Jump to content

Pure DSD


shonne

Preporučeni Komentari

Probao sam, kada zagrevam zagreva se i gerber ploca i pocne da se raspada zajedno sa tom smolom. Probao laganom temperaturom na 150C ide skida se lagano ali jako je osetljiva gerber ploca verovatno su je premazali necim da se raspadne ako neko pokusa da otkrije to. Probao sam i sa onim sredstvom za skidanje farbe, ma jok. Zavrsilo u kanti za smece, steta, a moglo je da se klonira jer je vrhunski regulator da sam uspeo da otkrijem. Bolje ne dirati zbog kontaminacije ako se koja komponenta raspadne ko zna sta je unutra, berilijum... :D

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 549
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Ti regulatori imaju pinove za kelvin konekciju sto je extra dobra stvar, riple rejection 110db, ovo bi lagano moglo da se koristi za neke fine audio uredjaje, nisam uspeo videti gde su mu otpornici za podesavanje napona i struje, a nisu skupi samo 19$ mnogo jeftinije nego praviti neke super regulatore.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hmm, mozda bi moglo nesto i na ovaj nacin

https://eu.mouser.com/datasheet/2/76/CS42L42_F5-1825348.pdf

https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/adau1850.pdf

Nisma pametan. Nema smisla stavljati bilo sta i kvariti rezoluciju dobijenu sa ct7302 i dsc, najverovatnije nista od tone kontrole.

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobro nema problema vidim da se stedite i ne dajete savete uglavnom cim sklopim ovo i evidentiram greske i propuste sta je moglo a sta ne da se stavi na gerber, projekat ce ici u novu temu kao open source za one koji bi da prave ovako nesto! Pre nego sto otvorim novu temu bitno mi je da prepravim projekat (osnovnu plocu) tako da moze da se radi diy nadogradnja po potrebama. Dali postoji mognust da se otvore prva tri posta u novoj temi a da se ne zakljuca "izmeni post"? Cilj projekta da bude opensource jeste da se od ovoga napravi nesto brutalno dobro svirajuce sa pregrst mogucnosti nadogradnje i ideja, znaci jedno digitalno pojacalo, media server, fm radio, pure dsd bez opampova i budalastina.

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stavljeni cincevi za analogni ulaz i ugradjeni dekoupling kondenzatori. Evidentirana jedna od gresaka na gerber ploci gde nisam racunao na udaljenost sarafa za cinceve na analognom ulazu tako da je moralo da se improvizuje nakrivljavanjem i sirenjem. :D Isto tako opticki ulazi treba da idu 5mm napolje. Jos uvek ne mogu da konstruisem zadnju plocu dok ne vidim gde ce ekspanzioni slot sa fm radiom i bluetoothom da ide kao i antenski prikljuci i antena za raspberry pi 4 eksternu wifi antenu.

IMG_2103.JPG

Ispod je dobra kombinacija koja svira iha haj od kad, koja je meni referentna, samo je 2018 iz malih kutija premestena u novu vecu kutiju, doradjena skretnica, i tako to stoji i kupi prasinu. 

IMG_2106.JPG

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve bi to islo lakse da je PCM na ulazu u dsc, ima brdo dsp-ova sa PCM signalom, dali neko zna ijedan dsp koji prepoznaje dsd signal na i2s ulazu?? Ne vidim resenje za tone kontrolu sem da se zbudzi neki analogno-aktivni tone kontrol :( umesto audio transformatora, ima li neko neko resenje ili ideju?

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve zivo sam pretrazio i na analog devices sajtu, mouseru, prevrtio 50 datashitova u potrazi za resenjem, naletih na ovo od Rme ADI 2

8.8. DSP Limitations
There is never enough DSP power – no matter how much you add (frustrated developer).
That is true even for the ADI-2 DAC. Although being equipped with a quite capable 2.17 Giga
FLOPS DSP chip, plus using the FPGA to perform further calculations (RME’s virtual DSP for
mixing/routing, level meters, filtering, Crossfeed), 768 kHz sample rate takes its toll. The calculation power available at 48 kHz is divided by 16 (!) then. Even at 384 kHz it is just 1/8 of that at 48
kHz. The DSP in the ADI- 2 Pro performs:
Bass/Treble and Loudness for 2 channels
5-band parametric EQ for 2 channels
Standard phase functions for 2 channels
Crossfeed for 2 channels
30-Band bi-quad bandpass filter spectral analyzer
Peak Level meters for all channels
Display rendering
Volume control on 2 channels
Several controller-like functions, like volume ramp-up, mute, signal routing control etc.
DSD to PCM conversion (for level meters)
At 48 kHz that is no big deal, at 192 kHz it already needs efficient coding and a better DSP chip.
But at 768 kHz you need a DSP with 4 times the power of the ‘better’ one. Therefore there is no
way around disabling some functions at higher sample rates. Fortunately those limitations have
only small impact in real-world usage:
 At sample rates 705.6 kHz and up Crossfeed or EQ can be active, not both at the same time.
Bass/Treble and Loudness are not available.
The high sample rates available in the ADI-2 DAC also exceed the capabilites of the digital input.
Both AES and SPDIF are limited to 192 kHz, and there is no way around it. Therefore all higher
sample rates are only usable with USB. And in iOS mode when using an iPad/iPhone with an
app that supports such high sample rates (Neutron, Onkyo HF-Player etc.).
DSD comes with its own limitations. DSD is a 1 bit stream of data that can not be processed
digitally. There is no Bass, Treble, Loudness, EQ etc. possible at all. The volume control is no
longer done by the DSP, but the DAC chip, which converts DSD into PCM to be able to offer
level (volume) modification. You won’t notice that, volume operation at the ADI-2 DAC is seamless and behaves identical in any mode. The DSP now performs an additional DSD to PCM conversion, to be able to show the audio signal on the level meters and the Analyzer – a unique
feature of the ADI-2 DAC.
Even more extreme is DSD Direct. If activated (SETUP, Options, Phones / DSD), the DSD signal is not converted to PCM within the DAC chip, therefore there is no volume control at all –
except for the analog reference levels, which can be used to set the coarse output level / volume. Left with no volume control, the ADI-2 DAC intentionally deactivates the headphone outputs in DSD Direct mode – the analog signal is only available at the rear outputs.

U prevodu ne ditati jer je nemoguce sa dsd bilo sta raditi. Resenje je probati neki obicni tone kontrol aktivni na izlazu dsc-a, dali sam u pravu ili gresim? I ovo je problem jer je ulaz na hipex modulima diferencijalni. Stvarno nemam ideju.

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema nista da valja. Jedino sto bi moglo da se uradi jeste dva komada -> https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/adau1850.pdf ali dimenzija chipa je 2.5mm x 1.2mm sa 28 balova, to zalemiti je tesko da mogu.

 

Druga opcija -> https://www.ti.com/lit/ds/symlink/tas3204.pdf?ts=1634635253374 , ali staviti ili prvi ili grugi onda kakva je svrha dsc-a? Da ne lupam glavom o zid i trazim vec dva dana resenje definitivno odustajem od tone kontrole, samo cekam da mi stigne hipex modul i da konacno spakujem ovo pojacalo i da se to konacno proba na dva zvucnika, javljam utiske, okacicu i koji audio video snimak da se to cuje koliko moze da se cuje sa snimka. :)

Izmenjeno od savan
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nece da prime nove da utrostruce ucetvorostruce radnu snagu, jednostavno mala plata a njih saka jada i boli ih ona stvar a cela drzava u zastoju zbog takvih, nemam reci sta bi rekao. I to tako godinama, decenijama, prolazi a niko se ne buni, ne razumem dali smo mi retardirana nacija ili sta stvarno mi nije jasno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...