Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Dakle otvorila se dilema oko napajanja thorensa td 147.Prilikom nabavke dobio sam ga bez AC adaptera.Isti je napravljen prepravkom jednog Kineskog AD/DC adaptera snage 18w 1000mA, sa klasičnim trafoom i gram radi korektno sa njim.Inače Thorens radi prema manualu sa 15-16v max 140mA AC U servisnoj knjizi piše da je voltaža na sekundaru kad motor radi 15V-135 mA a kad je motor isključen 17V -170 mAOvih dana mi je pao u ruke AC adaper koji se koristi za HP štampače sljedećih karakteristika:Ulaz 100-240v-1A 50-60hzSa dva izlaza Prvi 32V - 700mA i Drugi 16V - 625 mAOvaj adapter je bez klasičnog tafoa. Da se lako prepraviti odnosno izbaciti izlaz od 32 V i ostaviti 16VKod kineza trafo ide dirktno u utičnicu i ima vrlo tanke zice koje vode 16v na gramKod HP adaptera mrežni kabl je sa euro utičnicom - znači odvaja se od adaptera i prsjek žica je najmanje 1,5 mm koji ide na mrežu dok kabl koji vodi 16 V mogu da montiram sa presjekom od 0,75 mm i na njemu ima onaj valjak sa magnetom za zaštitu od smetnji.Prosto imam dilemu šta je bolje koristiti

• Odgovora 20
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

AC je kljucni terminThorens zahteva - bar po mom secanju - da dobije AC 50Hztaj od stampaca daje DC na izlazu

Napisano

AC je kljucni terminThorens zahteva - bar po mom secanju - da dobije AC 50Hztaj od stampaca daje DC na izlazu

Tu si u pravi - Thorens traži AC struju na motoruČini mi se da je i ovaj kinez isto bi DC pa mi ga je drugar prepravio na ACU pravu si na ovom HP ne piše ništa što je na sekundaru AC ili DC Znači DCU varijanti da se da prapraviti na AC koji koji koristiti?
Napisano

ne da se prepraviti na AC zato sto je chopersko napajanjeu stvari - da - ali sumnjam da bi Thorens bas voleo ~ 10KHz napajanje :sarcastic_hand:vidi - neces pogresiti ako mu das to sto trazi , overkill velicina ; sto ce reci - trafo od 15V , 2 A i Bog te vido ........

Napisano

vidi - neces pogresiti ako mu das to sto trazi , overkill velicina ; sto ce reci - trafo od 15V , 2 A i Bog te vido ........

Misliš da ostavim ovaj koji koristim i da ne đaram mečku da što ne zdimi :sarcastic_hand:
Napisano

najbolje tako ;a kad naleti neki jos jaci - niko te ne cera da ga ne uzmes :Viannen_loungelizard:

Napisano

Nešto gledah ovo kinesko napajanje na kome sada gram radi.U suštini koja je prepravka bilaSekundar daje 18V AC i nema nikakve stabilizacije - direktno na gram.Sve što je bilo preskočeno jeMože li to tako ili treba da ima stabilizaciju

Napisano

ahakako da napravis AC stabilizator ?mislim - ima nacina , al' pitam ja tebe ...... :Viannen_loungelizard:

Napisano

ahakako da napravis AC stabilizator ?mislim - ima nacina , al' pitam ja tebe ...... :Viannen_loungelizard:

daj nemoj me zajebavat :serbvidkakisicl0: jel treba da ga ima ili ne treba :scratch_head:
Napisano

oscilator 50Hz - buffer - gainclone - podesen na 17Vac RMS izlazaeto ti stabilizator AC naponane preinzenjeruj nego slusaj i uzivajdon't use force - use a bigger hammersto ce reci - nabavi bolji gramofon ako ces bolje rezultate:drinks:

Napisano

oscilator 50Hz - buffer - gainclone - podesen na 17Vac RMS izlaza

eto ti stabilizator AC napona

ne preinzenjeruj nego slusaj i uzivaj

don't use force - use a bigger hammer

sto ce reci - nabavi bolji gramofon ako ces bolje rezultate

:drinks:

daklem ti si danas naumio da me poludiš potpuno

znači pitanje je sljedeće

da li treba raditi stabilizaciju AC 18V.

sada radi samo sa trfoom 220V na 18V bez stabilizacije

da ili ne

Napisano

treci put pisem :

kako mislis da uradis stabilizaciju AC napona , a da ista ne kosta vise no taj gramofon ?

Napisano

daklem ti si danas naumio da me poludiš potpuno

znači pitanje je sljedeće

da li treba raditi stabilizaciju AC 18V.

sada radi samo sa trfoom 220V na 18V bez stabilizacije

da ili ne

Dao je Zen recepis, rek'o bih. Mozda je trebalo da turi znak ">" umesto znaka "-" zarad jasnoce

Oscilator 50Hz > buffer > gainclone > podesen na 17Vac RMS izlaza (18Vac?)

Or not. :scratch_head:

Napisano

treci put pisem :

kako mislis da uradis stabilizaciju AC napona , a da ista ne kosta vise no taj gramofon ?

Okle ti znaš kolko košta ovi gramoafon :assshake:

i nemo da vičeš :serbvidkakisicl0: budi tiši kao ja :sarcastic_hand:

i nisam ja reko da ću da pravim stabilizaciju napona nego sam pito treba li :Viannen_loungelizard:

Jel pada kiša tamo :air_kiss::tongue10:

Napisano

a jok - nisu vel'ka slova da vicem , no je samo font velika kisa - sipuljica nekamozda i otcepi , al' ne pre veceraske

Napisano

a jok - nisu vel'ka slova da vicem , no je samo font velika kisa - sipuljica nekamozda i otcepi , al' ne pre veceraske

Jes da nosim +2,75 na oba oka al ne moraš voliki font bačat :sarcastic_hand:
Napisano

a nu - bolje bi mi bilo da se ja u Moraču bačim ..... :sarcastic_hand:

A ne, ne :angry27: Kad kreneš u ove krajeve ima da se prijaviš pa će vidim đe će te bačam. :crazy: Nećeš mi se ti bačat đe oćeš :tongue10:
Napisano

Ne dirajte mi Zena danas, danaske mu je godišnjica... :Viannen_loungelizard:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...