NIXIE Napisano Jun 5, 2019 Share #1 Napisano Jun 5, 2019 Jeftini visokotonci kupljeni na Aliexpress-u za 32dolara par, oznaka Vifa XT25A, 8 oma. Nemaju na sebi Vifa oznake, ali prodavac tvrdi da su Vifa made, fabrika Vifa drivera sa NEO magnetima je i inače u Kini. Mereno na kartonu, one neravnine u opsegu su verovatno posledica toga što nisam upustio driver nego je malo virio iz kartona. U Holmi Impulse je bio postavljen donji limit na 600Hz, nisam koristio redni kondenzator. Mislim da su to upotrebljivi driveri za niskobudžetne projekte, ne nađoh ništa bolje za te pare a da je 8 oma nominalno, uglavnom su 4 oma ti Vifa ring radijatori. Mehanički sve je u redu, centrator (bakarni) je čvrst, ne mrda se, konektori takođe. Driveri su dosta ujednačeni, malko se razlikuju. Možda nekome bude od koristi za neke jeftine zvučnike, recimo za glavni ili backfire tweeter, dosta lepo izgledaju. Aleks, 2a3 and dejanco32 je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Jun 5, 2019 Share #2 Napisano Jun 5, 2019 Mogu da zamislim facu žene kad ovo vidi na fotelji i dršku sa mikrofonom. I čudne zvuke test signala. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jun 5, 2019 Autor Share #3 Napisano Jun 5, 2019 13 minutes ago, Mikorist said: Mogu da zamislim facu žene kad ovo vidi na fotelji i dršku sa mikrofonom. I čudne zvuke test signala. Nije mi žena tuj, sutra dolazi. Neka stvari se ne rade u prisustvu žena. Ta fotelja uskoro leti iz kuće, smeta zvučnicima. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Jun 5, 2019 Share #4 Napisano Jun 5, 2019 Lepo se mere. Nije to videlo Vifu, al Kinezi... kopiraju Dodge dzip, ne mogu jedan drajver. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jun 5, 2019 Autor Share #5 Napisano Jun 5, 2019 2 minutes ago, Aleks said: Lepo se mere. Nije to videlo Vifu, al Kinezi... kopiraju Dodge dzip, ne mogu jedan drajver. Ma da, a ima neki prcvoljak od magneta, a radi. Tehnika napreduje. Recimo nekoliko puta deluje bolje od SAL zvučnika, ne znam kaki su im oni mali basići isto za siću. možda naručim neki za probu. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #6 Napisano Februar 27, 2022 Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Februar 27, 2022 Share #7 Napisano Februar 27, 2022 Miko kakva je to skalamerija? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 27, 2022 Share #8 Napisano Februar 27, 2022 nove slusalice shonne and Vix je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #9 Napisano Februar 27, 2022 Moja verzija Tannoy supertvitera Još samo pstolja da nađem... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Februar 27, 2022 Share #10 Napisano Februar 27, 2022 18 minutes ago, Muad'Dib said: https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici-oprema-i-delovi/scan-speak-r2904-700005-revelator/oglas/130054551?filter_id=1517046536 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #11 Napisano Februar 27, 2022 Aha liči Kineski klonj. shonne je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #12 Napisano Februar 27, 2022 A ovaj genije sa KP mogao je švercera da nađe..jbt .........15K carina Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Februar 27, 2022 Share #13 Napisano Februar 27, 2022 Just now, Muad'Dib said: A ovaj papak sa KP mogao je švercera da nađe..jbt 15K carina smanjio mu malo cenu ukupnu, oko 220-230 eur komad...sa druge strane, 22 ili 30% obaveze tam ili ovamo...dodje ti na adresu. Smanjio je ukupnu cenu za 70 eur. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #14 Napisano Februar 27, 2022 pre 1 minut, shonne reče .dodje ti na adresu dodje mi i svercer sa kombijem na adresu direkt iz germanije misa je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 27, 2022 Share #15 Napisano Februar 27, 2022 21 minutes ago, Muad'Dib said: Moja verzija Tannoy supertvitera Još samo pstolja da nađem... potrazi malo slike po netu, koji je to jadnicak sa malo neodimijuma msm, fataju na jeftinjaka i bezobrazluk - malo sminke na driver koji su na kolicinu platili mozda 5E sminka da ih kosta jos 50E lele hifish je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #16 Napisano Februar 27, 2022 i to za nesto sto okvirno svira od 15 - 25khz Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Februar 27, 2022 Share #17 Napisano Februar 27, 2022 Mislim da je greota stavljati super tweeter na dual concentric drivere. Koliko cimanja da se napravi konstantna direktivnost iz iste tačke, a onda se sve upropasti sa tim dodatkom, za frekvencije koje ionako niko ne čuje Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 27, 2022 Share #18 Napisano Februar 27, 2022 dodaje se samo da sapce, da malo vazduha ako se odradi u toj meri, ne smeta i ne cuje se, ali se itekako cuje kad ga iskljucis ja realno cujem do 13K5, a cujem lepo supervisoki istina , za Tann nesto ne trcim da ga dodajem, ali za moje RCA je potrebniji i veoma dobrodosao hifish and black coffe je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Februar 27, 2022 Autor Share #19 Napisano Februar 27, 2022 Upravo tako. Ako baš smeta, okrene se pozadi. Uslov je da ima malo zida iza zvučnika, a u principu uvek ima ako nije dampiran nekim zavesama ili predaleko. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 27, 2022 Share #20 Napisano Februar 27, 2022 Probao sam samo njega da slusam. To je tako fini pisak. Dodaje energiju na zvucnu sliku...Ne gubi se nikakava direktivnost...Proširuje se sweet spot .Probao sam i pozadi i kod mene nije to to...Samo napred i to uz ivicu... Ovaj visoki uopšte nije šala. Bolji je od mase konfekcijskih u kutijama Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 27, 2022 Share #21 Napisano Februar 27, 2022 pozadi se okrece ako ti treba omni/dipole efekat, iz bilo kog razloga recimo za Tann na OB, super je staviti omni/dipole ( bas mi se nesto ne otvara komora originalnog kompresionog drivera), jer je bass cone vec u dipole modu NIXIE and Mikorist je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Februar 27, 2022 Autor Share #22 Napisano Februar 27, 2022 Kad je napred, bitni je rastojanje i položaj po dubini. Kad je nazad to otpada. Onda je manje više bitno samo rastojanje od zida. Zanimljivi su i efekti zavisno od faze supertweeter-a i tviteer-a. Recimo kod mene zvuči oštrije kad su u kontrafazi. To mi je odgovaralo za mekanozvučeći Dynaudio D28, a za Fountek ribbon mora obrnuto i dosta tiše. hifish and Mikorist je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah