Jump to content

Rezač?


stefaca

Preporučeni Komentari

12 hours ago, krca44 said:

Verbatim je kompanija koja je posedovala samo kancelarijsku zgradu i nikakvu proizvodnju.  Sve su drugi pravili za njih, pa i nalepnice sa njihovim imenom.

Bio je nekada zgodan mali program za Win98, ocita kodove sa diska i lepo vidis ko je tacno proizvodjac i gde je fabrika.

To je delimično (ne)tačno... Verbatim je u to vreme bio u vlasništvu Mitsubishi Chemical-a, i deo optičkih medija se proizvodio u njihovim fabrikama u Japanu i Singapuru, a deo su za njih proizvodili kontraktori u Kini i Indiji.

Mada to i nije toliko bitno, imali su razne serije, od jako dobrih do sasvim osrednjih.  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Au koliko komplikujete.

Uzmi bilo koji nov rezač, asus ili koji već. Diskovi ovo:

https://viphouse.rs/p/traxdata-9017e3itra006/97512

Ti Traxdata printabilni su Ritek što je ok. Ritek je ono pre 15 godina bio odmah iza TY i Ricoh medija, bar koliko se ja sećam. Ili to ili Verbatim Crystal Azo. Režeš na 16x.

 

To je što se konkretnog pitanja/saveta tiče, a sad i par fakata vezanih za diskusiju:

1. CDovi koji su labelovani kao "audio" su identični po kvalitetu kao obični, imaju samo neki flag koji je neophodan za one audio komponente koje su duplirale/rezale CD, bili su dosta skuplji jer je ta razlika u ceni išla muzičkoj industriji da bi dozvolila da se kopira digitalna muzika na taj način. U kompu naravno nema razlike jer možeš da režeš i na obične diskove.

2. Što se kvaliteta narezanog diska tiče, to je već sve ispričano 100 puta, od Red Book standarda, error korekcije itd. Više bita ide na razne nivoe error korekcije nego na samu muziku :) Tako da među koretkno narezanim diskovima nema razlike u zvuku, bili rezači i diskovi jeftini ili skupi. Namerno sam napisao "korektno narezanim" jer se svi sećamo da smo imali poneki disk koji šušti i zastajkuje, ali to je obično bilo kupljeno na ulici i rezano ili presovano na ko zna kakvim izrabljenim mašinama.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...