Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

DiZara

Član
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

About DiZara

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 01/02/65

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Pančevo
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2432 profile views
 1. Realno je za pretpostaviti da će biti od značaja tako da se unapred zahvaljujem. Planiram da svu važnu prepisku na ovu temu kopiram u Word format radi lakšeg snalaženja. Bili bi mi od pomoći i tekstovi koje je Stein objavljivao u toku procesa izrade gramofona pa bih bio zahvalan za putokaze do njih. Pitao sam svojevremeno da li neko zna koja je oprimalna dužina "remena" za Basis ali je to pitanje ostalo bez odgovora. Nadam se da će ovaj put biti drugačije.
 2. LONG TIME, NO SEA ! Fascinantno je kojom brzinom tutnji život pored mene. A kao da sam pre par dana započeo ovu temu. Ili je tačno da se vreme stvarno ubrzalo ili ja jednostavno ne umem sa njim. U svakom slučaju, na moju veliku žalost, tema nije zaključena. Životne turbulencije koje su potom usledile, preusmerile su mi fokus na egzistencijalna pitanja i skrajnule Basis u neki deseti plan tako da je strpljivo čekao na istom mestu na kojem je ostavljen pre 5 i kusur godina. A ko bi reko.. Dolazi zima, a sa njom i malo više vremena za razmišljanja i promišljanja. U toku borbe sa majstorima koji mi već više od mesec dana defiluju kroz stan i prošlonedeljnog bistrenja detalja novog nameštaja sa prijateljem arhitektom, pojavilo se pitanje smeštanja i razmeštanja izvora zvuka i slike. I naravno, njihovih prenosnika. Planirajući smeštaj naprava za prenos zvuka samo po sebi se nametnulo pitanje najbolje pozicije za gramofon pa je s teme Basis skinuta prašina. Bilo je i vreme. Svojevremeno se pojavila misao da Scorpio ručku pošaljem na reparaciju u Englesku, kupim Antares g-dina Zvonka Lovrinčevića iz Osijeka i tako se "manem ćorava posla". Antares se više ne proizvodi, a za Aldebaran treba da se izdvoji 800 evrića... Prava sitnica ! O onima tipa Linn ili Clearaudio da i ne govorim. Dakle, Basis je opet oživeo u mojim mislima s nadom da će ovaj put započeti posao biti i završen. Istini za volju, adaptacija životnog prostora je moj budžet uvela u stanje kliničke smrti, ali je važno da se nakon duže hibernacije probudila želja za povratkom na početak priče. A kad ima volje, ima i načina. Evo, počeo sam danas sa čitanjem komentara na zadatu temu što bi trebalo da je dobar znak. Nadam se da ću da dobijem i odgovore na par pitanja koja su ostala otvorena tako da se od mene može očekivati još javljanja. I novih pitanja, naravno ;-) Svako dobro :-) p.s. kako da nađem tekstove koje je u tom periodu objavljivao Stein sa svim fazama procesa samogradnje gramofona ? Hvala na pomoći !
 3. Hvala za još jednu vrlo i nadasve korisnu informaciju. Malo sam šetao po njihovoj ponudi i našao par sjajnih stvačica. Još samo da se oslobodim pritiska sa raznih strana pa da opušteno nastavim gde sam stao sa Basis-om
 4. Quanto košta ta druga vrsta i znaš li dimenzije ?
 5. Vrlo zanimljivo parče metala za 95 dindži Imaju li šiljati podlošku ?
 6. Video sam ove fotke Basis "Čarapana". sa Monacor SPS10 na temi Samogradnja gramofona kod Steina . Zanima me kakav je remen i koje je dužine
 7. Pozdrav svima Ako je neko pomislio (ili se ponadao) da sam se "opametio". i da sam, ne daj Bože, odustao od priče zvane BASIS evo me samo da odagnam te ružne oblake i prijavim da nisam odustao. Iskrslo mi je nekoliko važnijih problema za rešavanje. a kako prioriteti ipak moraju da postoje Basis će morati malo da uspori. Leba ne traži pa nema frke.Evo pitanja za Steina: ŠTA BI SA SPAJKOVIMA O KOJIMA SMO PRE NEKI DAN PRIČALI ?
 8. Aaaa to Ima ih, ima, a i većina takvih mi liči na ljubitelje knjige koji su u knjižarama tražili metar i po crvenog Dostojevskog, jer toliko imaju praznog mesta u regalu, a boja ima paše uz novi tepih Evo, svečano obećavam da ću, kad završim restauraciju, postaviti puuuuuno fotki Basis-a u novom ruhu
 9. Pravi si izvor pravo dobrih informacija
 10. Ima li nekoga, a da ga ne tangira ova tangencijalka
 11. Na prvoj stranici su fotke pa . . .
 12. :drinks:Valjda se Čubres neće ljutiti što mu prekrajam čedo
 13. Znači položio Znaš šta me nervira kod nosača ručke ? Kablovi koji štrče. Nije lepo za oko.
 14. Skontala Minka
 15. Upravo prosvetljen Jedna od ideja je bila da umesto opruga stavim spike-ove, da od medijapana ili klirita napravim posebnu bazu za ručku, da baza tanjira, baza ručke i baza motora imaju zajedničku podlogu od klirita ili mermera sa kojom su u dodiru preko spike-ova. Valja l' ova ?