Peca Napisano Maj 3, 2011 #1 Napisano Maj 3, 2011 Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim. Dakle, ideja je kontrolisati mali dc motor sa 2 pina mikrokontrolera. Ideja je da se iskoriste postojeci ALPS Blue potenciometri, koji su nazalost bez motora. Da li ici na klasichni h bridge sa tranzistorima ili na neki motor driver ic? Motori koji bi bili koristeni vec imaju ugradjen prenos, ali mozda ne bi bilo lose da postoji mogucnost finog podesavanja pwm-om sa mikrokontrolera. Tranzistorski h bridge to radi bez problema, ali ne znam da li je tako nesto moguce sa neki ic-om? Ic mi je interesantna kao opcija jer mogu da sklepam vrlo brzo, bez potrebe za pravljenjem plochice...
Ја sam sam Napisano Maj 3, 2011 #2 Napisano Maj 3, 2011 Колега " m-tech " има проверену шему за то са PIC12F629 .
Peca Napisano Maj 3, 2011 Autor #3 Napisano Maj 3, 2011 Napisacu ja softver za bilo koji PIC, taj deo nije problem. Interesovalo me da li neko ima konkretna iskustva tranzistorski h bridge vs. neki motor driver ic....
Ја sam sam Napisano Maj 3, 2011 #5 Napisano Maj 3, 2011 Napisacu ja softver za bilo koji PIC, taj deo nije problem. Interesovalo me da li neko ima konkretna iskustva tranzistorski h bridge vs. neki motor driver ic....Колегин је са употребом Х моста!
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah