Jump to content

Odakle krenuti u svet vrteški?


gluv_i_udaren

Preporučeni Komentari

Da li su to nitne sa navojem ili urezan navoj u bakru.

Nekada znaju da zloupotrebe bakar acetat i naprave gvojze nalik bakru, lakiraju itd...

Bakar je slina od materijala, srafciger ga duboko zareze.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Ubacio letvice od jasena 4mm. Probao sam i crne, ali onda ispadne kao da oraj ima neki feler, nije lepo na oko. Toniranje otpada, jer se sve zajedno smirgla, pa bi se bajc skinuo. Probao i hrast letvice i jope izgledalo bzvz. Sto kaze zmaj, mozda bude dobar za narodnjake lol

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako možeš doći do lipovih letvica, mislim da bi ti se svideo izgled.

Lipa nema izražene godove, pa se vizuelno doživljava jednolično odnosno u slučaju tvoje baze kao svetla široka traka-linija.

Drugi predlog imam za ovo rešenje. U zavisnosti od izgleda elemenata na gornjoj površini, mogao bi umesto drvene letvice ubaciti traku odgovarajućeg metala (bakar, inox, mesing) prethodno finiširanog u mat ili poliranoj verziji. Takvo, a usklađeno rešenje bi moglo biti veoma elegantno.  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zalepljeno :)

btw, i jasen ima lepo izražene godove. trudio sam se da ih poređam da prate godove i šare na orahu. Gde su na orahu ravni, i na jasenu su, gde se na orahu izvijaju, i jasen sam ubacio nekako tako.

bakar bi bio pornjava, ali to moram van stolarske radionice, pa je malo komplikacija. Svakako ću narokati bakra iznutra, jedino što se neće videti :)

image.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 7/8/2020 at 7:16 PM, gluv_i_udaren said:

Probao, to mi je i bila prva zamisao (ebanovina), ali je nekako otužno izgledalo

Kolega, izvini na offtopic-u, vidim baratas opasno plemenitim i lepim komadima drvlja, pa da li znas mozda, bi li negde u nas ja mogao naci (kupiti) daske indijske jabuke, debljina dovoljna 12mm, da izmenim stranice na resiveru Tandberg TR 2075 (toliko mi dakle treba, koliko njemu treba)? Tekstura, boja, idealno uz sivo-crni front, i plavo pozadinsko osvetljenje. Hvala unapred.

P.S. Sada iscitah ovu celu temu, S V A K A cast za entuzijazam i pre svega preduzmiljivost. Bejase bas blejanje za vanredno, i ja za to vreme na mojoj vrtilici (Systemdek IIX) odradih par samostalnih tvikova, ima prikazano na "onom" vorumu, "caraparska" tema. I mogu samo reci, sve donosi napredak, ali po mom misljenju do sada napajanje donosi najvise (uz izuzetak zamene celog plinta, sumnjam da cu to i raditi na Systemdeku).

Btw, ovo mi je prvi post ovdje, pa pozdrav i svima drugima! Uzdravlje! (ne nadjoh adekvatan emotikon, ono brdo krigli piva i sl. ;)).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...