Jump to content

VaŠar 2020 Stockholm


mrcelavi

Preporučeni Komentari

Kao i svake godine u isto vreme i na istim mestima ( u 2 objekta) posle pauze od mislim 2 godine, što od mrzovoljnosti što od zasićenja, rekoh ajd da navratim možda ima štogod zanimljivog.

Ima dosta fotografija ali generalno nisam zadovoljan kvalitetom iz dva razloga: svetlo u skoro svim prostorijama je blagi užas i drugo slikao u JPEG zbog foruma. 

Slike ljutih i High End sprava, tja, možete naći bilo gde na Googlu stoga evo par po meni najzanimljivijih stvarčica. Kao po pravilu radi se o malim manufakturama koje pokušavaju da nađu svoje mesto pod suncem i da nije njih mogo bih slobodno da kažem da bi  200 kr ( 20 evra ) bila bačena para za ulaznicu. 

Pa da krenemo redom:

Najači utisak na mene ostavio aktivni sistem zvučnika FASIO CORNELIA.  Bass driver 18" Acoustic Elegance, Mid i tweeter ScanSpeak  pogonjeni Hypex verovatno D klasa. Rade se u 2 varijante od kojih meni više leži ta druga a ona dolzi sa RAAL dipole 140-15d 

Smešteni u ogromnoj prostorij punoj stakla i pored toga sa lakoćom punili prostor. Zvuk odličan, uravnotežen, precizan, bez muljanja u basu a ni previše analitičan da zamara. Bilo bi zanimljivo uporediti utisak u normalnom životnom prostoru 20-30m2 da li bi 18" bio overkill.

 

DSCF9544.jpg

DSCF9513.jpg

DSCF9514.jpg

DSCF9537.jpg

DSCF9550.jpg

DSCF9533.jpg

DSCF9546.jpg

DSCF9531.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sledeći zanimljiv par kutija nisam zapamtio ime ali je koncept baš zanimljiv. Kutije su napravljene od čeličnog lima 2mm. Sa svih strana su otvorene ovim rupama. Unutra su dva 10" bas drivera i jedan širokopojasni.

Zvuk jako prijatan nenametljiv a sa mojom konstatacijom da iznad 16KHz nema ničega se i sam vlasnik odnosno konstruktor složio ali reče da nebi odsutupio dodavanjem twitera. Moguće sigurno je on to probao. Stvar ukusa zar ne. 

 

DSCF9489.jpg

DSCF9495.jpg

DSCF9496.jpg

DSCF9498.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Italijanska manufaktura sa 24 zaposlena počela kao servis lampaških radio aparata. U ponudi ovi divni lampaši i open bafl 2 modela. Ovaj manji me uopšte nije dojmio šta više zvuk je njanjav mutan bez živosti. Pa kako i nebi bio kad su sva tri drajvera srednjotonci. Veći model nismi čuli stoji ko ukras u ćošku ali je nafilovan čini se jako dobrim drajverima. Možda 300 b ne mogu da ih ganjaju logično je da na sajmu nastupaš sa perjanicama, ko bi ga znao.

Ups prekoračio se limit. 

 

DSCF9660.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Just now, Zen Mod said:

info o vodovodu?

da ti ispravim oni typo gore - 1600Hz?  nedostaje 0 ?

Tačno svemoćni, 16000Hz.

O vodoinstalaciji naznam ništa bilo je mnogo posetilaca u sobi i samo se slušala muzika. Propustio sam intro. Šteta i mene zanima jer je koncept baš interesantan dizajnerski a i zvučno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok, idemo dalje. Stali smo kod italijanske firme Old School Hi Fi. Kao što rekoh izloženi zvučnici se nisu pokazali dostojnim za ova na izgled prekrasna cevna pojačala. Slušali se 300b mono blokovi i preamp. Šteta, šteta baš. Ni trunke onog svilenkastog slatkog zvuka 300b i pored prisutne horne nisam osetio ništa od one lampaške čarolije. Dizajn pojačala je baš old school  bez da pretenduje samim izgledom u High End, bakarna gornja ploča i drveni ram, fino. 

DSCF9649.jpg

DSCF9651.jpg

DSCF9653.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

11 minutes ago, Zen Mod said:

aha

ide u kompletu sa svojim preampom

ima Nele 2 kom u radnoj muzickoj sobi

To sam hteo kao šlag da ostavim za kraj, ali kad si već spomenuo ultra giga mega cara, evo i njega u društvu sa Focal.   Bože mili ono moram što pre da potisnem u zaborav, ubitačno dobro. Nemam pojma da li je Focal nešto unapređivao onaj njihov čuveni beriljum tviter šta god bilo pogonjeni Pass-om, ubitačna kombinacija

DSCF9828.jpg

DSCF9829.jpg

DSCF9823.jpg

DSCF9819.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Što se cena tiče, nije me interesovalo da gledam jer realno i nisam kupac, jedino sam zapamtio da one fine aktivne kutije sa početka pisanija se prodaju po ceni od 100 000 kruna ili ti približno 9 i kusu hiljada eura.

Zapazio sam ozbiljno povećanje cena Pro Ject uređaja.

Toliko od mene  odoh da zagrejem moje  lampe, uživajte ovo nedeljno popodne Cheers  :cheers:

DSCF9577.jpg

DSCF9584.jpg

DSCF9573.jpg

DSCF9691.jpg

DSCF9689.jpg

DSCF9697.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...