Jump to content

wookiechewbacca

Član
  • Broj sadržaja

    19
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

wookiechewbacca's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. wookiechewbacca

    Head Amp

    Smorio se od pozajmljivanja i naručio sebi alat. Ovaj "jeftino i brzo" projekat, sada preti da ugrozi sa cenom skuplje gotove proizvode . Šalu na stranu, nabavih usput i torusni trafo 24V 8,3A jel ima neka dobra duša da mi pomogne da od njega napravim napajanje? Da još malo razvijam mozak dok ne stigne alat. p.s. Koliko hladnjaka mi treba dva ili četiri? Jel hladim samo irf610 ili treba i BD139 da se hladi? Gde da nađem onu knjigu "Mala skola elektronike" (preporučivanu u temi "pojačalo za slušalice") nema je na stanju u Kelco (pregledao sam je u radnji i oduševio se).
  2. wookiechewbacca

    Head Amp

    Auuu al sam izludeo, da C5 je elko, C3 i C1 su blok (bipolarni)? na pločici sam pogrešio i pinout od Q3.
  3. wookiechewbacca

    Head Amp

    Sve je to lepo ali ja nemam pojma kakve kondenzatore da stavim. Ovde pominjanu knjigu nisam uspeo da kupim. U Kelco je nemaju na stanju a prelistao sam je u radnji i oduševio se. Po simbolima koje sam do sad naučio pretpostavio sam da treba da stavim sve elektrolitske sem C1 i C5 za koje sam mislio da su blok. Elektrolitske sam kupio 25V a C1 i C5 našao u fioci kod brata blok kondenzatore piše na njima 1uK63.
  4. wookiechewbacca

    Head Amp

    Ovo boldovano je napisao neko ko nije pročitao šta sam ja pitao. Mogućnost greške je isključena još u pitanju, "ako sve uradim kako treba". Mada to pitanje i nije bitno, više me zanima ovo u vezi C1 i C5.
  5. wookiechewbacca

    Head Amp

    Šta je najbolje za C1 i C5? Imam u fioci neke blok kondenzatore 1uF. Pretpostavljam da treba neki bolji elektrolit, al najbolje mi je da mi neki dobar čovek da link na kelco, micro princ ili proelectronic, pa da ja kao svaki pametni glupan samo kliknem na link i naručim . Ovo mi nikako nije jasno, zašto ne bi uspelo ako sve uradim kako treba?
  6. wookiechewbacca

    Head Amp

    Kako da mi bude dosadno kad slazem puzzle Stigle komponente, prepravio sam podnožje za BD139. Mogu da smanjim pločicu još al ne znam dal je dobro zbog grejanja da približavam Q1 i Q2?
  7. wookiechewbacca

    Head Amp

    Ne umeeem . Zadnjih par sati trošim na učenje "DesignSpark PCB 6.0". Kad sam se ja sa ovim gradivom zadnji put petljao (pre nekih dvadesetak godina) bio aktuelan protel i orcad. Počeo sam ispočetka sad, crtam shemu pa ću onda tek novu pločicu sa debljim vodovima. Ne umem samo da promenim debljinu postojećih. Evo stiže i AKS iz Niša, stigle komponente (većina), sutra idem u bgd po IRF610 i test ploču. Jel ima da se kupi neko napajanje ili ću i to da pravim od nule?
  8. wookiechewbacca

    Head Amp

    Me mogu da editujem post moram novi. Nisam umeo da pomerim zenerke, pokušavao sam ali mi nije išlo, pomerim ja njih kako je rečeno al mi se to posle ne sviđa. sipijevheadamp06.zip sipijevheadamp06.bmp
  9. wookiechewbacca

    Head Amp

    Kako mrsko, otkrio sam novu zabavu jedino što slobodnog vremena nema baš dovoljno.
  10. wookiechewbacca

    Head Amp

    Evo, jedva sam uspeo nešto da sastavim. Nisam siguran ni da je sve dobro povezano. obrisao 1.5MB attachment i prikacio shrinked ZM
  11. wookiechewbacca

    Head Amp

    Jel zabranjeno da se kači pcb file, pokušavam i dobijam poruku da je zabranjeni file type.
  12. wookiechewbacca

    Head Amp

    Da planirao sam to da kupim, al posle one male lekcije o rasporedu koju mi je stein održao, računam da je bolje da pitam da mi neko nacrta raspored elemenata nego da ja nešto zabrljam.
  13. wookiechewbacca

    Head Amp

    Hvala svima. Ne mogu vam objasniti koliko ste mi pomogli. Naručio sam delove. Još kad bi neko bio ljubazan da mi nacrta PCB za Sipijevo pojačalo. Ili ako neko slučajno ima pločice u nekoj dubokoj fioci koje mu ne trebaju a bio bi voljan da ih proda...
  14. wookiechewbacca

    Head Amp

    Ne mogu Vam objasniti koliko ste mi pomogli. Ne mogu se ni dovoljno zahvaliti, razjasnili ste mi puno nedoumica. Naručio sam delove za Sipijevo pojačalo, sad je vreme da razmišljam o napajanju. Da li je ok rešenje da pojačalo i napajanje budu u istoj kutiji (tako bi mi bilo zgodnije ako je izvodljivo)?
  15. wookiechewbacca

    Head Amp

    Jel ovo greška u kucanju ili fora? Jel trebalo da piše "probaj" umesto "prodaj" ili je to malo slikovitiji odgovor da je Sipijevo pojačalo bolje?
  • Trenutno na sajtu   0 članova, 1 Skrivenih, 18 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...