Jump to content

Dr Blues

Član
  • Broj sadržaja

    45
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

1858 posetilaca

Dr Blues's Achievements

Napiše po koju

Napiše po koju (3/9)

0

Forumska reputacija

  1. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Najlepše hvala "Zen Mod"!!!!!!!!!!!!!!
  2. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Ne znači da sam ovladao, jer pametan čovek nešto novo može svakog dana da nauči, ali za mojih 40godina znam sasvim dovoljno, jer ne stremim sveznanju, jer smatram da svaki čovek ne bi trebao biti "majstor" za sve i svašta, već da bude maher u onom poslu koji mu donosi prihode i od čega živi, a dobar poznavalac za sve ostale stvari-hobije itd...u toku sam upisa na doktorske studije i u PR i maketingu mislim da sam dobar, sve ostalo u životu, sem moje porodice, je samo hobi...posebno je apsurdno raspravljati o ukusima u svetu audija i šta je za svakog od nas ponaosob dobar zvuk (to je igra bez granica). Za mene je dobar zvuk isključivo onaj koji se meni dopadne. Za nekog kome zvuk vredi 5000 evra-meni možda ne vredi ni za 500 i obrnuto, to je subjektivna stvar - to je čista utopija ubeđivati svet oko sebe da nešto što se jednom uvu dopada (zato što je to možda neki poznat brend) treba da skače od sreće ceo svet.Pravi audofil je zamene čovek koji iznad svega uživa u širokom spektru onoga što mu svet audija pruža, a samo znanje se stiče tokom tog puta. Ne opterećujem se poznavanjem uređaja kao da sam vrhunski inženjer, jer to neću ni biti, niti je to moja profesija.Za audio uživaoca je potrebno samo tražiti ono najbolje što vam lično prija i odgovara i o ukusima "savršenog zvuka" je izlišno pričati - jer on jednostavno ne postoji.I za najskuplje komponente na svetu naći će se uvek bar jedna loša kritika, makar i za najmanju sitnicu ..?Ovako će izgledati od prilike moje nove ktuje sa Dynaudio drajverima, s tim što će biti crne klavir lak boje:
  3. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Evo druže,od prilike će ovako izgledati kabineti samo će biti u crnoj piano lak boji (sa moja 4 Dynaudio drajvera): ok ja ću koristiti masiv od 50mm. Najlepše hvala. Na žalost potovani sagovornik ne zna da sam ja imao 5-6 raznih originalnih Dynaudio kutija i nisam bio zadovoljan njihovom bar spoljnom izradom. No, to je priča bez kraja...
  4. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Zašto da ne?Prvo što će sam kabinet biti masivniji i kvalitetniji i od najboljeg originalnog Dynaudio kabineta (jer su inače poznati da su im jedinice odlične, a da kutije ne prate taj kavlitet), pa naravno i sve ostalog.Samo trebam obratiti pažnju na litraže za 15W75 i 30W54 i ono najvažnije - skretnice, koje će mi raditi pravi mag za Dynaudio, koji je radio sa tim drajverima još kada su se pojavili...itd.
  5. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Zaista lepa narodna doskočica! Svaka čast prijatelju! Ja kutije sigurno neću raditi sam. Radiće je vrsna stolarska radionica uz blagoslov stručnih "audio lica".
  6. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Hvala najlepše. Ja sam napokon shvatio nakon poseda desetina i desetina zvučnih kutija da je Dynaudio za mene zaista vrh!!!!! Ali zaista. Dobrim uparivanjem pojačala, kablova i dobro izrađene skretnice može se dobiti zvuk od 10.000 evra i više - u to sam siguran, jer sam slušao i sisteme od 40-50 hiljada evra i zaista ne opravdavaju toliku razliku u ceni shodno kvalitetu kojeg daju.No, o ukusima se ne treba raspravljati i iskreno po prvi put slušam više sebe-svoj sluh i ono što meni prija, nego sve komentare zbog kojih sam ranije menjao mnogo sistema i gubio novac kojeg nisam ni imao.Shvatio sam da sistem pravim za sebe, tj. najbitnije je da se meni dopada, pa tek onda svima ostalima...to do nedavno nisam znao, već sam prodavao čim mi neko kaže kritiku......što ne znači da dobronamerne, iskrene i iskustvene sugestije neću uzeti za ozbiljno.
  7. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Nije vama bilo upućeno. Bilo je članova koji su mi govorili kako je 15W75 višak jer se preklapa sa D54.No, nije bitno. Svakako mi zaista znači svaka dobronamerna sugestija, a i kritika-naravno. Pre ću ipak naučiti, ovako kao što me je admin obavestio-praksa, praksa...
  8. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Ok, pošto sam nov kako to uradim jednostavno izbrišem ostatak ili kako?
  9. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    i sam si rekao pristojan zvuk, ja sa Dynaudio drajverima želim odličan zvuk, a pristojan sa kutijama ispod par stepenika... Poštovani,kako bi dokazali pojedinim članovima da moji drajveri mogu imati dobru sinergiju u istoj zvučnoj kutiji i da ni jedan ne mora biti višak u sistemu pogledajte na sajtu g-dina Dinića identične drajvere u istoj kutiji (nazivaju se SYMPHONY MK II), evo i linka: http://www.asdld.rs/...ije/kutije.html post editovan - skraćen nepotreban quote Zvu-ovog posta nema potrebe da bez potrebe quote-ješ čitav (poduži) post na koji odgovaraš pročitaj pravila foruma , malo se pozabavi guglanjem na temu "netiketa" ili "net-etiketa" ZM
  10. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Odlično, samo što bih ja moje kabinete farbao, jer neću ništa po njima da lepim jer će se kad tad odlepiti. A i ove kutije da se oblože mermerom bile bi like...no, s obzirom da pravim 4sistemske kutije sa velikim basom, kutije ne mogu ličiti na vitke balerine...Prblem je što su moje kutije od basa već obojene crnom bojom. Ja kutije mogu ofarbati, samo ne znam u koju boju? Crna je nekako opšte prihvaćena...ostale varijacije boja mogu biti "rizične".
  11. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Ha, ha ha... :)U pravu ste, ali je problem što želim da ostavim donji kabinet u koje mi se i sad nalazi i nalaziće se 30w54. Znači sve što mogu je da menjam kabinete za ostala tri drajvera, koji idu od gore na kabinet od basa.Imate li neki konkretan predlog u slici?
  12. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Da, nisam ih ja pravio. Ne znam koju verziju od ove 4 da odaberem. Znači, donji deo sa 30W54 ostaje kabinet, dok za ostala tri pravim varijacije.
  13. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    Godi sigurno i ne moram čuti, jer sve drajvere jako dobro poznajem, sem 15W75, koliko sam mogao videti po netu utiske ljudi koji ga imaju, niko ništa loše nije rekao-naprotiv. Tako da će se sve savršeno uklopiti.Veoma opipljiv deo će biti skretnica. No, ono što je za mene realan vrh u zvučnicima, nije lako dosegnuti, zato se valja boriti i neće mi biti teško, sve po redu... Najviše hvala prijatelju na kontakt telefonima. Pogledaj prijatelju, ja sam iz takvog satelita i izvadio moje drajvere, jer sam i vizuelan tip i izgleda mi blago rečeno - bez veze! Vidi fotku...Radiću nove gornje kabinete i igraću se malo sa polulukovina...i sl.
  14. Dr Blues

    DYNAUDIO SISTEM

    A šta ako napravim odvojene kabine? A šta ako odvojim svaki drajver fizički unutar kabineta? Imate li Dinićev telefon ili neki kontakt?Evo Dinicevog projekta sa istim mojim drajverima: Podnostojeća transmisiona četvoropojasna zvučna kutija sa sopstvenim štelujućim postoljem. Osetljivost 89db, sinusna snaga 210W, rezna frekvenca 150Hz, 950Hz i 4000Hz. Masa 98kg. Bas jedinica Dynaudio 30W54 Bas srednjotonac Dynaudio 17W75(15W75XL) Srednjotonac Dynaudio D54 (D54AF) Visokotonac Dynaudio D260 Esotec (D28AFB-2) Dimenzije: Visina bez postolja.....144,0 cm širina.........................36,5 cm Dubina.......................50,0 cm
×
×
  • Kreiraj novo...