Jump to content

P: Technics SL-1500 & Technics SL-1710


stein

Preporučeni Komentari

Prodajem gramofone iz naslova. Oba savršeno ispravna sa aspekta funkcionalnosti i ispravnosti za upotrebu. SL-1500 je čisto manualni model, SL-1710 je poluatomatik što se svodi na to da se tanjir pokreće pomeranjem ručice iz parkirne pozicije, odnosno zaustavlja vraćanjem iste u neutralan položaj. Na kraju ploče nema gašenja/zaustavljanja ili podizanja igle tj ručke.

Poklopci na oba gramofona su u upotrebljivom ali ni blizu savršenom stanju. Na oba poklopca su vidljive sitne brazgotine i oštećenja od upotrebe (nemara) kod prethodnih vlasnika, šarke su savršeno funkcionalne i ispravne.

Ručice su okej, nema lufta koji se može detektovati, nema zapinjanja ili kako već rekoh, tehničkih nedostataka.

Headshell-ovi su fabrički, spoj između istih i ručki je besprekoran, žičice, pinovi na headshell-ma isto tako skroz pouzdani.

SL-1500 sam morao da popravljam, odnosno, zamenio sam sve elektrolite istim vrednostima koje su bile u originalu jer se gramofon ponašao eratično. Ništa drugo nije čačkano niti "custom-izirano". Na SL-1710 nisam imao potrebe da zavirujem pod haubu (mada jesam zavirio) i sve izgleda kako trebe, tj "fabrički"... Ako je neko u prošlosti i njuškao po iznutrici, to se ne vidi.

Svi dugmići, potenciometri, matovi su originali, kako i treba da bude.

Oba sam gramofona kupio bez zvučnica, tako ih i nudim, po istoj ceni (bez obzira što sam dodatno potrošio na čišćenje, reparaciju, podmazivanje i poštarinu)

Uz gramofone mogu da ponudim neku zvučnicu ali je to već stvar ličnog opredeljenja, zvučnice ili imaju igle u diskutabilnom stanju ili ih uopšte nemaju pa mogu da ih dam gratis a cene novih igala za te zvučnice su uglavnom u rangu cene od oko 2000 dinara (music-box, Šabac)

Stvar je ličnog odabira, oš-neš...

Zvučnice koje su na raspolaganju:

- Ortofon OMB

- NAD 9200 (ADC)

- Empire I (paše igla za seriju 2000)

- ELAC D155-17

 

Naravno, za ove zvučnice ne mogu da garantujem...

 

Osim toga, imam i nekoliko zvučnica koje su odlične, ili nove, ili sa novim iglama ali to ne mogu da dam gratis... To bih već ostavio da bude stvar dogovora...

 

Razlog prodaje je nabavka gramofona koji sam još pre hteo da kupim ali nisam bio u mogućnosti, pa sam se "utešio" sa ovim gramofonima.

Fotke ponuđenih gramofona čim budem uspeo da ih slikam...

 

Cena i za jedan i za drugi 150€ po komadu...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

  • 2 nedelje kasnije...
  • 4 nedelje kasnije...
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...