Jump to content

Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)


shonne

Preporučeni Komentari

39 minutes ago, NIXIE said:

Mislim da je to sve uzaludno, odnosno da je dobitak mali jer je ta koncepcija sa tri OP na izlazu loša, koji god da su. Osim toga ne deluje mi da ima mesta za podnožja, prva dva OP su SMD buvice, verovatno Kineske varijante a to onda nije taj čip. A ako ima i neki sprežni elektrolit ili keramički kond na putu signala, ne opravi ga ništa. Ja mislim kao i pre, značajniji napredak dobijaš sigurno eksternim napajanjem.

Evo našta to izgleda sad iznutra -možda sa ovim povećanjem možeš da vidiš sve

20180320_132705_1.jpg.a44c3e65fe6de83482d2d3c659a9768b.jpg.47da9a8ecd81dc1e58dd777bcf837971.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

42 minutes ago, Mikorist said:

Piše lepo iznad - +8V i  -8V treba da je napajanje za ta tri OP

Kao što reče Zen, ima neki mali DC/DC pretvarač za OP. Možda sa donje strane PCB. To opet unosi dodatni šum i smetnje, a i mali je napon napajanja OP, bolje da je +-15V.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da li je neko ispitivao zvučne domete blu rej plejera? Nešto se nisam bavio tom tematikom. Imam Philips bdp 9100 melje do 192kbs a čita i master audio, ima super kutiju za skockati muzički PC u njega. Odgledao 20-ak filmova na njemu i sad podugačko stoji, vata prašinu.

A lep u p.m. pa reko može pametnije da se iskoristi. Valjalo bi mu dodati pasivne hladnjake, izbaciti ventove sa sadašnjeg Eee Box-a, ima mesta i za interni dsd dac i još svašta nešto pa mož da bude zanimacija za zimske večeri. Možda da a možda ostane samo ideja.

 

75f70cea0387fbb9d60078cdcfb70.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Grešiš sinak, ovaj grešiš. Prvo priključio si na zvučnu integrušu, neće to da valja da t Win obrađuje signal,unutra ti sedi Bil Gejts i igra se sa  bitovima jer mu dosadno.     Znači mora koaksijal ili usb ili svetleći. Onda lepo isključiš integrisani zvuk da ne brlja i koristiš sirovi signal na dac. 

To što ti se sada čini da je naj zvuk direkt sa snajperke je zato što je ona nadrndan do maksimuma  da bi u igricama fascinira klince. Pojačana dinamika gein napucano do daske pa mora detalji da isplivaju a izobličenja, noiz i td neće da spominju.

Odlčna ploča ako je pravilno koristiš.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...