Jump to content

Ansuz X Mainz power Cable


Preporučeni Komentari

O da da....ah ti kablovi, em sviraju, pa ne sviraju, neko kaze snake oil, ja kazem da treba probati......oslusnuti kod sebe u poznatom okruzenju....i da , stigao je gospodin iz naslova, danskog je porekla, znaci plemenite krvi, barem bi trebao biti po poreklu, ekipa koja pravi ove kablove dugo godina je pravil ozicenja za Raidho zvucnike, a svi znamo da je to vrhunska manufaktura....dobro, neko ce reci , pa ovo je diy forum, sta ja to pisem bezveze, e pa jbga morao sam da prenesem mali delic svog iskustva.

Utisak je , skromno receno frapantan, ovak power kabel je uneo megalomansku zvucnu promenu kod mene u sistemu (izvor dac konverter za 8741  wolson cipom, drugi izvor cd plejer philips 104, meridian 562 v u ulozi bufera i control centra, ujedno i selektor ulaznih signala, pasivni preamp sa alps blu potom, i izlazni power amp Linn LK 280 ....i  na njega je odmah legao ovaj Ansuz...... da e palamudim puno sta sam sve dobio promenom kabela, skraticu pricu da se stereo pozornica prosirila po sirini i dubini, detalji su bolji za 200posto, bass takodje....toliko od mene , par slika u prilogu :

 

IMG_20190309_194355.jpg

IMG_20190309_194626.jpg

IMG_20190309_194721.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To sa napojnim kablovima ispade mnogo značajno kao i sa svim ostalim kablovima, nikad kraja. Audio penzija ne postoji, čim pomisliš to je to, nema više potrebe za unapređenjima, neko donese nešto novo na probu i ubije te u pojam.:blink:

Jednom sam onako neoprezno na nekom forumu napisao da je to obična glupost (tema je bila LAPP širmovani kao napojni kabal). Drugovi dragi ima više od 200km do Đerdapa, Obrenovac je doduše puno bliži, pa trafo stanice, srednji napon, niski napon, razne žice aluminijumske, pa tamo neki osigurači i loši kontakti i ko zna šta još usput itd. Kako onda 1m skupog kabla od utičnice u zidu do uređaja može imati bilo kakav uticaj? Tako sam i mislio dok nisam lično čuo da ima uticaja i to puno. Čovek se uči dok je živ. :oldtimer:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, sax.hifi said:

ako kabl ima frapantan (dramatican) uticaj na sistem, onda sistem ne valja.

ili, nesto u sistemu.

da sam kabloman, nisam.

ali da kablovi imaju uticaj, imaju.

ali enorman uticaj ...

Ne znam sta to ne valja kod mene u sistemu, osim slusaoca :happy64:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

7 minutes ago, Zen Mod said:

mea culpa

danas sa telefona,bio sam ubedjen da je oglas ,narocito kad orocitah silne evre :)

navodi me na pomisao da treba i ja da revidiram cene

:w00t:

Bio jeste oglsa al celih sat vremena, cisto da jednom drugaru  pojasnim u slici i reci kakav je kabel, pa sam ga skinuo brze bolje...ipak vidite dobro....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, sax.hifi said:

ako kabl ima frapantan (dramatican) uticaj na sistem, onda sistem ne valja.

ili, nesto u sistemu.

da sam kabloman, nisam.

ali da kablovi imaju uticaj, imaju.

ali enorman uticaj ...

da se ne ponavljam. citat 1

On 3/6/2019 at 12:18 PM, Mikorist said:

Bez obzira na merenja, bilo kakve razlike u stvarnom svetu između kablova zahtevaju vrlo egzotičnu opremu za merenje. Očigledno će postojati tehničke razlike između mehanike i fizike kabla.

Potpuno je irelevantno kako se ponaša bilo koji element audio lanca, dobar ili loš, kada ima nekoliko nula ispred merenja.

Na primer, ako dobar zvučnik (skretnica+drajveri) obezbedi neverovatnu malu distorziju od 0.9% , to nema nikakvog značaja

ako DAC doda 0,00001% izobličenja, pojačalo 0,2% izobličenje, zvučnički kablovi 0,0000003 % , osigurač  0,00000000002 , napojni kabl 0,000000000001 % izobličenja i tako dalje.

Distorzija je kumulativna od izvora do zvučnika, a element duž tog lanca sa najviše "izobličenja" maskira i krije nedostatke svih ostalih.:smesna:

na ovo treba dodati distorziju usiju. citat 2

On 3/4/2019 at 5:47 PM, Mikorist said:

Do Fletcher–Munson kriva

https://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher–Munson_curves

 

Ove krive pokazuju da je frekventni odziv naših ušiju nelinearan i varira sa nivoom zvučnog pritiska.

Prema tome, kod različitih podešavanja jačine zvuka uočićemo različit balans frekvencije reprodukovanog zvuka.:rofl:

potom audio memorija . citat 3

 

On 3/6/2019 at 1:10 PM, Mikorist said:


Talas zvučnog pritiska ulazi u ušni kanal, prolazi kroz srednje uho i dopire do unutrašnjeg uha gde se pretvara u strujni impulsni tok ...
... mozak koji tumači taj digitalni tok kao zvuk i prekriva ga svim vrstama lične interpretacije zasnovane na prethodnom izlaganju, predrasudama itd. 

Uzeto zajedno, iskustvo izlazi iz tog procesa kao jaje od kokoške koje može biti potpuno ili uopšte nije direktno povezano sa tim zvučnim talasima.

Naša pozicija je da smo znatiželjni o tome zašto dolazimo do tog iskustva. Za nas, to jednostavno nije dovoljno dobro da izrazimo snažnu sklonost nečemu tehničkom, kao što je kabl, (pogotovo da kažemo drugima kako je to divno), a da ne činimo najbolje što možemo da shvatimo da li je to kabl koji nam donosi ovo nesumnjivo zadovoljstvo, ili nešto vrlo osobno i možda neobjašnjivo što se događa u našem mozgu. Je li to, ili nije sam kabl?

Najveća pojedinačna prepreka za donošenje odlučujućeg, objektivnog, istinitog napretka u rešavanju pitanja kabla je li to

 1.) Radost (proces više hemijskih reakcija u mozgu)

2.) Beskorisno kratka audio memorija u mozgu.

 

image_2614.jpg

https://psychology.uiowa.edu/resources/features/one-ear-and-out-other

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0089914

Uzeo sam slobodu da ekstrapoliram grafikon, koji već pokazuje da je 32 sekunde nakon audio događaja, tačnost sećanja  na 60%, a na pravoj liniji do intersekcije  sa linijom od 50%, na kojoj slušalac je u zoni 50/50. Izgleda da je nagađanje (krečana) stvoreno na oko 150sec. (2-3 min) nakon događaja u mozgu.

Mislim da ne postoji mnogo toga što bi se moglo dodati u raspravu o ljudskom uhu . Potpuno je dobro dokumentovana i za žaljenje je  što u audiofilskim krugovima  jednostavno nije prihvaćeno za ono što jeste. Divan je organ čula sluha ali mu se ne može verovati, osim u veoma kratkom roku. Ima pamćenje zlatne ribice....

 

 

zaključak je da haluciniramo svi zajedno nešto o nekoj muzici :smesna:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam baš nešto učestvovao u diskusijama o kablovima, kad su strujni u pitanju svakako je bitno da daju kvalitetnu vezu uredjaja sa napajanjem.

Danas sastavih drugaru par kablova sa fake-copy Oyaide priključcima i nekim domaćim širmovanim gajtanom.

Ovi fake Oyaide konstrukciono izgledaju jako dobro, za te pare teško da može da se napravi nešto bolje.

oyaides.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam najveću ikada promenu dobio promenom veličine delova na skretnici.

Predimenzioniranim kalemovima u skretnici. Znači IKADA....:yes3:

I izmereno i čujno. Jednostavo vidiš na grafiku da se pad bass-a pomerio (utegnuo se)  za 10Hz i da piči na 40hz.

Onda broj decibela ukupni se povećao, izobličenje smanjilo... Shvatiš da presek bakarne lak žice unutar zvučnika diktira veličinu spoljnog kabla.

Sve jedno da li je Bi-wiring ili ne.

Ako je za visoki 1,6mm žica kalema - kabl treba min. da bude 1.6mm za visoki....Ako je za bass 2.0mm žica kalema - kabl treba min. da bude 2.0mm za bass .

 

Ako su kalemovi 0.5mm u skretnici - možeš šine od tramvaja da staviš kao kabl nećeš dobiti utegnutiji bass:frusty:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bio mi skoro tip koji čuje kablove, ja menjao sprežne kondove na SE pojačalcu to je rekao da nema razlike

Al zato je bio jedan koji čuje razliku trioda pentoda stim što prekidač bleji nije povezan :smesna: kaže trioda je mekša

A bio sam i kod čoveka, poneo amplifikatore da proba zvuje, kupio pravljene neke, nema amp al zato ima kablove, spremio čovek pitone al kad je video da pojačalo nema IEC i ne mogu da se ubodu kablovi ko ruka rekao " Ovo neće ništa da valja " :icon_u_cosak:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Doktor said:

^

Oooooooh. Utegnutiji bas. :hmmm:

Izvinjavam se, a da li može odgovor na jedno pitanje - da li su visoki "svilenkasti" ? :)

Daaaaa Doktore . Utegnutiji bas  , ima ga količinski manje ali nije izgubio definiciju . Ne prosipa se po podu ...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa jebiga, fakat je da ovde kod mene se cuje promena kabela, ali sistem ne valja nikako, garant ima falinki, samo ja ne znam koje su....mslm ovo su proste cinjece, staviskomponentu (kabel, cd plejer, preamp, power amp) - pustis muziku - skuvas kaficu - sednes i slusas .......pa promenis , sta vec menjas u datom trenutku, ili cujes  ili ne ...samo bi voleo da mi neko objasni onako strucno ,posto su neki napisali u ovoj temi da nesto ne stima kod mene u sistemu kada se cuje promena kabela, sta to ne stima...ozbiljan sam po ovom pitanju.....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...