Jump to content

Poklanjam: Iskra visokotonci i srednji


mutayu

Preporučeni Komentari

pre 21 minuta, Pchelac reče

Krco, jesam li shvatio dobro...ti si samo dodao 8omsku Iskru kao visokotonac odfikaren condom na nekih 11KHz... nisi iskljucio postojeci visokotonac? Kako ti zvuci?

Da samo tako dodao.

Malo glasnije od postojeceg ali taman da malo otvori zvuk koliko mi je trebalo.

Dodatno Iskra je na boljoj visini pa mislim da i to ima neke veze.

Uglavnom lepo sam se iznenadio.

 

P.S.  Mozda bi neko iskusniji u ovim igrarijama rekao da treba jos malo izbalansirati ceo spektar ali za jedno popodne meni je ovo odlicno.

:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 22 minuta, Mentok reče

BM zvucnici i neki Pointe amp ?

BM AP17, osnovni podnostojeci i Pointe Sima Jubilee EL84 PP, pored je isto Pointe phono u crnoj kutiji.  Gram je 1210 i Shure V15/3.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sluso sam Simu nekog mk2 cini mi se, nije bio jubilee. odlican amp a bash bash su jeftini bili svojevremeno po oglasima. steta sto nisam capio jedan dok ih je bilo. a BM, slusao sam one neke slicne ali musette, ti su kao skuplji model sa boljim audax drajverima, sta znam meni ono lepo svira ali nekako ko da nema srednjih. Ja bih tu ugasio taj visoki pa rezao tu iskru nize sa skretnicom, a mozda da nekako montiras iskre uspravno sa strane od midbassica da budu blize centri iskre i bassa. dodushe ne znam koliko je to BEZBEDNO s obzirom da su iskre samo 3 wata, doduse i taj Sima ima samo 2x15 wati, to najbolje Zen zna sigurno oce li se spaliti ako se pojaca.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Meni je ova Iskra vise otvorila sredinu nego visinu ili taj prelaz ka visini, nije da se cuju samo cinele - ili je bar moja percepcija takva. 

Sta sam tacno uradio nemam pojma, to sad citam sta pisete  :lol:

BM i phono i Shure svi pomalo vuku na zatvoreniji prelaz iz sredine u visinu.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa okej, ta iskra je verovatno dooosta osetljivija od tog visokotonca, pa ipak dodaje i sredine iako je srezana kondom, ipak je to samo skretnica 3db,  a zbog oblika i velicine verujem da ne ide previsoko pa ne smara sa visokima, tako da.... ima smisla valjda :lol: bitno je da se tebi svidja zvuk :wub:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Meni se cini da je osetljivija ali da nije dominantna.  Sa fazama ko zna, ne znam ni kakvu impedansu tacno vidi pojacalo posto sam signal za Iskru uzeo sa zvucnickih konektora.... ali radi ok  sto kazes meni se svidja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Probaj manji konenzator, 0.47uF recimo. Takođe može i neki otpornik na red sa Iskrom. Možeš se igrati danima. Kakav je efekat kad kontra okreneš Iskre prema zidu? Takođe Iskra može biti u fazi i kontrafazi sa BM. Samo Iskre vežeš kontra na BM kleme, minus na plus i obrnuto. Imaš lampaša 15W, nema opasnosti od pregorevanja Iskri, neće da dobiju ni 1W realno nikad.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 7 minuta, NIXIE reče

Probaj manji konenzator, 0.47uF recimo

Mozda ako mi je ostalo dovoljno Wima od 100n da napakujem vrednost al' sumnjam, nemam pri ruci trenutno 0,47.

Nisam jos probao da okrenem, to cu sutra, ovako sad uglavnom radi cistije tj. najveci uticaj je da se srednji cuju cistije, zvucna slika ukupno nije drasticno izmenjena... .

Imam da se igram narednih dana, sigurno.

:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma da, utroši ovo izgubljeno vreme korisno kad već nemaš kuče da ga šetaš za vreme policijskog časa. :guns2:

Uzeh da merim neke Wharfedale  zvučnike koje prepravljam, nešto ne valja vidim, kad ono crkla baterija od 9V u mikrofonskom pretpojačalu. Kiosk ne radi, napolje se ne sme. Sutra kupujem 2-3 kom. da napravim rezervu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad je pocela kriza, dan-dva pre uvodjenja vanrednog stanja, odem do Kanibala da kupim t.buzir 5mm i vidim sve zatvoreno... Kanibal je srecom radio.  Prosetacu da vidim ako nekim cudom rade  imaju li jeftine kondove.

A imam i da otvaram rupe za IEC i on/off, odlagao sam da precizno uradim mere da ne bih posle turpijao mesec dana.

Iskre su inace meni legle odlicno, potajno sam se nadao da bi zvuk mogao da se otvori ali nisam znao sta da ocekujem... sada sam prezadovoljan.

Mutayu hvala jos jednom !

:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...