Jump to content

pomoc u samogradnji zvucnih kutija b&w signature 8nt


gigo

Preporučeni Komentari

Zdravo drustvo ja sam Dragan iz Tivta sam, nedavno sam kupio ugradbeni zvucnik b&w signature 8 nt po smijesnoj cijeni, 40e, ;-)  Nisam ni znao sto sam kupio dok nisam ukucao na google ime, e sad, s obzirom da je to jako kvalitetan zvucnik, a nemam novca da kupim jos jedan takav jer je cijena astronomska, ja bi od ta dva drajvera sto su u njemu napavio dvije kutije, s tim sto mi treba preporuka clanova foruma, kolike te kutije trebaju da budu,gabariti, koje visokotonce kupiti, koje skretnice, i koje pojacalo bi za tu kombinaciju bilo optimalno.  

 Prostorija u kojoj ce buduci zvucnici stojati je pravougaona odprilike nepunih 20 m2, stojali bi na polici ili bi napravio nosace na metar i po visine, a izmedju njih bi bio lcd tv , za sad je izvor zvuka pc.  

 slika u dodatku.Sig 8NT InfoSheet.pdf

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 4
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Koliko novca planiras da potrosis na ceo projekat?

pozdrav

 

 

Ej zdravo, pa kako mi danima niko nije odgovarao ovdje, nasao sam firmu n.n akustik i kontaktirao ih,  

 

 

Dragane,

S obzirom na specifične parametre i namenu tih zvučnika, te njihov jako visok kvalitet, treba ih upariti sa odgovarajućim srednjetoncima koji su sposobni da rade u punom opsegu snage od 500 Hz i da imaju visoku efikasnost. Isto se odnosi i na visokotonce i skretnice. Idealni srednjetonci bi bili Dynaudio D 54, a visokotonci mogu da budu Dynaudio, ScanSpeak, Vifa. Skretnice ne postoje kao gotove već se prave na osnovu akustičkih merenja kada se zvučnici ugrade u kabinete.

Izrada kabineta optimalnih za te bas zvučnike sa svim ostalim komponentema, materijalom, merenjima i skretnicama bi iznosilo 800 - 900 evra za par.  Zvučnici bi bili podnostojeći sa postoljima.

 

 

e pa sad skupljam novac da odnesem covijeku da zavrsi posao, do godine ce mi trebat i pojacalo pa ako neko ima preporuku....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 years later...

Posle dugo istrazivanja i propitivanja odlucio sam da sam pravim zvucne kabinete. Zvucnici ce biti 3 sistemski. Za frekvencije do 500hz cu koristit b&w niskotonce iz naslova. Srednji ton od 500 do 4000hz scanspeak 10f 8414 g 10 a za visoke scanspeak r2604 823000 . Kutija ce biti visoka 1.1m siroka 30cm i duboka 40cm. Bice kompresiona. S tim da ce i srednji bit u posebnu komoru unutar kutije.

Dje da kupim scanspeak zvucnike u CG?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...