Kuja Napisano pre 4 časa #1 Napisano pre 4 časa Sa obzirom da u poslednje vreme izuzetno retko palim CD plejer a funkcionalan CD snimač više ni nemam, teška srca reših da rasprodam svoju zalihu CD-R medija. Sve sam mislio neka stoje, leba ne jedu, možda će nekada naleteti neki zanimljiv CD transport, itd, ali ne mogu više da ih premeštam iz iz ormana u orman. Reč je o TDK Metallic seriji diskova, made in Japan, proizvođač je čuveni Mitsui. Pre mnogo godina sam testirao različite CD-R diskove i ovaj TDK je primetno bolje svirao od svega što sam probao, tako da sam kupio veliku količinu i snimao isključivo na njima. Tehnčki podaci koje sam tada dobio putem Nero CD Speed Disc Info programa su sledeći: Manufacturer : Mitsui Code : 97m27s58f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 8: Short Strategy (Phthalocyanine) Recording Speed : n/a Capacity : 79:59.74 703 MB Za ove diskove sam se dodatno bio odlučio zato što su MFSL Gold ULTRADISC CD-R diskovi takođe bili Mitsui Phthalocyanine (doduše sa zlatnim reflektujućim slojem). Za razliku od plavog Azo sloja na Verbatim diskova, ovi imaju pomenuti Phthalocyanine sloj šampanj zlatne boje. Poslednji od ovih TDK sam snimio ima sigurno više od 10 godina, tako da trenutno nemam funckionalan CD snimač i ne mogu da napravim probu snimanja. Zato sam ovih dana na CD plejeru (Rotel RCD-1072) uzeo da presušavam diskove iz iste ove serije snimljene pre dosta godina i svi su se učitavali u sekundi i svirali savršeno i glatko od početka do kraja. Zbog mogućnosti da je došlo do nekih promena na diskovima za sve ovo vreme (i nemogućnosti probe u mojoj režiji) jedino mogu da na nekoliko dana dam neku radnu garanciju (uspešan probni snimak), ili da probamo da snimimo neki disk zajedno. Dogovorićemo se već kako. Diskovi su fabrički zapakovani celofanom u paketiće od po 5 komada. Čuvani su u kućnim uslovima u mraku ormana, stanje paketića je kao novo, kao da su juče izašli iz fabrike. U originalu su paketići bili u kartonskim kutijama, ali njih sam odavno iskoristio u druge svrhe. Prodaju se isključivo svi zajedno. Što se cene tiče nemam pojma, odavno ne viđam kvalitetne diskove po radnjama pa nisam u toku, neka cena po disku bude recimo 60 din, znači 125 diskova za 7.500 din.
Preporučeni Komentari