Jump to content

Primare Pre32, A32 komplet


Srecko

Preporučeni Komentari

Ovo sve meni lici na onu pricu kada car dolazi u selo a zvono nije zvonilo, kada kmet kaze, presvetli care...postoji hiljadu razloga zasto nije zvonilo...jedan od njih je da nemamo zvono... :) 

Pa tako i ovo hiljadu i jedno nabrojano i odslusano (necijim usima i necijim ukusom, necijim obrazovanjem i necijom svescu) pojacalo.... ni jedno se ne nalazi kod Srecka...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam ja kriv, pitao sam samo za Primare generalno, i Mićan mi je odgovorio posredno svrstavši Bladelius i Electrocompaniet ispred Primare.
Učinilo mi se da taj komplet divno izgleda, verujem da mnogi dele to moje mišljenje, i da to deluje mnogo bolje od nekih drugih rešenja (čak sam naveo Naim) pa sam pitao to što sam pitao da se ne "prevari" neko ne samo ja izborom tako nečega.
Naravno da sam odvojio novac za "nešto-pojačavačku sekciju" za sada samo da po cifri odgovara Harbeth M40.1 (kao kada se komponuje sistem u smislu preporuka šta da se gleda).
Uz dužno poštovanje nisam novac lako zaradio neću ga ni lako dati za ovo.
Naravno da cu pitati X puta, jer je pandemija za mene specifična situacija (ne mogu to što sam naučio čitajući i pitajući i da lično na kraju verifikujem pa nisam spreman da donesem odluku) i kome smeta to što pitam izvinjavam se i najlakše je da preskoči temu koju sam otvorio.
Više puta sam rekao da su za sada u igri: Hegel H190 i Naim Supernait 2 ili 3 što ne znači da ne mogu izmeniti odluku. Zato i postavljam pitanja.
Zašto Hegel I Naim (rekao sam više puta) samo cu reci da ima u toj odluci i ne objektivni-muzičkih razloga već i nekih koji vama s pravom nisu svojstveni.
Pominjanje drugih pojačavača, poput: Bladelius, Electrocompaniet, Karan ne da mi ne smeta (iako je generalno off-topic) naprotiv lično mi je veoma korisno da čujem od nekog ko je uložio veliki trud i rad i komparativno analizirao neke pojačavače mišljenje i utiske jer je to ustvari veliki poklon za neke buduće kupovine.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na forumu reci:

- Treba mi pomoć!

Želim da kupim prvi gramofon, JBL, TANOY, ALTEC, TECHNICS...

Čarobne reči!

Mnogi poznavaoci i dobronamerni će se javiti!

Sledeće nedelje će to biti tema sa najviše postova!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da, imam ja bas to pomenuto Karan pojacalo.

Ukratko, pojacalo je brutalno, puno sirove snage, mnostvo detalja, i veoma definisanog i cvrstog basa.

Skupo, sad dal' vredi toliko, dal' je najbolje, to je sve subjektivno, ali da, ostavlja utisak.

U svakom slucaju posle godina slusanja, meni se za promenu drugacija koncepcija vise dopada...Osetljive kutije, mala snaga pojacala, i mozda neki lampas u nekoj buducnosti...

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Naravno da ću da se družim.
Kad sam otišao u penziju i kada su me pozvali (da kao nešto im pomognem) odjednom mi je porastao pritisak neuobičajeno, počeo je da me muči gastritis, koleno me ubijalo..... a onda sam skinuo prašinu sa HiFi, prevladao tremu, počeo da pišem postove na forumu, upoznao ogroman broj divnih ljudi (za sada uglavnom samo virtuelno) i odjednom sam ponovo kao nov.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, shonne said:

Ono za Karana nema nigde da nadjes neka merenja...cudo!!!

https://www.hifilink.fr/wp-content/uploads/2012/12/karan_acoustics_ka_i_180mk2_amplifier_review.pdf

Ali je ozbiljna i cena.

Salim se Srecko, mada tek treba penzija da se upotpuni sa pojacalom "za penziju".. :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim da ti i Primare i Bladelius dosadili posle par mjeseci, previse klinicki.

Koliko ja znam glavni konstrukor je isti samo sto je (Micke)  Bladelius (Advantage je bilo pre promjene imena) njegova firma a ozenjen je sa nasom jednom. Mislim i da je radio za Treshold i jos neke tamo "zvucne",

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To sto ste napisali je veoma korisna informacija za mene.
Pošto znam kakav zvuk volite (kog konstruktora[emoji16]) tačno mogu da zamislim kako to zvuči i potpuno ste u pravu siguran sam da mi se ne bi svidelo jer i sam preferiram zvuk sličan onome koji i Vi volite.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...