Jump to content

subtitlovanje


stein

Preporučeni Komentari

Ne nađem pravilnik za korektno podešavanje kodne stranice u subtitlu. Snimio sam tri DivX filma na isti dvd, svaki sa svojim subtitlom u zasebnim folderima. Za jedan od tri filma, dvd plejer korektno prepoznaje i otvara/pokreće subtitl dok za druga dva daje znak zabrane, odnosno, dvd plejer ih ne želi otvoriti kao subtitlove. Isti (subtitlovi) na računaru bez problema prate pripadajuće im filmove, svima je ekstenzija *.srt ...Možda sam ja pogrešio kada sam pogrešne karaktere menjao sa č,ć,đ,š,ž... Tekst editor nudi opciju snimanja u mnogo raznih kodnih strana a ne mogu da proverim koji je ispravan osim kada narežem na dvd i pustim na dvd plejeru... Ima li neko pravilo šta i kako a da se posle naša slova korektno iščitavaju tokom reprodukcije?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

A preko kog text editora je radjeno? Notepad?Mozda ako se ide preko Subtitle Workshop-a bi se automatski snimilo kako treba u .srt? Znam da tamo ima opcija, meni su uglavnom titlovi ANSI, Central European, ali nemam DVD player, nisam siguran da li rade.Otvaranjem tri titla u pitanju i proverom u Subtitle Workshopu bi se mozda nesto zakljucilo :confused1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mene iritira što neki subtitlovi normalno rade u dvd plejeru, neki uopšte. Pod windowsom radi svaki normalno. Ja sam editovao (nakon što sam originalne subtitlove snimio na dvd ploču i konstatovao da ih dvd plejer ne ume otvoriti mada je ikonica subtitla prisutna u meniju plejera) dotične subtitlove u notepadu funkcijom "replace all" i save as... "all files" sa ekstenzijom sa kojom su i došli. Ništa, skinuću taj famozni subtitle workshop...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Našao grešku. Subtitle workshop prijavio da nije validan format, problem je bio u "Unicode" formatiranju. Nakon što sam fajl snimio kao ANSI, dozvolio je otvaranje u programu i snimanje kao *srt a od 159kB fajla, nastao je fajl veličine 78k... Ostaje da protraćim još jedan dvd što na kraju i nije velika cena za ono što sam naučio. Zahvaljujem se svima na pomoći :confused1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...