Jump to content

Prodajem custom PC


machinori

Preporučeni Komentari

Na prodaju PC koji sam specificno sklapao za potrebe reprodukcije lossless audio formata.

Maticna ploca: Intel D945GCLF2 - micro ATX format, integrisan Atom procesor, graficka, gLAN, itd...

RAM: 1GB Kingston DDR2

Disk: IDE to CF adapter sa 1GB Kingston karticom - potpuno besuman, nemehanicki uredjaj koji ima funkciju sistemskog diska.

Kuciste: Cooler Master Media B260 - BTX format kucista u koji se skoro savrseno uklopila ploca, a ostalo je mesta i za tweak-ove.

Napajanje: Cooler Master 275W - odlicnog kvaliteta, vrlo pouzdano i efikasno, prilicno masivno za svoje dimenzije, poseduje Noctua ventilator.

Hardversko prilagodjavanje audio potrebama najvise se odnosilo na buku, odnosno smanjivanje buke. Noctua 80x80mm ventilator je ugradjen u veoma efikasno i prilicno hladno napajanje. Noctua u napajanju, kao i mali fan na grafickom procesoru (nije na Atom-u, on se gotovo uopste ne greje) imaju regulaciju broja obrtaja preko posebnih el. kola. Razultat je gotovo potpuno besuman rad uz temperature sistema koje ne prelaze 40 C. Sum ventilatora se cuje tek kada uvo stavite na 15 cm od zadnje strane kucista, pod uslovom da je u sobi potpuna tisina.

Na IDE CF instaliran je tweak-ovani Windows XP koji ukupno zauzima nesto oko 600 MB prostora. Od softvera, tu su foobar2000 i ASIO. LAN/WAN funkcionalnost je potpuna tako masina moze da izadje i na Internet po potrebi. Podizanje sistema i foobar-a traje oko minut najvise.

Kuciste poseduje mesto za opticki drajv (DVD i sl.), kao i dodatna 3 mesta za 2.5"/3.5" hard diskove.

Masina je po dizajnu predvidjena da radi kao transport, odnosno da se poveze na DAC, pa stoga integrisana zvucna kartica, kao i PCI slot, nikada nisu upotrebljavani. PCI slot trenutno nije pristuapacan, ali moze se lako prepraviti da bude ukoliko za tako nesto ima potrebe.

Masina je ukupno radila mozda 5 sati. Razlog prodaje (i slabog koriscenja) je nabavka CD trasporta i preferencija vlasnika ka ovom formatu (trenutno ;) ).

Uz PC na poklon dajem ZyXEL G-170S USB wireless mrezni adapter.

Cena je 145 EUR sa napomenom da je ova masina mene bas toliko iskostala, pa zato budite pristojni kada trazite popust. ;)

Fotke:

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

  • 2 nedelje kasnije...
  • 2 nedelje kasnije...
Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...