Jump to content

Lowther - modifikacija zvučnika 6C


Lemić

Preporučeni Komentari

Zen! :worship:

1 hour ago, Branko Bin said:

I mene žarko rajca krajnji rezultat 

"Ne laje kera zbog sebe, neg zbog sela", niko te nije tuko po ušima da pričaš, sad si popio Lemicovid-C6, pa ti vidi šta ćeš, inkubacija traje dok se ne čuje.

Za elektromagnet je potrebmo čisto gvožđe, znači odlivak po topljenju rude, bez obogaćivanja ugljenikom, u takovoj kakvoći se ne može učiniti trajno megnetnim. Naziva se "mekim gvožđem", moguće da se ono koristi pri kovanju, nemam nikakva saznanja, neki tačniji naziv je i "Armco gvožđe". Može da se iskoristi i korpus od zvučnika, znači od furde. Ako neko ima ideju, :welcome:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znači, vruć kompir meni u šake, ako. Neću ja tu mnogo da mudrujem, 25v na akumulator, dao Bog, uvek imam po neki BMW pored mog, to su po 15Ah baterije i mogu jdno 10 sati da se prazne na po 0,5A struje, to sam našao kao neku ideju, a posle otompotom.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 4 časa, Lemić reče

znači odlivak po topljenju rude,

Iz visoke peći izlazi sirovo - sivo liveno gvožđe prebogato ugljenikom ( i drugim elementima), zato što se u procesu koristi čist uglljenik - koks. Da bi se dobilo meko gvožđe mora se ukloniti sav ugljenik i druge nečistoće u posebnim pećima. Isto je i za čelik, mora se smanjiti procenat ugljenika i nečistoća znatno da se dobije željeni sastav. Mislim da se dosta teško nabavlja čisto gvožđe bez primesa u manjim količinama.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

11 hours ago, NIXIE said:

Mislim da se dosta teško nabavlja čisto gvožđe bez primesa u manjim količinama.

Nisam znao tehnologiju, a verovatno je nabavljivost problema, kome treba čisto Fe. Našo na netu da je neko čuo da može standard 1010, al je ostao bez potvrde. Meko gvožđe je i betonska armatura, sad, kolko je čisto gvožđe, nem pojma. Danas ću da zovem neke metalce, bar za neku smernicu.

 

11 hours ago, Zen Mod said:

Izguglo sam i to. Videh da Šveđani imaju i navode tehničke podatke, al je suludo, ima košta prevoz ko da je zlato.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 13 minuta, Lemić reče

Meko gvožđe je i betonska armatura

Betonska armatura je čelik sa 0,2-0,3% ugljenika, meko gvožđe se ne koristi u konstrukcijama. Naziv betonsko gvožđe je netačan, samo se odomaćio previše kod nas.

Ne znam tačno šta može da se koristi u elektro magnetima, zašto mora baš meko gvožđe, u pitanju je DC struja za dobijanje magneta, nema promene smera polja, možda može niskougljenični čelik koga ima svuda u obliku šipki i limova?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nem pojma, ne poznajem materiju. Ono što bi trebalo je gvožđe koje ne može da se namagnetiše trajno, ili u što manjem obimu barem. Nemam sagovornika, net je jedini izvor koji imam, ovi ostalo je tek informativno. Izlisto sam nešto neta površno, al nisam obraćao pažnju šta bi bilo celishodno, svaka informacija jako vredna.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

12 hours ago, Zen Mod said:

Trebalo je, taman sâda, da budem vrlo blizu... Pitajte:

inspektormontalbano600119846020121203081

Mogao sam da donesem parče ili da pitam one koji žive/râde blizu, da donesu kada budu išli na izlet... ;) Što me podseti... ;(

Al' da ne bude, posle, da je sve zlo poteklo od tog gvožđa... Da se, odma' dogovorimo...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...