Jump to content

Srećkove Zavrzlame


Srecko

Preporučeni Komentari

2 hours ago, parabolis said:

A bre mlogo je lose kad nekog ubedjujete da nesto ne svira ,  samo zato sto je  naim

Uz sve ostalo si mogao da primetis da me brendomanija ne zanima kao imperativ. IME je ne-bit-no...vec esnaf ugradjen u spravu...

Nesto ne svira i teze se uklapa, zato sto je lose odradjeno, zato sto ima nizak napon napajanja, zato sto je pojacalo B-AB klase bez nekih spektakularnih zahvata u segmentima.

A muzika se slusa na koncertima, ona za dozivljaj, gubiti vreme i slusati muziku na neprilagodjenim uredjajima, a ugadjati i uskladjivati ih \zato sto to pise po forumu, beskrajno probavati kombinacije zica , sprava i prostora je daleko vece GUBLJENJE VREMENA, nego predikcija i poznavanje mogucnosti sprava, kapacitivnosti kablova...i bla bla,, beskrajno nabrajanje bitnih delica...

Poznavanje sprava otvara nove kapije igranjca sa hobijem, kao i u automobilizmu, ako znas da nastelujes, prilagodis, jedna vrsta hobija, sedi i vozi, druga.

Po tim nekim rezonima, ispada da ako bih hteo da kupim BMW, treba da se konsultujem sa najvecim strucnjacima, tipa prodavci u salonu ili Dara Bubamara, koja ima najvise izmenjanih modela i predjenih km...:buehehe:

Nema veceg gubljenja vremena od slusanja pozerskih sistema, sastavljenih od djindjuva i magija.;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mdaaaj, ajmo se infantilno saliti sa odraslim decacima....

Sedis i slusas a nemas pojma ni ko je kompozitor, ni koja je numera, ni kakvi su uredjaji...pardon, izabrano je samo da se nema pojma o uredjajima. Jel to smara umetnicku dusu?  Za to sluze koncerti, vekovima...

Pa ima i drugih hobija, pecanje...i tu se ne mora nista znati o masinicama, broju lagera, zabacaju i akciji stapova, ili bese mora?

Tragikomedija je tuzno i neprosveceno pozerstvo, sujeta ne postoji u ovom hobiju. Pride je ocita, najociglednija tehnika u pitanju, stoga, nazalost, jako je malo dama u hobju.

Hobi je u pitanju? Ili nije.....zivotni domet mozda?:buehehe:

Stvarno ne znam cemu spominjanje sujete ako nije visoki zivotni cilj u pitanju?

Ne ne saljemo, iz hobija, okolini prgave "poruke" posedovanjem odredjenih mocnih gadgeta,  koji opisuju nase drugo ja, tetoviranjem brendova, bavimo se zabavom i unapredjenjem i sprava i sebe kroz sprave...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Manite se Naima, još će se neko na nekoga stvarno naljutiti.

Kud stavih onu sliku sa tjunerom Študer A764.

Po svetu obaraju spomenike Kolumbu, u GB švrljaju po Čerčilu, mi smo Josipa Broza odavno anatemisali... ................ kome je uopšte bitan Naim?

To je samo stvar.

Gospodine [mention=579]prophet[/mention] sad Vi možda nećete biti saglasni samnom, ali ne mora se ići u GB. Ima dobrog R&D (ako ne boljeg onda bar istog nivoa a drastično povoljnije cene) i kod nas, pogotovo iz malih manufaktura Diy.

Verujem da kad bi ste videli i čuli[mention=665]Woland[/mention]-ove sprave kojima je zamenio Nagre, Lebene i šta ne sve, da bi ste bili veomaaaaaa impresionirani (izvinjavam se drugima čije sisteme ne poznajem).

Naravno to zahteva veliku posvećenost, angažovanje, ogromnu ljubav prema ovom hobiju; što ja na žalost ne posedujem.

Ja sam inače previšeeeee racionalan i jako dobro znam sta iz sebe mogu da izvučem a šta ne.

Najlepše od svega ja ću kupiti taj Naim Supernait 2, iako se saglasih sa gotovo svim primedbama uglavnom[mention=1908]vladd[/mention]-ovim (koje ne da mi ne smetaju nego sam to od njega i očekivao, da upravo kaže nešto što je drugačije od mog ili mišljenja mojih istomišljenika). To isto, na lepši način - nežnije[emoji16], su mi ranije rekli @Zen Mod i gospodin[mention=197]simplicisius[/mention].

Šta treba još da kažem da objasnim da ova odluka nema veze sa kvalitetom pojačavača, već su potpuno neki drugi razlozi i motivi rekao bih iracionalni u pitanju.

Najlepse od svega kada kod mene (čim prođe ova korona) na druženje i da pregrizemo i popijemo nešto, budu došli oni koji ne vole Naim zvuk; naći će se već i neke lampe i neki old fashion solid state amplifier.

Biće za svačije uši po nešto ne brinite.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Srećko, za taj Naim ne znam šta da ti kažem. Ti voliš firmirane uređaje i poznata imena. Pogledao sam šta je unutra, meni to deluje uobičajeno, ništa osobito. Tebi verovatno znači što je integrisano pa si rešio i problem pretpojačala i imaš jedan uređaj. Ako ti se sviđa kako svira, kupi ako nije preskupo, a verovatno jeste. Meni su cene tih fabričkih uređaja previsoke, a opet zadovoljstvo nema cenu.  Nisam siguran da li bi bolje svirao taj Quad 405 sa nekim dobrim pretpojačalom. Ne znam kakva je Phono sekcija u Naim (ako je ima) da malo aktiviraš i onaj gramofon.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

 

 

Gospodine [mention=579]prophet[/mention] sad Vi možda nećete biti saglasni samnom, ali ne mora se ići u GB. Ima dobrog R&D (ako ne boljeg onda bar istog nivoa a drastično povoljnije cene) i kod nas, pogotovo iz malih manufaktura Diy.

 

 

Naravno da sam saglasan. O tome pisem sve vreme.

 

Mislim da je jedina greska sto ste pominjali razvoj, pamet i sl. kao opravdanje za kupovinu. Nemojte se cuditi sto su reakcije takve, pogotovo na ovom forumu.

 

Vidim da niste izverzirani pa Vam "ne uzimam za zlo". Ali shvatite da to moze da bude smesno uzimajuci u obzir umece i proizvode koji se kod nas prave. Daleko ozbiljniji i bolje elaborirani uredjaji. Govorim o originalnim konstrukcijama, ne o prepravkama i modifikacijama.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hahaha @Srecko care, ja bih sad na tvom mestu kupio, ne jednog naima, nego dva

ima onaj u pančevu čitavu kolekciju naima pa da biraš...ja hteo sa njim neki trange frange za onaj naim 5i, moja doplata, ali neće, a i što bi kad će ga ladno prodati, dobre stvari se uvek prodaju

e pazi kad zbog naima počnem da navijam za novaka, samo gledaj :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima



 
Mislim da je jedina greska sto ste pominjali razvoj, pamet i sl. kao opravdanje za kupovinu. Nemojte se cuditi sto su reakcije takve, pogotovo na ovom forumu.

Imam utisak da niste imali vremena da pažljivo pročitate celu temu koja je nastala sama od sebe i očito ne bez razloga sobzirom na broj postova u njoj nastao u kratkom vremenu.
Da ste uspeli da propratite celu temu videli biste da ja nisam pokrenuo diskusiju o Naim Supernait 2!!!
Pobogu o kakvom opravdanju za kupovinu bilo čega govorite pa i predmetnog Naim Supernait 2?
Kome bih ja to trebao da se pravdam za bilo koju svoju odluku osim svojoj supruzi i sinu[emoji16]?
Zašto mislite da je ovaj forum specifičniji od drugih?
Virtuelno sam upoznao veliki broj ljudi (neke i lično) na moje veliko zadovoljstvo, i siguran sam da ni jedna od primedbi, iz diskusije, nije imala drugi cilj osim da meni "pomogne da ispravno odlučim".
Otkud Vam ideja da mi je bilo čija reakcija zasmetala, naprotiv.
Da mi je zasmetala rasprava na bilo koji način siguran sam da bi na moju molbu Administrator ili moderatori čak i zaključali temu.
Zašto uopšte mislite da bi članovima ovog foruma trebalo da smeta da iznose manjkavosti jednog skupog proizvoda? Naprotiv to im samo moze biti prijatno[emoji16].

Što se tiče mog pominjanja razvoja i pameti ne znam na koji ste kontekst mislili.

1. Ako ste mislili na R&D i pamet kompanije
Naim potpuno je smešno da ja na bilo koji način mogu to dovoditi u pitanje bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.
Dugovečnost te kompanije na tržištu, profit koji iz godine u godinu ostvaruje i brojni kupci koji joj to obezbeđuju su izuzetni argumenti da kompanija svoj R&D i pamet koristi u najboljem interesu same kompanije i ulagača sviđalo se to nama ili ne.
Da li su proizvodi kompanije Naim na adekvatnom tehničkom nivou sobzirom na cenu istih to je naravno opravdano dovesti u pitanje i sa tim sam se saglasio milion puta.
Problem je jedino što to pteispitivanje može kao posledicu imati samo našu sopstvenu odluku da ne kupimo proizvod kompanije Naim ili da pomognemo nekome da ne učini grešku (da više novca za neki nivo kvaliteta proizvoda nepotrebno).
Da li će to uticati na kotizacija Naim na berzi, sumnjam. Naim je vazda polarizovao ljubitelje HiFi i ne vidim da mu je to preterano smetalo u poslu, naprotiv imam utisak da mu ta "negativna" reklama samo koristi.

2. Ako ste mislili na pominjanje pameti i R&D u kontekstu Diy manufaktura u Srbiji, bio sam impresioniran nekim stvarima koje sam video svojim očima a mislim da jakooooo dobro znam sta je R&D pošto sam 40 godina proveo u tom poslu od početnih do rukovodećih pozicija.
Ostavljam ipak mogućnost (veomaaaaaaa malu), sobzirom da nisam stručan, da sam i pigrešio; no diskusija o tome nije za forum jer je to isuviše ozbiljno pitanje.

Gospodine@prophet ne znam otkuda odjednom ovakva diskusija između nas?
Imao sam utisak čitajući Vaše postove (na oba foruma) da imamo potpuno identične stavove gotovo u svemu.
Šta sam ja to napisao (citirajte mi molim Vas da pojasnim stav ili da se korigujem ako sam pogrešio) čime sam Vas ponukao da napišete ovih par poslednjih postova?
Naravno, ne mislim da ste imali bilo kakvu lošu nameru, naprotiv znam da ste veoma dobronamerni i jako stručni.
Očito da se nismo nešto razumeli pa bih voleo da ako možemo to razjasnimo.
Što se tiče Naim Supernait 2, znam sve njegove mane (mnogoooooo više je kritikovan na nekim drugim forumima) i uglavnom sam neke od njih u samoj temi ja i naveo konkretno, nisam ni od koga za Supernait 2 tražio nikakav savet (nije mi ni smetalo što sam ih dobio) ali bi bilo nepristojno i neprihvatljivo da neko i pomisli da MOŽE UTICATI NA MOJU ODLUKU.
Uvek. posle ozbiljne analize dostupnih mi podataka sakupljenih "sa svih strana" ODLUKU DONOSOM SAMO JA.
Tema je "ispala" potpuno neobicna.
Ako Moderacija ili Administrator smatra da nije primerena forumu, ne treba Vam moje odobrenje da je uklonite.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 12 minuta, Srecko reče

Pajo jel I meni sledi neka ovakva?emoji16.png
Da li uz svaki komad Naim ide po jedna? emoji16.png

@Srecko :s moje strane moze :thumbup:.....Naim je od svojih najranijih dana uspesno baratao marketingom,kad je taj pojam bio maltene jos nepoznanica za siroke mase,,,nikad nije bio jeftin,i uvek je polarizirao hifisticko drustvo,i ono imucnije...nista se nije promenilo,do dana danasnjeg.....B)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uh@Srecko , ocigledno se ne razumemo. Gledamo iz drugog ugla na problematiku. U najkracem mene ne zanima reputacija kompanije, vrednost brenda i koliko prihoda donosi svojim akcionarima. Posmatram samo konkretan uredjaj za konkretnu sumu novca i poredim sa onim sto je za taj novac moguce dobiti. Bez obzira na geografsko poreklo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uh[mention=2304]Srecko[/mention] , ocigledno se ne razumemo. Gledamo iz drugog ugla na problematiku. U najkracem mene ne zanima reputacija kompanije, vrednost brenda i koliko prihoda donosi svojim akcionarima. Posmatram samo konkretan uredjaj za konkretnu sumu novca i poredim sa onim sto je za taj novac moguce dobiti. Bez obzira na geografsko poreklo.

Laknulo mi je[emoji16].

Potpuno Vas razumem i Vaš stav da je drugačiji ne bi bio prirodan (struka je u pitanju).

Za Vas upravo samo to i treba da bude bitno, isključivo (profesionalno poštenje je kamen temeljac integriteta).

To sam a priori saglasan sa Vama.

Naravno da Naim ne vredi ni te novce, ali kako Paja959 pokaza marketing im je uvek bio izuzetan[emoji16].

Ja inače nikada sebi ni ne dozvoljavam da uopšte govorim o tehničkim rešenjima u uređajima (iako, iznenadili biste se znam poprilično) zato što bi to bilo naprosto neumesno sa moje strane jer ne posedujem formalno obrazovanje iz te oblasti.

Sam bih sebi delovao debilno.

Ko je gledao klasik "Građanin Kejn" lako bi razumeo zašto ću (ako sve bude kako očekujem) kupiti Naim Supernait 2[emoji16].

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...