donis92 Napisano Jun 20 #1 Napisano Jun 20 Zdravo svima , ovako dobio sam ovaj reciver sa reci da je samo STK459 u problemu, imao sam STK461 orginal sanyo skinuto sa neko pojacalo ali ispravno 100% , i ovako skinui sam taj stk459 ali nisam merio napone iz service manuala direkno sam ubacio STK461, i naravno nece da radi, sad merem napone i vidim da nesto nije u redu sa pin 4 i pin 14 umjesno -1,2V ja tu imam -31V sta nikako nije u redu, treba mi pomoc kako da resim sad ovo , narucio sam novo STK459 ali dok ne sredim ovo necu da ga montiram necu da rizikujem opet.
Zen Mod Napisano Jun 20 #2 Napisano Jun 20 ako su ta dva otpora (3K3 i 1K) ispravni i ako je IC ispravan, onda ce i da meri OK pitanje je da li je STK461 moguca pin-na-pin zamena za STK459; da li si to proverio?
donis92 Napisano Jun 20 Autor #3 Napisano Jun 20 2 minutes ago, Zen Mod said: ako su ta dva otpora (3K3 i 1K) ispravni i ako je IC ispravan, onda ce i da meri OK pitanje je da li je STK461 moguca pin-na-pin zamena za STK459; da li si to proverio? otpore sam proverio , u redu su , kako sto sam trazio na internetu odgovaraju pin to pin stk459 i stk 461 drugo je sve ok , samo ovaj napon mi je veliki ne rizikuje mi se da stavim sad ovo novo sta sam nabavio 459
Zen Mod Napisano Jun 20 #5 Napisano Jun 20 pa bice ok kad stavis novi STK taj napon zavisi od struje koje IC vuce na tom pinu, a ako je IC ispravan, bice i naponi kako treba
donis92 Napisano Jun 20 Autor #6 Napisano Jun 20 5 hours ago, Zen Mod said: pa bice ok kad stavis novi STK taj napon zavisi od struje koje IC vuce na tom pinu, a ako je IC ispravan, bice i naponi kako treba ja postujem tvoje mislenje ali nekako mi ne ide ta logika da kje da radi i da nece unistiti novo stk , u servisni manual nije tako taj napon nije u redu kako i da je i dok se to ne sredi nemoze da se montira novo stk .
donis92 Napisano Jun 21 Autor #8 Napisano Jun 21 20 hours ago, Zen Mod said: procitaj ponovo sta napisah u #5 sve ti je objasnjeno pravilo #5 neje u pravo , sa novim stk isto , bacio sam i ovo u smece
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah