Jump to content

problem sa SBB ruterom


Woland

Preporučeni Komentari

Saga će se nastaviti, vrlo brzo, ne likujem nego, sada, kada znam izbor i ishod, sâmo gledam u (skoru) budućnost. Pre toga uživajte za sve novce, zaslužili ste.
na žalost, mislim da hoće, ali računam da umeju da nabave prost kablovski modem (to bi bio moj konačni pokušaj glede SBB), bez rutera i ostalih stvari koje idu njima na radost a meni na štetu [emoji846]
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

aaaa mmcu im hoštaplersku:

evo već 15 dana kako se signal SBB prekida ne manje od jednom u minuti.. posledice su:

  • film iz video kluba (ili onaj koji je vaćen unazad) se prekine, ekran zacrni, pa se nastavi posle nekog vremena
  • online muzika ili YT video, se prekine, baš kad je napeto, YT nastavi gde je stao a X50d pređe na narednu stvar
  • pritisneš send (mail, npr) i ne dogodi se ništa, ali znaš za jadac pa pomisliš da će mail otići kad se internet vrati, ali jok - ne ode
  • posebno iskušenje je online plaćanje: ne znaš koliko si puta platio, ili nisi

dakle SBB usluga kablovske televizije i interneta je neupotrebljiva.. rekoh im to posle 3 puta ispričane ove gore priče.. odgovoriše da će se neko javiti.. nije se javio niko, evo već 5 dana.

ako ne raskinem ugovor, i ovo malo samopoštovanja koje imam će nestati

nači - raskidam, alli.. uff.. MTS - 20/4 i da ugradim fiksnu liniiju, nešto oko 2.4K mesečno samo net.. i podrška na nivou SBB

Telenor 150 GB mesečno u 4G oko 1.6K, nađoh GSM ruter za 2.5K korišten, dakle 12 meseci ugovor.. a TV?

jebeš TV :ph34r:

nisam još prelomio, ali sam veeoma blizu

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kažu da je Orionov optički internet najbolji, ali ga nema u mojoj zgradi izgleda da im je pokrivenost 3 ulice od centrale. I ja bežim od SBB-a dosadilo mi da budem veran a glup i plaćam a kvalitet  sve gori. Ne ide mi se ni u monopolski Lelekom jer ucenjuju da pored neta imaš i fisknu liniju, a u boxu kao nude veću brzinu. Supernova isto ima samo internet ali ni oni ne mogu u mojoj zgradi. Prosto ne zna čovek šta da radi, ne znam kako je u normalnim zemljama ali ovo kod nas katastrofa i rasulo kao i u svim ostalim segmetima.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, vinko said:

Jel si proverio kontakte sve, narocuto mrezne, obi znaju da se pomere.

Mail ne moze sa ne ide kada se uspostavi net. To nema veze sa sbb-om

Jel neko od komsija ima slicne probleme?

ma, sve sam proverio, ima problema u okolini.. neću preterati ako procenim da mi uzmu barem trećinu godišnje pretplate za vreme dok im nešto ne funkcioniše kako treba

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo par podataka za Supernovu, posto sam kod njih.

To se ranije zvalo drugacije i kad se promenila vlasnicka struktura kao da su odjednom promenjeni i svi radnici - pojavise se sve decije bolesti koje su prethodnici prevazisli godinama ranije.

Ono sto se dobija za trazeni novac je imam utisak nesto losije nego sto je bilo.

Prilikom potpisivanja novog ugovora ( nova firma preuzela staru pa "mora" novi ugovor ) - dobio novi ruter, taj nije valjao, vratili mi stari, neki Cisco ( ovo je izgleda bila opsta pojava kako rece tip koji je to menjao ).

TV + net + fiksni telefon je moguc u zajednickom paketu samo osnovni tv paketi su losi i za sve bolje se trazi doplata ( klasika ).

Generalno usluga je losija u odnosu na to kakva je bila pre promene vlasnika ( tv paketi ). Na osnovnom nivou sve sad radi ok ali ja s druge strane nemam komplikovanu mrezu razvucenu po celom stanu - samo osnovne stvari & wi-fi antena koja mi je ostala od prethodnih vlasnika.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ispada da se svi oni prepucavaju i patkometriraju, ali preko naših ledja, a najviše ispaštaju obični korisnici.Ja palaćm internet 500 mb/s(navuklimena premum paket, ako prebacim 150 presrećan sam a vikendom ne može ni 80 da prodje. Tve i ne gledam sem tenisa i Moto Gp ali preživeću i bez toga, tako da najverovatnije rastanak.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To za box paket, teziste je, cak i u ugovoru, na terminologiji DO xxx kojecega protoka, i tako vekovima..ako hoces 100Mb, platis 200 i imas ponekad i preko 120, jako retko 160, ali je uglavnom nesto preko 100..

i tako, srazmerno pretplati, prebaci se prva niza tarifa, i vrlo retko se ostvari nazivna cifra, posto je poenta na DO te vrednosti a ne obaveza isporuke te vrednosti brojke protoka

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ogovarao sam ih i pretio preko društvenih mreža, pa su poslali ekipu: rekoše da je trivijalno - promenili par razdelnika (prekida ima manje za 66% :) ), a sutra menjaju kabl između kuće i bandere.. kaže pun je vode.. mišljah da je voda u kablu ekskluziva na RTV repetitore devedesetih :D

a online suport me je radio.. msm, probali su da me rade

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uu bre... Mnogo se zalite... ? Bice vam mnogo lakse ako prihvatite realnost da ste u zemlji gde jeste. Elem, koristim MTS vec godinama (citaj vise od deset godina) i to je to sto je (korisnicka podrska mi za sada uvek izlazilanu susret, ne mogu nista lose da kazem)... Mozda bi trebalo vise ali i ovo je za ove pare dobro u poredjenju sa ostalima gde je internet navodno mnogo brzi, a ono ping u cetvorocifreni broj cepa. Cinjenica je jedna, a to je da kod nas nemas kvalitetnog provajdera vec kome se sta isplati i to prihvati... E da... Zadnjih deset godina sam dosta putovao po svetu, zacudili bi ste se koliko smo zapravo u rangu sa mnogo razvijenijim zemljama, osim ekstremno dobrih po pitanju IT infrastruktura poput Juzne Koreje recimo... Mogu da vam kazem da imamo vrlo pristojan internet koliko god me kudili posle ovog posta...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam kolege u SBB-u od 2006 godine, jos kad se placalo po utrosenom, imam EON FULL paket 150/45 i nikada ni jedan problem, svi portovi sem smtp i imap su otvoreni i to je to. Imao sam probleme sa cisco ruterima koje su kineske kopije, sbb ih je uvaljivao neko vreme ali sada imam ubee home gateway i to lepo radi. Koristim samo 5ghz wifi a 2.4 ugasen. Doduse zivim u centru. Sbb ima free zonu u uscu protok 200/200 i toliko izvlacim na telefonu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Vidim da  je MTS ponudio novu akciiu 1 godinu dana džabe za nove korisnike sa optikom. Ugovor sa SBB-om mi ističe u oktobru,u  mojoj zgradi postoji optika tako da ću najverovatnije da probam neki box. Pitanja:

1.Da li su u promotivnom periodu uključene sve usluge i max  brzine bez obzira koji paket uzeli ili se to odma odredjuje u stratu u zavisnosti od izabranog paketa?

2. Koji paket uzeti Tv retko gledam, fiksni telefon gotovo da i ne koristim, znači samo internet a to ne postoji kao zasebna usluga?

P.S.

Nadam se da bi trebalo da i konkurencija odgovori sa boljim uslovima i nižim cenama a sve u cilju zadovoljnijih trošača:rolleyes:

Ovo je neki prosek kod mene u Premium paketu.

IMG_20200916_094348.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...
  • 4 nedelje kasnije...

sbb saga se nastavlja:

kako je moguće da od 12 mrežnih priključaka koji idu sa istog sviča, koji je priključen na njihov ruter, radi samo 1, i to onaj na kom je sbb eon box?

mreža na: TV, mrežnim plejerima, 3 različita PC ne radi

kada promenim port na kom je sbb eon box, priključim ga na drugi (koji nije radio), box radi - priključen je na internet, sija plav led

 

to se desilo kad je nestao wifi na minut, nestao i fiksni net, wifi se vratio, a fiksni net se nije vratio (osim za sbb opremu), kad se vratio wifi, osvanuo je unifi, kojeg sam isključio, ali koji se još uvek šepuri sa mog rutera

 

tražio sam još onomad da mi daju običan kablovski modem - kažu da nemaju.. i da - garantuju za žičani net samo sa 2 porta sa njihovog rutera, ako u lancu imaš svič, ne garantuju ništa

stoposto su osim unifi, uključili nekakav monitoring, da vide koje kanale gledam (ne gledam TV mmcu vam, pustim film iz video kluba ili ga vratim)

govna

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jasta nego govna.

od kad sam presao na Orion, odmorio sam se.

bila akcija u MTS-u, 12 meseci gratis, trte mrte, 100/20.

bio da raskinem ugovor u Orionu, i predjem u MTS ...

...

prijatno se iznenadio.

kao vernom korisniku ponudili mi ne 12, vec 13 meseci.

i to ne 100/20 vec 200/40.

jedino mi fali megabitna mrezna.

ne zurim da je kupim, dobro mi i ovako.

kupicu kad budem isao do B.Brda.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...