stein Napisano Maj 16, 2009 #1 Napisano Maj 16, 2009 Primetio sam da je mnogima prosto neprihvatljivo da se odreknu omiljenog Foobar plejera pa samim tim odriču se i opcija koje su na raspolaganju ako se na PC instalira Linux. Foobar jeste besplatan ali nije slobodan softver a autor se odavna izjasnio da ne zeli da prepise kod za Linux pa samim tim, ostaje priča da ako hoće
stefaca Napisano Jun 9, 2009 #2 Napisano Jun 9, 2009 slazem se da je foobar najkorisniji player po meni i jednostavno ga se ne mogu odreci nikako. kod mene je, hteo ne hteo, isto emuliran preko wine-a. radi besprekorno vec dugo na verzijama ununtua 7.10, 8.04, 8.10, 9.04 i nadam se i u buduce.bilo bi lepo kada bi gazde napravile linux verziju jer nismo sugavi sto nemamo windowzzzz.
dj.nik Napisano Septembar 24, 2009 #3 Napisano Septembar 24, 2009 Licno malo sam zapostavio linux makinu ali procitah nesto interesantno. Sa ovim mocnostima Qmmp je vrlo blizu foobar-u a bez vinskog dodatka. Nekako mi emulacija nije pravo resenje... Linak na kucevnu mu adresu: http://qmmp.ylsoftwa...om/index_en.php Navod sa jednog foruma, Jul 12, 2009: Hello friends one of the biggest problems for Linux *nix Users was the releases with embedded cuesheets (WavPack Zip CUE Tagged, FLAC CUE Tagged e.t.c) but today this is past . Latest SVN version (experimental) of Qmmp Audio Player supports it and it WORKS This program is an audio-player, written with help of Qt library. The user interface is similar to winamp or xmms. Main opportunities: * Winamp and xmms skins support * plugins support * MPEG1 layer 1/2/3 support * Ogg Vorbis support * native FLAC support * Musepack support * WavePack support * ModPlug support * WMA support (and other formats provided by FFmpeg library) * PCM WAVE support (and other formats provided by libsndfile library) * AAC support * CD Audio support * CUE sheet support (experimental) * WavPack embedded CUE support (experimental) * FLAC embedded CUE support (experimental) * ALSA sound output * JACK sound
stefaca Napisano Oktobar 14, 2009 #5 Napisano Oktobar 14, 2009 jucer instalirao ubuntu 9.01BETA i zvuk je blagi horor. ne znam da li je nekada ubuntu imao uzasniji zvuk. i tako krenem da citam i nadjem ovu stranicu:http://pulseaudio.org/wiki/PerfectSetup#ThirdPartyApplicationspa sad, kome treba snaci ce se i podesiti sve ako mu treba. ja iskreno i nemam nesto nameru da se igram jer me zvuk na racunaru i ne interesuje
stein Napisano Oktobar 14, 2009 Autor #6 Napisano Oktobar 14, 2009 Zato se beta verzije operativnih sistema i ne preporučuju za "normalnu" upotrebu. Linux ako ne želiš da testiraš, instaliraš striktno "stable" verzije.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah