Jump to content

viktor78so

Član
  • Broj sadržaja

    26
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

viktor78so's Achievements

Početnik

Početnik (2/9)

0

Forumska reputacija

  1. Pozdrav, ulozeni novac, ako samo o tome govorimo, ne moze se nikako vratit prodajom diy. Zbog toga i ne bi puno menjao i njakao, prosto bi voleo da pronadjem nesto sto ce me zadovoljiti i da zavrsim sa trgovinom. Snaga mi zaista nije potrebna, dovoljno mi je i 2*30w a mozda i manje kvalitetnog zvuka. Glasna muzika koliko god da je kvalitetna mi smeta, zvuci malo penzionerski no meni je to dovoljno, komsije neka sebe obezbede zvukom Pitao bi kakva su iskustva saVisaton kitovima? Jel ono sto oni zovu high-end jeste to ili je to samo igra reci? Hvala i pozdrav!
  2. Pozdrav, prvo da pozelim svim forumasima srecnu i uspesnu novu godinu! Izostao sam malo iz teme zbog tehnickih problema. Kao sto rekoh, nije hitno, bolje je da sacekam i da cujem odredjenu spravu pre nego sto je kupim, napravim. Trenutno mi svira sto svira, ako se neko zainteresuje za odredjenu komponentu, pa na kraju krajeva slusacu muziku na aktivnim kompjuterskim zvucnicima dok se ne poklope kockice. Naravno, zainteresovan sam tako da kada prodju svi januarski praznici, kontaktiracu Vas i ako ste zainteresovani da se i licno vidimo i porazgovaramo. Sto se tice boljih komponenti sam jedino cuo u jednoj firmi u Prizrenskoj ulici audio system, ako se dobro secam da su skutije bile Dynaudio kit, pojacalo Sansui ali se nesecam imena doticnog gospodina.Zeleo bi da poslusam sto vise kvalitetnih uredjaja tako cu se i lakse odluciti. Hvala i veliki pozdrav!
  3. Hvala puno, ne zurim, pokrenuo sam temu da bi pokrenuo proces. Nisam ni planirao da zavrsim sve do kraja nedelje, godina, ne bitno, odluka je pala pa lagano do cilja. Naravno, ukljucicu se u rasprave i postavljati pitanja koje su za mene novosti a za nekog vec visegodisnje iskustvo i kao i svugde, neko ce me samo prekociti jer ne zeli da se ponavlja i to je u redu a naci ce se i onaj koga nece mrzeti da pomogne pocetniku jer svi mi smo krenuli od nule. Pozdrav!
  4. OK, odgovor je objasnio sve, tako sam i mislio, shusteri nismo tako da verujem u pozitivan rezultat pozzz!
  5. Nisam dodao a bitno je, pokrenuo sam temu da bi prikupio informacije sa kojima mogu da napravim prvi korak. Naravno, bez novca nista od cele price, to je ostavljeno u stranu, ne gori pod nogama no svakako sam poceo da ozbiljno razmisljam o tome da se resim nekih stvari koje me ne zadovoljavaju. Da dodam da nisam ni alav niti blesav niti imam da trosim na hiljade valuta i da iz dana u dan menjam i menjam sve dok ne poludim pa zavrsim na tranzistoru uz prilican finansijski minus. Ako postoji covek koji moze da cuje razliku izmedju wbt bla-truc konektora i onih koji kostaju 50% manje, neka se javi, placam mu pivo! Svestan sam da bi mogao pronaci mane i tom DAC-u ali sto se mene tice, to je za mene dovoljno dobro! Interkonekcijski kablovi su mi Neotech KHS 112C, da ima boljih u to ne sumnjam ali mi ne pada na pamet da dajem 50e za metar kabla! Ja trazim Best-Buy, nesto sto moze godinama da se slusa a da pri tome ne dosadi coveku koji je realan a voli da se topi slusajuci zvuk Fender Stratocaster-a Pozdrav!
  6. jesam za DIY i radim sve sto je moguce sam i znam kakav je to osecaj kada se nesto finishira i bude sve ok. ali, kao sto sam rekao, u elektroniku se ne razumem, niti sam svestan koliko je potrebno znanje da bi se napravio jedan vrh uredjaj. drugar zna ali pitanje da li je njegovo znanje dovoljno za to.... Pozdrav!
  7. Uredjaj deluje mnogo ozbiljno! Koliko je moj preamp dorastao istom? Ili i tu da cekam dok ne naletim na nesto kao sto je u linku?
  8. Tako je! Da li je moguce napraviti amp u klasi tog Parasound DAC-a a da cifra ne predje 500e? Sam lemiti znam, amaterski, drugar vec na ozbiljnijem nivo. Postavlja se pitanje koliko je potrebno znanja za pravljenje jednog ozbiljnog uredjaja? Ako je bez osciloskopa to ne moguce ondak batalim sve jer takvog coveka nemam. Pozdrav!
  9. sve se menja sem DAC-a. Redom, kako finansije dozvole. Pozdrav!
  10. kutija, trafo, kondoshi nose troshak, toga sam svestan. na ulozenih 500e vredi li ista praviti ili da ostavljam quada i preamp?
  11. Ok da nisu ali na internetu ima na bilione shema koje je nemoguce sve ni napraviti niti poslusati niti sam strucnjak da po semi mogu da zakljucim da to vredi u opste praviti. Zbog toga trzim pomoc da mi suzite "ponudu" Pozdrav!
  12. <hvala puno za odgovor! recunica je ovakva: ako novo komerc int.pojacalo Integra ili Esprit kostaju 1000e a isto mogu da pazarim u nekoj starijoj varijanti za 150e to je za mene suludo! tako da na ulozenih 350-500e moze, ali ako zaista moze da se napravi pojacalo za koje bi fabrika trazila 3000 i navise to je za mene dobar razlog da se iscimam. Citao sam neki tekst gde je cika objasnio ono sto si i ti rekao da u pojacalo kosta kutija, kondisi i trafo. Delovi mi nisu problem jer imam neke veze sa inostranstvom tako da vrlo verovatno mogu sve da nabavim. U istom tekstu covek rece da je najbitniji deo jedno pojacala je ispravljac. Ako samo pogledam tu Hiragu, najskuplji delovi su bas u ispravljeckom delu. Pozzz
  • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 14 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2860
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    slobanet
    Najnoviji član
    slobanet
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...