Pređi na vezu

String Suspended Tonearm?

- - - - - tonearm string suspended

• Please log in to reply
3 odgovor(a) na ovu temu

InSides

InSides

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 397 Poruke
  •   
    Macedonia
Како још нисам решио проблем око 12" ручице, а потрошио сам пуно времена у читању различитих патента, привукла ме идеја око ручица које користе суспендовану нит како лежајни елемент.

Неки експеримент се лако да урадити, али пре тога, нешто ми тотално није јасно, па можда неко ми овде може појаснити - цртеж би свакако користио. Гледао сам овај патент - Schroeder DPS Reference:

http://www.google.co...id=USPAT7086071

Ево шта ми није јасно - како се практично фиксира нит од ручице до оног комада за сетирање anti-skating-а? Мислим, гледам шему суспензије, и тотално ми није јасно како се то да практично урадити. Рецимо, ако се нит повеже са магнетом на самој ручици, како се онда спроведе горе до тог knob-а, и како се фиксира, а да нит не вири изнад knob-a?
Падох и прасак ми промени живот... ...разби се шоља вечна.

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9414 Poruke
  • Interests:Finding time to waste... :)
  •   
    Niue
11. A pick-up arm system as set forth in claim 1 wherein said torsion element is attached to a centrally drilled pole piece said pole piece having a countersink chosen to provide enough room for fixating said torsion element in said pole piece by means of a knot.
12. A pick-up arm system as set forth in claim 1, wherein said torsion element is fixated or held by a knot, cotter pin or an adhesive.

Dakle, u maloj kapici, iznad ručice, provučeni konac se po opisu u patentu fiksira pomoću čvora i/ili lepljenjem. To podrazumeva da rupa u donjem delu bude uža, a od gore, nešto šira da bi unutar tog proširenja mogao da se smesti čvor koji drži ručicu u željenom položaju. Okretanjem tog komadića za antiskating, nit se upreda i ponaša kao antiskating...

http://www.storyofstuff.org/ think about it...

stonE_Cold

stonE_Cold

stonE_Cold

• Banovan
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 10466 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuInSides, za 18 September 2011 - 20:10, kaže:

Ево шта ми није јасно - како се практично фиксира нит од ручице до оног комада за сетирање anti-skating-а? Мислим, гледам шему суспензије, и тотално ми није јасно како се то да практично урадити. Рецимо, ако се нит повеже са магнетом на самој ручици, како се онда спроведе горе до тог knob-а, и како се фиксира, а да нит не вири изнад knob-a?

То што је дато у патенту је само теоретски приказано. У пракси је то далеко друкчије. Једино да дођеш код мене и видиш уживо.

InSides

InSides

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 397 Poruke
  •   
    Macedonia

Pogledaj porukuzeoN_Rider, za 18 September 2011 - 23:19, kaže:

То што је дато у патенту је само теоретски приказано. У пракси је то далеко друкчије. Једино да дођеш код мене и видиш уживо.

ОК, јавим се онда.
Падох и прасак ми промени живот... ...разби се шоља вечна.

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika