Jump to content

Kvalitet audio fajlova...


chakija

Preporučeni Komentari

Već neko vreme arčim allodigione-raspberry 3 media server i uvek mi se činilo da je kvalitet spdif izlaza neznatno bolji ili isti od usb-spdif  signala koji vučem sa kompa. 

Od nedavno sam media streameru update-ovao aplikaciju za Paradise web radio gde sad imaju opciju da stream-ujes u .Flac  formatu.

Zvuk koji sada dobijam streamovanjem je mnogo bolji u odnosu na iste stvari koje puštam sa kompa ili usb-a na media serveru, a koje su takođe u .flac formatu.

Da li je moguće da je kvalitet audio fajlova koje sam uglavnom prikupljao sa torrenta drastično lošiji od .flac-a koji se streamuje preko web-a?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, chakija said:

Da li je moguće da je kvalitet audio fajlova koje sam uglavnom prikupljao sa torrenta drastično lošiji od .flac-a koji se streamuje preko web-a?

Naravno. Meni se desilo nekoliko puta, kvalitet FLAC-a je bio da oplačeš..... Skinem FLAC The Prodigy Fat of the land koji je ripovan sa ploče, i isti album neki nazovi FLAC drugi... nebo i zemlja.

BTW kad se budem stvarno uozbiljio (nekad) prelazim na vinil :)  'beš ti ovo skidanje sa torenta...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 9 months later...

Chakija nisam baš shvatio šta pokušavaš da pitaš.

Kvalitet fajla koji imaš obično zavisi od masteringa medija sa kojeg je grebovano.

Ploče obično imaju bolji mastering nego CD, bar stara izdanja... prosto studio šalje drugačiji master na rezanje... kod CDa su voleli da primenjuju razne filtere da ubiju šum potpuno, jer su tada reklamirali CD kao nosač bez šuma. E pa ti filteri obično ubiju i visoke kanale...

Sa muzikom grebovanom sa ploča ti je lutrija, obično puno distorzije i krckanja, isto sa ubijenim zvukom itd, ali ponekad naletiš na neke fenomenalne mastere čisto izgrebovane. Tu moraš da skidaš sve što naletiš pa da porediš.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Flac moze da bude napravljen i od loseg izvornog materijala tj. kad skinem flac kod ruja, nemam pojma sta je korisceno kao izvor.

Talking Heads - Naked sam grebovao sa oridji cd-a kupljenog krajem 80-ih u Holandiji ( i jos neku muziku ).  Zvuk je bio zaista sjajan, cd i wav.  Godinu kasnije crkne hdd i ja skinem flac sa rutrakera... mislim djubre u odnosu na ono sto sam imao... ko zna sta je radjeno sa izvornim snimkom pa to onda otislo u flac.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...