Jump to content

BANANE ILI SCREW BANANE OD BAKRA za zvucnike


dunavko

Preporučeni Komentari

pravim neki kabal za zvucnike,imam teflon posrebrenu zicu,imam razradjeni projekat -Low-Inductance DIY Hi-Fi Speaker Cables ,link 

DIYAUDIOPROJECTS.COM

Step by step isntuctions outlining the construction of braided Low-Inductance speaker cables.

sta se dogadja kad dodajem adresu ???? trebaju mi banane ili screw banane od cistog bakra.ranije to nisam ni primecivao na ebay-u ili na ALI-fali banane od bakra su jako skupe a one fensi -rodijum,zlato,molibden,trtmrt jeftinje.pa od cega prave te jeftine kad ja bakar skup.hocu te bakarne banane da posrebrim i trebao bi da dobijem vrhunski kabal za zvucnike

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 18
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

i da zavrsim.ako su i od mesinga - nikl i bakar ove nakamichi-odi cici,ne moze da bude tolika razlika u ceni.ja sam obradjivao bakar na strugu,malo je tezi za obradu,ili otkivak,ne lici mi na to.oni bakarni su od b.lima,iseceni na presi i prosli kroz alat za savijanje,skoro 5 dolara komad?jeli se neko petljao sa ovim stvarima da ja ne otkrivam toplu vodu?nelogicno.jedan  jedini zakljucak se namece:ako koza laze rog ne laze.ovi fensi su od losih materijala,gvozdebi lim ,kuciste od silumina i slicno.da li je to moguce ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bakar berilijum, nije cist bakar, zovu ga i berilijum bronza, nebitno, ima odlicne opruzne karakteristike, ima veliku cvrstocu nakon normalizacije na par stotina stepeni, dobija cvrstocu celika.

Rade se alati za rad u zapaljivim uslovima, viljuskasti kljucevi koji ne varnice pri udaru po gvozdju...pa i muzikalne buksne :) 

Nije jeftina legura, skuplja od mesinga i daleko popularnija za audio...pa je cena blago nama  uvecana...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sem tih mehanickih odlika,imperativ je provodnost.ili nije?srebro,bakar pa ostalo.otpornost na uticaj okoline,srebro potamni,patina ali i dalje je provodnija nego ostalo.znaci bakar pa na njega srebro deblji sloj.spajanje banane sa provodnikom mehanicki,pod sraf, udarom ,nikako lemljenjem,hartletovanje da ali skupo.

znaci,ako je ovo tacno za bakarne banane i ove fensi koje i ja koristim iznecu jednu tvrdnju.da nase uvo ne moze da razlikuje dobre od losih kablova sve sa prikljucima.ili jos nisam cuo ove bakarne koji kao da su od zlata-po ceni.ubijes se ,motas zice levo desno,desno-levo i na kraju trc.stavis neke micubusi,sijaju se i u mraku,komarac ne moze da sleti na njega koliko je gladak.divota.a prodali bor i gde da nadjemo bakar...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

upravo o tome i razgovaramo.sto bih nabacivao srebro na losu podlogu.ponovo:po ceni nakamichi ne moze da bude kvalitetan-teorijski.dal u njemu uopste ima bakra.ali ako taj nakamici blago cici sluzi,pozdravljam.skoro sam pio roze i belo od tamjanike i ostalog.ej,zamisli ,taj ukus ,davni,zaboravljeni.a sve ovo vreme neka fensi sardonirana ispolirana nakamici vina.ima neke analogije -pravu stvar tesko ukapiras a tu ti je pred nosom.na buvljaku jedan prodavao od bakra -pod sraf buksne,3mm debeo b.lim.puna kesa velika.imao pare,bilo 5 kila.necu pa otislo u kazan.a sad 5 dolara od kineza losije,ustvari nase a svetsko.e srbijo..a komunizma nigde...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

HOBBYKING.COM

Male Gold Plated Spring Connector 4mm (10pcs/bag)

Dokopao se svojevremeno kesice ovih. Koriste se za napajanje, struja recimo 30A.  Ogloodani iz jednog komada nem pojma čega. Malo je zeznuto što nemaju ručku a kad se zabodu neće napolje, kleštima se čupaju iz zvučnika. 3$ 10 komada + slanje koje nem pojma koliko je.

U poslednje vreme zgulim kabl i pritegnem. Za 6 meseci skratim 1cm, ogulim nov 1cm pa opet direkt u konektor.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

fala ali to nije resenje.znaci bakarna papucica viljuskasta,debeo bakar,mehanicki da se zica stisne.koliki precnik - unutrasnji 4-5 mm kolika je buksna za debljinu zice do 4mm kv.ovako nesto a da ne bude galv.zasticena da bi srebro sto bolje naleglo na bakar.to je recept sa dobar kabal.sta sve ovi ne uvaljuju umesto bakra.a mozda je to i nevazno?cim kupuju.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako je u opste za neko poredjenje, ni na jednom ozbilinom aparatu za zavarivanje  nisam video konektor od neceg drugog osim mesinga. Znam da je to najjeftinije kvalitetno resenje, ali pricamo o strujama od 500A pri naponu i do 40VDC. Mislim da to nesto govori. Naravno, uvek je strasno bitan kvalitetan mehanicki kontakt zbog prelaznih otpora. I naravno uvek je bio problem kontakt izmedju kabla i konektora. Zbog ogromnih struja bakar brzo oksidira i potamni. I to se desava i na kablovima od 75mm² koji su teorijski vise nego dovoljni za dugotrajan (skoro neprekidan) rad do 300A. Ali, nikada nisam video ovaj problem tamo gde je dobro stegnuta papucica i gde je kontakt dobro izolovan od uticaja vazduha.

 

https://images.app.goo.gl/qWSpCA58Dgd4dkEE9

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

tamo gde se trazi elasticnost konektora-dobar spoj, srebro moze da bude samo prevlaka osnove,znaci banane koje se sire i skupljaju.jedno od boljih resenja su papucice viljuskaste od bakra posrebrene.cisto srebro kao konstrukcioni element nema osobine potrebne za tu namenu.legirano gubi provodnost.srebro iako oksidira-patinira taj oksid je i dalje  dobar provodnik.znaci bakar  pa preko srebro i to mehanicki spojiti to je recept za dobar spoj,nedvosmisleno.to treba da vazi iza drugi deo spoja -kutija ili pojacalo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

NApisah u oftopic zabavi...bakarne kleme sa tecnim srebrom za popravku grejaca zadnjeg stakla(nije jeftina vodica kod auto mike).

Em popravlja spoj, em se zalepi pa popustanje srafa nema uticaja, skidanje nije problem...

Elektronska je imala lepkic sa vecom koncentracijom, ali razvalise elektronsku...ne moz covek ni kond vise da pravi.. :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...