stein Napisano Januar 19, 2010 #1 Napisano Januar 19, 2010 Pošto bih voleo malo da crtkam šeme kako to Sipi radi, kupio sam ovaj program u Švedskom dućanu ali nemam skoro nikakvu bazu podataka za program. Ima li neko saznanje da li postoje neke baze podataka koje bi se mogle importovati u program ili moram peške, elemenat po elemenat?
stefaca Napisano Januar 19, 2010 #3 Napisano Januar 19, 2010 eagle je za plocke a ovoj sa s(t)imulaciju ako se ne varam ali mislim da program ide da dosta velikom bazom komponentica
Zen Mod Napisano Januar 19, 2010 #4 Napisano Januar 19, 2010 :confused1:zaboravik za to ......onda National Instruments Circuit Design Suite 10.1
BlueSky Napisano Januar 19, 2010 #5 Napisano Januar 19, 2010 Stein, probaj LTSpice; mali je, brz i besplatan. Malo je nezgodan za rad u pocetku, dok se ne stekne navika, ali posle je nezaobilazna alatka za proveru da li ispravno razmišljaš. Biblioteke su mu obični tekstualni fajlovi gde radiš copy/paste novih elemenata. Koriste ga dosta znalaca na matičnom diyaudiu forumu.
stein Napisano Januar 19, 2010 Autor #6 Napisano Januar 19, 2010 Hvala na beskorisnim odgovorima. Baš sam to očekivao... :blackeye:inače ne bih ni pitao...
Sipi Napisano Januar 19, 2010 #8 Napisano Januar 19, 2010 Ma i ja imam isto sto i Stein - samo genericke komponente pa u properties/description napisem koji je to deo u stvari. Od to malo delova sto ima moze da se nacrta manje-vise sve a sto se sim-ovanja tice najvazniju stvar ni jedan program ne moze da uradi: da ti kaze kako ce to da zvuci (to se za par decenija nauci i bez sim-ovanja). Prakticno je sto moze da izracuna DC vrednosti pa skrati vreme petljanja sa digitronom.Steine, ako bas hoces da napunis biblioteku modelima ima ovde ljudi koji CircuitMaker koriste extenzivnije a i net je pun modela (trazi PSPICE modele).Od tih raznih programa sam probao skoro sve ali sa CircuitMaker-om se najbrze i najlakse crtaju seme (brze nego rukom).Za stampu je SprintLayout najbrzi i najzgodniji.
Zen Mod Napisano Januar 19, 2010 #9 Napisano Januar 19, 2010 ..... sa CircuitMaker-om se najbrze i najlakse crtaju seme (brze nego rukom)......
Sipi Napisano Januar 19, 2010 #10 Napisano Januar 19, 2010 Zaboravio sam da dodam:...brze nego rukom, uz uslov da to sto nacrtas rukom treba i neko drugi da razume a ne samo onaj ko je crtao
Sipi Napisano Januar 20, 2010 #11 Napisano Januar 20, 2010 Steine, poslao sam ti na emajl modele koje ja imam.
stein Napisano Januar 20, 2010 Autor #12 Napisano Januar 20, 2010 Rukom je najbrže. Pitanje je ko posle ume da pročita rukopis
Ја sam sam Napisano Januar 20, 2010 #13 Napisano Januar 20, 2010 Rukom je najbrže. Pitanje je ko posle ume da pročita rukopis Вежбај!стоН_Колд
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah