise 8 a negde 15, pa ti vidi sad' sta je istina)...

 

Sta vi mislite, sta savetujete?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 0
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...