deda_bole Napisano Januar 9 #1 Napisano Januar 9 Nabavio pre nekog vremena HP332A THD Metar, neispravan, planirao da ga popravim i da ga koristim. Odustao sam iz razloga što bih ja prvo da pomenjam sve elektrolite, a kako su aksijalni, samo njihova cena mi ceo projekat gura iza granice isplativosti. Da ne dužim, platio sam ga nekih 70E (bar tako mislim ) i za toliko bih ga i prosledio dalje, nekome ko ima više vremena, strpljenja i da, znanja. Kvar je da skazaljka ne miruje, inače je sam uređaj u vrlo dobrom fizičkom stanju, a ploče unutra kao juče iz fabrike, te verujem da vredi uložiti truda i dovesti ga ponovo u ispravno stanje. Ko bude hteo, imam i excel fajl sa svim kondenzatorima i rezultatima merenja Imam i jedan elektronski voltmetar isto da ponudim - RMV3000. Njega sam isto uzeo neispravnog (valjda volim te analogne uređaje sa velikim kretnim kalemom), ovde sam čak mišljenja da sam ga popravio, jedino mi se čudno ponašao kada je radio na baterijama, pa bih ga radije oglasio kao neispravnog. Cena bi bila za njega ista kao što sam ga i ja platio - 40E (potpuno zanemarujem to što sam zamenio sve elektrolite i što sam mu stavio nove držače za baterije i što mislim da radi kako treba kada je na mrežnom napajanju, samo nisam siguran oko ommetra, to mi je ostalo da sredim). U oba slučaja - razlog za prodaju je što pokušavam da raščistim svoj radni prostor pa bih projekte, koje vrlo verovatno neću nikada završiti, prosledio nekome ko bi to sproveo sretnije a koga isto interesuju ovakvi uređaji. Trenutno se bavim opravkom jednog Tektronixa, pa ne bih da paralelujem nepotrebno. A i hladno je sada sedeti u garaži. U nekom od narednih oglasa ću oglasiti i neke elektrolite koje sam nabavljao planirajući neke egzotične lampaše, kao i neke trafoe, ako isto neko bude zainteresovan. Voleo bih da ne šaljem ništa poštom. B.
Preporučeni Komentari