Jump to content

RastaMaN

Član
  • Broj sadržaja

    25
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od RastaMaN

  1. Opala :) pa ovo ni ne radi...msm Philips sistem....sad sam ga doneo doma...sija samo sijalica na podesivacu jacine zvuka i to je to :) ...cd plejer povezao na marantz pm-55....raadiii cita cd kao blesav...osim sto mu ne radi nijedno dugme osim power... :P disk vadim na silu!.... sve celokupno pretpostavljam da ne vredi popravljati.

  2. S obzirom da ovde ima mnogo ljudi sa mnogo iskustva...Potreban mi je neko kompetentan da iznese kratko misljenje o ovim uredjajima ako je bio u kontaktu sa istim.Jer se nisam "obogatio" informacijama na internetu.Posto ih dobijam na poklon od prijatelja,i pretpostavljam da nemaju neku ogromnu vrednost posto su starija klasa i ima malih nedostataka,ali o tome kasnije..U pitanju jePhilips CD-230 -Cd player

    post-1223-0-52133700-1359233369_thumb.jp

    Philips FT-261 -Tuner

     

    Philips FA-261 -PojacaloPhilips FC-261 -Kasetni deck

    post-1223-0-71489900-1359233609_thumb.jp

     

    Unapred zahvalan na svim informacijama.

  3. auh...hvala vam na svemu,sad bar znam na cemu sam...znam i sam da za zvucnike treba malo vise love,ako zelim kvalitet...mada tako je u svemu u zivotu.Amater sam naravno,profesionalac to moze da vidi po mojim komentarima...menjam uskoro radno mesto a sa tim i primanja,mozda do nove godine i naucim nesto pa odresim kesu,jedno 300e pa da pricamo....do tada bih dao za neke fabricke do stotke...uostalom videcu...ima vremena...hvala svima i pozdrav

  4. ne znam da li ti mozes i umes da nabavis bolje za tu cifru ;ja sam komentarisao Tannoy sa oglasa i opcije ulaganja u tom kontekstuno , bas me zanima sta bi mogao da nabavis za 200 E sto bi sviralo bolje od posteno napravljenih kutija na bazi tih drivera sa KP .....da li sam siguran u ono sto pisem ......... ? :wink2:take it or leave it ......

    Ne sumnjam ja u vasu strucnost,zato sam i dosao ovde..i kao sto sam napisao na pocetku teme "oko 100€",a tannoy investicija izadje malo duplo vise :)...znaci sustina je da za 100€ ne mogu da DIY neke zvucnike koji su bolji od cantona gle60,quinto 510 ili sony ss e71...ne uzimajuci u obzir da su ti home made novi...odnosno novi driveri itd..
  5. Tannoy driveri na oglasima,bass,srednjetonac i visokotonac u paru oko 120€...+ koliko bi me izasao materijal za kutije + skretnice + konektori + lak + boja....ispod 200€ cenim da to ne big uspeo,Mozda sa nekim drajverima made in Pojas Gaze...jeste sigurni u to sto pisete?Jeste da ce kvalitet biti visestruko bolji,sto se zvuka tice,ali za tu cifru mogu da uzmem fabricke polovne extra ocuvane u skoro top stanju.

  6. Elem...Posto se vidi da sam novajlija (citaj:amater),prvo da pozdravim sve redno,i da se nadam da cu da naucim dosta od vas,posto me od malena zanimaju zvucnici,a sad zelim i da nesto naucim o tome :)

    Kolega (s posla) audiofil,cini mi se dobar poznavaoc audio uredjaja,predlozio mi da i ja malo sebe obradujem i kupim neki uredjajcic...tako ga i poslusah.Verujem mu na rec,a i necu da ulazem neke velike novce (citaj:nemam),jer sam pocetnik.

    Kupih na njegovu preporuku za pocetak pojacalo Marantz pm55,a evo i nekih specifikacija:

    Connections

    Number of inputs:

    1 x phono,

    1 x AUX,

    2 tape / DAT,

    2 × CD

    1 x Tuner

    Number of Outputs:

    2 pairs of speakers / switchable

    2 tape / DAT

    Specifications

    Power (at THD)

    8 ohms: 80 watts

    4 ohms: 110 watts

    Dynamic power

    8 Ohm: 90 W

    4 Ohms: 130 W

    THD: 0.02%

    Damping factor: 100

    Frequency Response: + - 0.5 dB

    Signal to Noise:

    Stereo separation:

    Tone control:

    Bass (100Hz) + - 6dB

    Treble (10kHz) + - 6dB

    Loudness: yes

    High Filter: No

    Low filter (Subsonic): No

    Mute: Yes

    Mono: yes

    Direct / Straight Line: switchable for CD1

    Kupio sam i pritom neke kablove isto na njegovu preporuku jer rece da je povoljno,inace kablovi su NAUK 900...6m za 1800 din..

    Jos jedna stvar mi fali da to ukomponujem koliko toliko za pocetak...tj. to su dve stvari istog ili slicnog izgleda...znate na sta mislim..dakle zvucnici.Soba mi je oko 15m2.Zanr koji slusam je new age,reagge,acoustic,blues,kad-kad i electro...Voleo bih da mi date neke predloge.Novci sa kojima raspolazem:oko 100e (za pocetak)..Kolega rece:Canton GLE 60,Revox ax3-3,pa cak i Sony sa seas drajverima koji je trenutno na prodaju...trazim trosistemce naravno,polovne,cija je marka nekad bila na glasu,a i danas je uzimajuci u obzir da su polovni,po mogucnosti gumena vesanja,bookshelf,ne floorstanding...eh sad za 100e izbor je mali...ali mogu da sacekam,ne zurim se,da izadje nesto sto bi mi odgovaralo...pucajte sa predlozima :)

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 1 Skrivenih, 126 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.8k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2865
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    sinisav
    Najnoviji član
    sinisav
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...