Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Zdravo svima , ovako dobio sam ovaj reciver sa reci da je samo STK459 u problemu, imao sam STK461 orginal sanyo skinuto sa neko pojacalo ali ispravno 100% , i ovako skinui sam taj stk459 ali nisam merio napone iz service manuala direkno sam ubacio STK461, i naravno nece da radi, sad merem napone i vidim da nesto nije u redu sa pin 4 i pin 14 umjesno -1,2V ja tu imam -31V sta nikako nije u redu, treba mi pomoc kako da resim sad ovo , narucio sam novo STK459 ali dok ne sredim ovo necu da ga montiram necu da rizikujem opet.

stk.jpg

stk459.jpg

• Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

ako su ta dva otpora (3K3 i 1K) ispravni i ako je IC ispravan, onda ce i da meri OK

pitanje je da li je STK461 moguca pin-na-pin zamena za STK459; da li si to proverio?

Napisano
2 minutes ago, Zen Mod said:

ako su ta dva otpora (3K3 i 1K) ispravni i ako je IC ispravan, onda ce i da meri OK

pitanje je da li je STK461 moguca pin-na-pin zamena za STK459; da li si to proverio?

otpore sam proverio , u redu su , kako sto sam trazio na internetu odgovaraju pin to pin stk459 i stk 461 drugo je sve ok , samo ovaj napon mi je veliki ne rizikuje mi se da stavim sad ovo novo sta sam nabavio 459

Napisano

pa bice ok kad stavis novi STK

taj napon zavisi od struje koje IC vuce na tom pinu, a ako je IC ispravan, bice i naponi kako treba

Napisano
5 hours ago, Zen Mod said:

pa bice ok kad stavis novi STK

taj napon zavisi od struje koje IC vuce na tom pinu, a ako je IC ispravan, bice i naponi kako treba

ja postujem tvoje mislenje ali nekako mi ne ide ta logika da kje da radi i da nece unistiti novo stk , u servisni manual nije tako taj napon nije u redu kako i da je i dok se to ne sredi nemoze da se montira novo stk .

Napisano

procitaj ponovo sta napisah u #5

sve ti je objasnjeno

Napisano
20 hours ago, Zen Mod said:

procitaj ponovo sta napisah u #5

sve ti je objasnjeno

pravilo #5 neje u pravo , sa novim stk isto , bacio sam i ovo u smece

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...