Jump to content

gnikola

Član
  • Broj sadržaja

    4
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od gnikola

  1. Hvala svima. Nixie mi je ponudio nekoliko kondenzatora, a i ovo u Holandiji nije lose (putujem tamo sledece nedelje), racunam da sam svakako resio pitanje nabavke. Ako imate jos neki komentar u vezi zamene, koliko minimalno ostaviti kapacitivnosti na ulazu... Javicu se kada zavrsim izmenu.
  2. Hvala svima na odgovorima. Iz Novog Sada sam. Glava je Clearaudio Concept MM v2 (po specifikaciji optimalan kapacitivni load vrlo niskih 100pF). Kabl je balansirani koaksijalac od 156pF/m, 1.1m duzine. Zato govorim o 33pF umesto 100pF na ulazu. Ja bih najradije prosto izbacio taj kondenzator ali izvesni izvori na stranim forumima pominju znacajnu RF interferenciju ili cak oscilovanje ovog Cambridge-a na >100kHz zbog cega mi se intuitivno cinilo sigurnije da ipak nesto ostane.
  3. OK, recimo da kazem silver mica 33pF, 6.3V ili vise, par procenata tolerancija. Gde nabaviti?
  4. Zbog kupovine novog gramofona sa izrazito kapacitivnim kablom bih hteo da promenim kapacitivnost MM ulaza u Cambridge Audio 651P phono pretpojacalu (trenutno 220pF). Probao bih sa vrednostima 33pF i 100pF. Dakle u pitanju je samo jedan (po kanalu) paralelni kondenzator radi filtriranja RF smetnji i minimalnog tune-ovanja frekvencijskog odziva MM glave. Da li me mozete posavetovati u sledecem smislu: - Koji tip i tolerancija, eventualno marka je preporucljiva za ovu primenu? - Gde ga nabaviti, kod nas ili online u inostranstvu?
×
×
  • Kreiraj novo...