Jump to content

Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)


shonne

Preporučeni Komentari

4 hours ago, Lemić said:

Auuu, kako si me slatko nasmejao. Lemim samo luster žicu, sutra ću nekog napenalim. Na tu temu, jel uputno dodati podnožja, za eventualnu laku zameni operacioih iz bilo kog razloga?

I, mslim da si oso "dužan", jel može D/A čip da radi u non overespling modu?

 

Mislim da ne mogu da stanu podnozja. Nema gde. Plus je sve jako tanko i pipavo. 

Veruj da neces imati potrebu da menjas vise nista.Samo treba da je profi taj koji lemi .

Moze Sabre da radi u tom modu - ali da satavis sam iz delova nov DAC :D

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 hours ago, Mikorist said:

@Lemić - Javi utiske kako svira - kad ti zameni. :D

Bukvalno upaljen sistem pre desetak minuta, dublji, definisaniji i bogatiji bas, ceo spektar sa još više detalja i detaljčića, sve jasno razdvojno, svaki timbar, zvučna slika krupnija, nema sterilnosti i digitalne agresivnosti, doduše, nije ni bilo ničega što bi mi paralo uši, al sad je sve još zaobljenje, dinamiku ne mogu da razlučim, kad je sve tu i kad nema ispada, čini se da je nema, moram malo neke numere da iznabadam, to je to, napredak evidentan, a Guja ko struja, čist sinus, puna zahvalnost. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 minutes ago, guja011 said:

au, dobro je.

zamalo da desetka ode na listu opasnih igrački:

-dok se upazari, budući vlasnik je nervozan

-dok se apgrejduje, vlasnik je nepodnošljivo navalentan

-kada se sve spucka, vlasnik nestane sa foruma na duže vreme

Skockava se iz numere u numeru, bukvalno. Prostornost malo talasa, doduše, sistem nije paljen od sinoć, no sad čuh odličnu akustiku doboša.

Umem da budem navalentan, mada svakako znam da ništa nema za 5 minuta. Spuckano, uvek treba da bude visoko dobro, to smatram podrazumevajućim u bilo čemu, kompliment od mene, pre zub, vrlo, vrlo retko, a to ne znači da ne vrednujem, obradovao si me, a to je danas sve ređe ii ređe. pored pedantnog rada to je još vrednije, veliko hvala još jednom, revanš je nizostavan.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 minutes ago, Mikorist said:

ovo burazeru. nesto mu dodaje u zvuku. pojma nemam kako - kad samo pice 010101010101.....

cuces sam :buehehe:

Ako sad imaš odvojeno napajanje, može jedna žica u kablu da se otkači, ona za +5V. Ne znam koliko to utiče na zvuk. Kod nekih DAC-ova mogu da ostanu samo dve žice za data, a kod nekih treba i ona treća za GND inače ga ne prepoznaje PC. Moram napraviti bolji USB kabal, samo još ne znam kako.:party:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

9 minutes ago, Mikorist said:

Meni bolji ne treba. Btw.  +5V je raskacio Guja na injektoru - bukvalno ta zica visi u vazduhu ;)

To je morao da uradi čim je dodao eksterno napajanje. Ta žica ne visi, sa druge strane je vezana na +5V u PC, zato je treba otkačiti u kablu.  Najbolje je da je u opšte nema u kablu ako nije potrebna. A da li stvarno to utiče na zvuk, to ne znam dok ne probam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

9 hours ago, NIXIE said:

Moram napraviti bolji USB kabal, samo još ne znam kako.:party:

LNC-Noise-Suppression-USB20-Cable.jpg

 

obrati paznju na merenje gore - kabl kao izolaciju ima sloj ferita - gde naci takav - koji ima omotac od ferita po celoj duzini ?

 

inace ovakvi kablovi - ne koriste se za audio - koristi ih avio industrija i NASA -za odredjene merne uredjaje i interfejse koji su pod udarom - ometaca signala:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

10 hours ago, Mikorist said:

Mora da se usvira.  Strpljenje . Naravno - plejer je bitan - foobar - dodaci - operativni sistem. USB kabl - interkonekt.

Sve će da dođe na red polako, deo po deo i pri svakoj izmeni sluška, da bi se znalo šta i kako. D10 radi već desetak dana, ima 50-tak radnih sati i tačno se oseti razlika prekjuče, prostor se uokvirio, tako da sigurno i sada treba neko vreme, pogotovu što i ti imaš takav zaključak. Zato nisam insistirao na Gujinom daljem angažmanu, hoću da razlčim "bubice", imam veliku skepsu prema njima generalno, nikada nisam bio zadovljan koju god sam stavio, pričasmo već o prvim Philips-ovim operacioim i kako oni uz nedostatke prijatno zvuče.

Što se tiče kabla, ima tema već, generalno, svaki šild utiče na energetsko polje i uvek je diskutabilan njegov rezultat, ja recimo skidam na činčevima oklopiće kojima se pritežu, svo ožičenje je potpuno otvoreno jer sam svojevremeno tako zaključio, sada, u drugom ambijentu, možda bi bilo bolje da se nešto oklapa, ali bi to zahtevalo opsežnu prepravku. Merno i  izvučno, ne mora da se poklopi, manje krlja nije garancija da je više muzike. Imaju bakarni USB konektori, a za početak ću svakako krenuti sa običnim i nekim svojim idejama po pitanju samog provodnika. Teresonic je imao kablove sa oklopom, niz perlica koje sigurno lako mogu da se nađu, zaboravio sam detalje ali mogu doći do njih, verovatno ću u nekom trenutku uzeti i kablažu, preklane nisam bio nešto voljan da se time pozaavim, al sad, što da ne. D10 me je probudio iz inertnosti i tokom zime sam rešio da audiofilišem, ovo je samo početak, nadam se.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

16 minutes ago, Lemić said:

ja recimo skidam na činčevima oklopiće kojima se pritežu

Ovde nema metala, osim na samim kontaktima, pin je šupalj, kontakt mase u jednoj tački, minimum metala.

Metalni deo je od telurijum bakra. Ima pozlaćenih, posrebrenih i obloženih rodijumom. Možda ima i čisto bakarnih, no nisam ih video.

Odlično su izrađeni, primaju kablove do 9mm prečnika, imaju mali inbus za fiksiranje kabla. Ako je tanji kabal nabaci se snake skina i termo bužira koliko treba da uđe knap. Nisam imao nikakvih problema do sada sa njima, lepo ležu na svaki činč jer je plastika fleksibilna, nisu skupi, nisu se još razglavili a zabadao sam ih ko zna koliko puta.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Star+line+RCA+copper&_sacat=0

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...