Jump to content

Debljina zice za premotavanje zv.


svr

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

U principu ne postoji tablica.U praksi ide ovako. Skineš kalem, odmotaš malo žice, skineš lak sa nje, izmeriš pomičnim merilom (šublerom) debljinu i to je sve.Visokotonci se premotavaju sa 0,07 i 0,1mm. Posle toga imaš debljine 0,15 ; 0,18 ; 0,2 ; 0,25. Sa ovim možeš da pokriješ 95% zvučnika (izuzimajuću car audio gde su žice deblje).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve ti reče ZvuKonkretno Niški visokotonac od 8oma se mota žicom koja mikometrom meri 0,11mm tj bez laka 0,1mm. U 99% slučajeva zvučnici se motaju bakarnom lakiranom žicom sa jednim slojem laka prepoznatljive žućkaste boje (za razliku od deblje žice za motore, zvučničke skretnice i ostale jake potrošače gde ide žica s dva sloja laka koja je stoga tamnije, crvenkaste boje).Nema tabele; pošto se dosta razlikuju prečnici, visine i ciljane omaže namotaja zvučnika nema nekog univerzalnog šablona...Imam je neku tabelu koju sam napravio za sebe u svrhu brze identifikacije potrebne žice za zadati prečnik namotaja i visinu, pogledaću kad stignem kući da je uploadujem pa ako ti nešto pomogne to je OK...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da na koturu ne pise 0.07mm nema sanse da to izmerim.Koturce ce da mi traje 100godina, da svaki dan premotavam po 1 par EI .Ima ispisano "Lakofiks" - Fabrika kablova Svetozarevo , he he dobro da ga do sad nisam bacio.Sta znaci ovo 'lakofiks'?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

Spremam se da uposlim cu zicu i da premotam par visokih.Setih se da sam pri ranijim pokusajima imao problem.Desavalo se da mi se namotaji svuku sa spulne.Pretpostavljam da se necim premazu ,cime?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...